Dove er på vej mod 100 procent genanvendt plast

Dove er i gang med at udskifte foreløbigt 60 procent af deres emballage til genbrugsplast. Det kan måske samtidig hjælpe frustrerede forbrugere, der synes plast er svært at sortere.

Foto: Dove.

31.08.2020

CSR.dk

Dove, der er ejet af Unilever, er klar med en emballageindsats, som de selv kalder ”en af de mest ambitiøse initiativer for plastreduktion inden for skønhedsindustrien”.

Planen er, at reducere Doves forbrug af ny plast med mere end 20.500 ton pr år, svarende til 60 procent af Doves samlede plastforbrug. I Danmark betyder det, at ca. 1,8 millioner plastflasker er udskiftet til genanvendt plast inden for de næste 12 måneder.

”Vi er startet med Dove, fordi det er et globalt brand, som sælger mange enheder, og vi kan derfor med det samme opnå stor impact ved at begynde her. Men planen er, at al Unilevers plastemballage skal igennem samme udskiftning, så de består af mindst 25% genanvendt plast og er 100 procent genanvendt, genbrugt eller komposterbar plast inden 2025,” siger Ilse Siekkinen, som er nordisk marketingsschef for Beauty & Personal Care i Unilever.

Der skal afleveres mere plast til genanvendelse
Udskiftningen kommer til at foregår i samarbejde med Dove’s leverandører af emballage. Men det hele kan ikke klares på en gang.

Prinicipper for plast i Dove

Doves samlede plastikstrategi hedder ”NO | BETTER | LESS PLASTIC”.

Med NO PLASTIC vil Dove arbejde for at udvikle emballager på baggrund af alternative materialer.

Med BETTER PLASTIC vil Dove væk fra at bruge ny plast og bakke op om udviklingen af en cirkulær økonomi for plast.

Med LESS PLASTIC vil Dove udvikle løsninger, der reducerer mængden af plast i emballagen og fremføringssystemerne i deres produkter.

”Vi har allerede 100 initiativer på tværs af Dove, som handler om plastaffald. Sideløbende med vores konkrete tiltag bliver vi ved med at søge efter løsninger på områder, hvor genanvendt plast ikke i øjeblikket er teknisk gennemførligt. Vores mål er både at motivere og drive den globale genvindingsindustri til at indsamle mere affaldsplast og stille mere genanvendt plast til rådighed,” fortsætter Ilse Siekkinen.

En af de store hurdler for omstilling til brug af genanvendt plast er nemlig, at der ikke er nok plastik, som indgår i cirkulære kredsløb. For det første er der meget store forskel på infrastrukturen til affaldsindsamling og -behandling i forskellige lande og dele af verden. Derfor bliver Doves nye emballage i genbrugsplast også i første omgang indført i Nordamerika og Europa.

Læs også: Lovgivning og forbrugerkrav er et meget stærkt makkerskab

Danskerne kan ikke lide at sortere plast

Men selv i frontløberlande som Danmark, kommer der ikke nok af den brugte plast til genbrug, faktisk kun omkring 20 procent. Selvom danskerne generelt er gode til at sortere deres affald.

Det viser sig, at der findes nogle ganske specifikke barrierer for sortering af netop plast: Det kan være svært at skille produkterne ad, og produkterne kan ikke kan renses ordenligt. Det viser en undersøgelse fra Novus foretaget for Unilever.

Undersøgelsen viste, at næsten 86 procent af de adspurgte danskere mellem 18 og 79 år affaldssorterer emballage til genanvendelse. Men når emballagen er lavet af plastik, er tallet væsentligt lavere. Af al emballage, der ikke bliver genanvendt, udgør plastik nemlig 59 procent.

Ifølge undersøgelsen har 38 procent af danskerne på et tidspunkt ændret mening, mens de var i gang med at smide affald ud, så noget, der skulle have været genanvendt, kom i posen med blandet skrald. Det tyder på, at producenterne kan hjælpe forbrugerne.

Ilse Seikkinen forklarer, at Dove gerne vil hjælpe forbrugerne. Det gør de f.eks. ved at komme information på emballagen om, at det hele kan sorteres som plast – også selv om alle delene af emballagen endnu ikke kan udføres i genanvendt plast.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: emballage

Emballage har vist sig at være en nøglefaktor i virksomheders arbejde med at reducere CO2 og affald. Temaet viser eksempler på, hvordan virksomheder kan arbejde med både reduktion og genanvendelse, hvilke redskaber, man kan bruge, og hvor der skal sættes ind i forhold til barrierer.

Relateret indhold

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

04.10.2024CSR.dk

Sådan ser kønsfordelingerne ud i toppen af den offentlige sektor

04.10.2024CSR.dk

EU planlægger at udskyde afskovnings-direktivet

04.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: CBAM

04.10.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia har forpligtet sig til Science Based Target Initiative

02.10.2024CSR.dk

50 mio. kr. skal ruste SMV’er til at dokumentere bæredygtighed

02.10.2024CSR.dk

Elbilers dråbe i det danske bilhav vokser igen

01.10.2024CSR.dk

Grønne kompetencer: Efterspørgslen stiger i hele verden

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aalborg Kommune
Event
Aalborg 2024 - Vores Byer. Vores ansvar

1. til 3. oktober 2024 er Aalborg Kommune vært for den 10. europæiske konference for bæredygtige byer og lokalsamfund. Konferencen er i Aalborg Kongres & Kultur Center, mens Kildeparken bliver fyldt med grønne aktiviteter for alle interesserede.

Dato

01.10.2024

Tid

10:00

Sted

Aalborg

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 7. oktober: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

07.10.2024

Tid

12:15

Sted

Online