Detailhandlere øger bæredygtigheden i forsyningskæden

115 virksomheder og organisationer efterspørger nu klimadata fra deres leverandører gennem miljønetværket CDP. Detailkæder som Target og Tesco er blandt de nye navne på listen, der i forvejen tæller giganter som Walmart, Microsoft og Lego.

Flere detailhandlere er kommet med i CDP's supply chain-netværk og vil arbejde for at gøre deres forsyningskæder grønnere..

26.06.2018

CSR.dk

Sværvægteren over dem alle, amerikanske Walmart med 2,3 mio. ansatte og en estimeret omsætning i 2018 på $500 mia., har fået selskab af yderligere tre af klodens tungeste aktører i sektoren i form af CVS Health, Target Corporation og Storbritanniens største detailkæde, Tesco.

De 115 virksomheder og organisationer i CDPs supply chain-netværk

Abbott Laboratories, Accenture, Acer Inc., Ajinomoto Co.Inc., Alliance Data Systems, Ambev - Cia de Bebidas das Américas, Amdocs Ltd, Anheuser Busch InBev, Arcos Dourados, ARKEMA, AT&T, Inc., Avianca Holdings S.A.

Banco Bradesco S/A, Banco do Brasil S/A, Bank of America, Barclays, BMW AG, Braskem S/A, Bridgestone Corporation, Bristol-Myers Squibb, British American Tobacco, BT Group,

Caesars Entertainment, Caixa Econômica Federal, California Department of General Services (DGS), Cellnex Telecom SA, Chunghwa Telecom, CIA ULTRAGAZ S/A, Cisco Systems, Inc., CNH Industrial NV, Colgate Palmolive Company, Companhia de Concessões Rodoviárias – CCR, Croda International, CVS Health

Dell Inc., Deutsche Telekom AG, Diageo Plc

Eaton Corporation, Ecorodovias Infraestrutura e Logística S.A, Endesa

Fiat Chrysler Automobiles NV, FIRMENICH SA, Ford Motor Company, Fujitsu Ltd

Gas Natural SDG SA, Gatwick Airport Limited, General Motors Company, Givaudan SA,

Hewlett Packard Enterprise Company, Honda Motor Company, Honda North America, Honda of the UK Manufacturing Ltd, HP Inc, HTC Corporation

Imperial Brands, Intel Corporation, International Flavors & Fragrances Inc., Itaú Unibanco Holding S.A.

Jaguar Land Rover Ltd, JBS S/A, Johnson & Johnson, JT International SA, Juniper Networks, Inc.

KAO Corporation, Kellogg Company, Klabin S/A, KPMG UK

Lego Group, L'Oréal, Los Angeles Department of Water and Power,

MasterCard Incorporated, McDonald's Corporation, MetLife, Inc., Michelin, Microsoft Corporation, Mitsubishi Motors Corporation, MRV Engenharia e Participações

National Grid PLC, Nissan Motor Co., Ltd., Nokia, Northrop Grumman Corp, Novartis, NRG Energy Inc

PepsiCo, Inc., Philip Morris International, Philips Lighting, Pirelli, Restaurant Brands International, Royal Bank of Canada, Royal Philips

S.C. Johnson & Son, Inc., Santander Brasil Asset Management, Sky plc, SSE, Stanley Black & Decker, Inc., Swisscom, Symrise AG, Taisei Corporation, Target Corporation, TD Bank Group, Tesco, The Coca-Cola Company, Toyota Motor Corporation

U.S. General Services Administration (GSA), Unilever plc

Virgin Money Holdings, VMware, Inc, Vodafone Group, Volkswagen AG

W.W. Grainger, Inc., Walmart de Mexico, Walmart – Brasil, Walmart Inc., Wells Fargo & Company

Sammenlagt tæller netværket nu 115 virksomheder og organisationer – 15 procent flere end sidste års 99 – der alle efterspørger klimadata fra 11.500 leverandører. Af andre navne på listen kan nævnes Microsoft, Lego, Dell, Volkswagen, McDonald’s, Unilever og verdens største bryggeri, belgisk-brasilianske AB Inbev, der ligeledes er blandt de nye i 2018.

”Udledningerne fra forsyningskæderne er fire gange så store, som dem fra virksomhedens egentlige drift – og op til syv gange så store for detailforhandlerne – så de store, multinationale virksomheder kan ikke for alvor adressere deres miljøpåvirkning uden at se på deres supply chains”, siger supply chain-chef i CDP, Sonya Bhonsle, og fortsætter:

”Det er meget opmuntrende at se så mange af verdens største indkøbere tage bæredygtighed i forsyningskæden seriøst. Ved at efterspørge data fra deres leverandører, kaster de lys over de risici, der er gemt dybt nede i deres produktionskæder, samtidig med at de afdækker en myriade af muligheder for at reducere deres overordnede miljøaftryk, styrke innovationen og skære i omkostningerne”.

Walmart har allerede arbejdet med indhentning af data fra sine leverandører de sidste 10 år, og ifølge selskabets seniorchef for bæredygtighed, Ariane Grazian, er man stolt over de fremskridt man har gjort, men at man samtidig sigter højere, ikke mindst gennem Project Gigaton, som man samarbejder med CDP omkring.

Vand og træ med på vognen
Som Project Gigaton illustrerer, så har CO2-udslip længe været på radaren for de virksomheder, der samarbejder med CDP, men på det seneste har man også oplevet en stigende interesse for områder som vandsikkerhed og afskovning.

I 2017 blev der fra virksomhedernes side rapporteret om 3,770 såkaldte water risks via CDP; dvs. risici, der truer selskabernes license to operate, muligheder for vækst og sikkerheden i deres supply chains. I år beder 40 virksomheder deres leverandører om at rapportere om deres vandforbrug, med IT-selskabet Fujitsu og bilfirmaerne Honda, Jaguar Land Rover og Volkswagen blandt dem, der tager skridtet for første gang.

Når det kommer til skovhugst, beretter CDP om, at antallet af virksomheder, der bruger deres indkøbsmuskler til at bekæmpe afskovning, er fordoblet fra syv til 14 i løbet af det seneste år.

Læs også: Undersøgelse: Kakaoproduktion medfører udbredt skovfældning

Det indebærer at disse virksomheder, der bl.a. omfatter morgenmadsmastodonten Kellogg, får deres leverandører til at dele viden om produkter, der kan føre til skovrydning, eksempelvis palmeolie, kvægprodukter (kød og læder) og tømmervarer (papir og træ).

-AK

Bæredygtige Værdikæder

Sponseret

Opråb: Cocktail-effekten kvæler mindre virksomheder i bureaukrati

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

04.03.2024CSR.dk

En både-og dom i Danish Crowns greenwashing sag

04.03.2024CSR.dk

Hotel- og mødebranchen har unikt potentiale i den grønne omstilling

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

29.02.2024P+, Pensionskassen for Akademikere

Sponseret

P+ styrker indsatsen for biodiversitet

28.02.2024Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K satser på elbilopladning til erhvervskunder – vil have 25 pct. af markedet

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

27.02.2024CSR.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

27.02.2024CSR.dk

TDC NET forpligter sig som første virksomhed i verden til FN-mål for biodiversitet

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Bureau Veritas Certification
Kursus
ISO 14001 Inspirationsseminar

I løbet af ISO 14001 Inspirationsseminarets 2 dage får du forståelse for ISO 14001 standarden og bliver i stand til at vurdere den miljømæssige bæredygtighed i din virksomheds miljøledelsessystem i forhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

04.03.2024

Tid

08:30

Sted

Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart, Danmark