Dove er på vej mod 100 procent genanvendt plast

Dove er i gang med at udskifte foreløbigt 60 procent af deres emballage til genbrugsplast. Det kan måske samtidig hjælpe frustrerede forbrugere, der synes plast er svært at sortere.

Foto: Dove.

31.08.2020

CSR.dk

Dove, der er ejet af Unilever, er klar med en emballageindsats, som de selv kalder ”en af de mest ambitiøse initiativer for plastreduktion inden for skønhedsindustrien”.

Planen er, at reducere Doves forbrug af ny plast med mere end 20.500 ton pr år, svarende til 60 procent af Doves samlede plastforbrug. I Danmark betyder det, at ca. 1,8 millioner plastflasker er udskiftet til genanvendt plast inden for de næste 12 måneder.

”Vi er startet med Dove, fordi det er et globalt brand, som sælger mange enheder, og vi kan derfor med det samme opnå stor impact ved at begynde her. Men planen er, at al Unilevers plastemballage skal igennem samme udskiftning, så de består af mindst 25% genanvendt plast og er 100 procent genanvendt, genbrugt eller komposterbar plast inden 2025,” siger Ilse Siekkinen, som er nordisk marketingsschef for Beauty & Personal Care i Unilever.

Der skal afleveres mere plast til genanvendelse
Udskiftningen kommer til at foregår i samarbejde med Dove’s leverandører af emballage. Men det hele kan ikke klares på en gang.

Prinicipper for plast i Dove

Doves samlede plastikstrategi hedder ”NO | BETTER | LESS PLASTIC”.

Med NO PLASTIC vil Dove arbejde for at udvikle emballager på baggrund af alternative materialer.

Med BETTER PLASTIC vil Dove væk fra at bruge ny plast og bakke op om udviklingen af en cirkulær økonomi for plast.

Med LESS PLASTIC vil Dove udvikle løsninger, der reducerer mængden af plast i emballagen og fremføringssystemerne i deres produkter.

”Vi har allerede 100 initiativer på tværs af Dove, som handler om plastaffald. Sideløbende med vores konkrete tiltag bliver vi ved med at søge efter løsninger på områder, hvor genanvendt plast ikke i øjeblikket er teknisk gennemførligt. Vores mål er både at motivere og drive den globale genvindingsindustri til at indsamle mere affaldsplast og stille mere genanvendt plast til rådighed,” fortsætter Ilse Siekkinen.

En af de store hurdler for omstilling til brug af genanvendt plast er nemlig, at der ikke er nok plastik, som indgår i cirkulære kredsløb. For det første er der meget store forskel på infrastrukturen til affaldsindsamling og -behandling i forskellige lande og dele af verden. Derfor bliver Doves nye emballage i genbrugsplast også i første omgang indført i Nordamerika og Europa.

Læs også: Lovgivning og forbrugerkrav er et meget stærkt makkerskab

Danskerne kan ikke lide at sortere plast

Men selv i frontløberlande som Danmark, kommer der ikke nok af den brugte plast til genbrug, faktisk kun omkring 20 procent. Selvom danskerne generelt er gode til at sortere deres affald.

Det viser sig, at der findes nogle ganske specifikke barrierer for sortering af netop plast: Det kan være svært at skille produkterne ad, og produkterne kan ikke kan renses ordenligt. Det viser en undersøgelse fra Novus foretaget for Unilever.

Undersøgelsen viste, at næsten 86 procent af de adspurgte danskere mellem 18 og 79 år affaldssorterer emballage til genanvendelse. Men når emballagen er lavet af plastik, er tallet væsentligt lavere. Af al emballage, der ikke bliver genanvendt, udgør plastik nemlig 59 procent.

Ifølge undersøgelsen har 38 procent af danskerne på et tidspunkt ændret mening, mens de var i gang med at smide affald ud, så noget, der skulle have været genanvendt, kom i posen med blandet skrald. Det tyder på, at producenterne kan hjælpe forbrugerne.

Ilse Seikkinen forklarer, at Dove gerne vil hjælpe forbrugerne. Det gør de f.eks. ved at komme information på emballagen om, at det hele kan sorteres som plast – også selv om alle delene af emballagen endnu ikke kan udføres i genanvendt plast.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: emballage

Emballage har vist sig at være en nøglefaktor i virksomheders arbejde med at reducere CO2 og affald. Temaet viser eksempler på, hvordan virksomheder kan arbejde med både reduktion og genanvendelse, hvilke redskaber, man kan bruge, og hvor der skal sættes ind i forhold til barrierer.

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

15.04.2024CSR.dk

85 procent ønsker globalt forbud mod engangsplastik

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus