De unge dømmer fast-fashion ude, viser undersøgelse

En ny stor undersøgelse på tværs af grænser konkluderer, at de unge blandt andet dømmer fast-fashion ude, og at de vil bo i bæredygtige huse.

40 procent af de i alt 14.000 adspurgte unge mener, at fast fashion vil være død i 2030.

04.03.2022

CSR.dk

En undersøgelse fra Electrolux, der er foretaget blandt 14.000 unge mennesker i verden, har netop set dagens lys.

Undersøgelsen er lavet som en del af Electrolux’ 2030-mål om at skabe mulighederne for en bedre og mere bæredygtig livsstil. I undersøgelsen har man stillet skarpt på unges syn på bæredygtig mode samt bæredygtig livsstil nu og i fremtiden.

Bæredygtig mode
Det er ikke nemt for unge at opgive at købe nyt tøj. Men de unge ved, at det er nødvendigt at stoppe med at shoppe nyt hele tiden – derfor dømmer de også selv ’fast fashion’ død i fremtiden. 40 procent mener, at fast fashion vil være død i 2030, og 31 procent mener, at nye tøjindkøb ikke er i overensstemmelse med en bæredygtig tilgang til mode.

Derimod mener 67 procent, at dét at købe bæredygtigt tøj er en bedre tilgang til mode. At købe brugt tøj (58 procent) og arve andres tøj (61 procent) er også en bæredygtig tilgang til mode.

“Mode er noget, der er meget tæt på vores identitet, og derfor er det meget svært at give afkald på. Samtidig er der mange løsninger til en mere bæredygtig tilgang til mode, herunder hvordan man passer på sit tøj for at få det til at holde længere. Dette er et vigtigt fokus for os, og som forskningen viser, kan det have en stor positiv effekt at passe bedre på sit tøj,” siger Thomas Brinch-Møller, Market Activation Lead hos Electrolux Danmark.

For at skabe reelle forandringer kræver det mere viden. Mange unge peger på manglende viden som en af de vigtigste barrierer for at skabe mere bæredygtige tøjvaner. Blandt andet fordi man ikke ved, hvordan man vasker bæredygtigt (38 procent). 

Læs også: Deltag i temagruppe om ‘Grønt forbrug og adfærd i indkøb’

Bæredygtig livsstil
Et hus på landet, som genbruger husstandens vand, og hvor man kan producere sin egen mad og energi.

Undersøgelsen viser, at 32 procent af de unge mener, at fremtidens bæredygtige hjem er et hus på landet, mens kun 1 ud af 5 mener, at det en lejlighed i byerne.

Men fremtidens bæredygtige hjem er ikke, som vi kender det i dag. Huset skal producere grøn energi (47 procent), filtrere og genbruge vand (45 procent), minimere energiforbruget fra alle hjemmets husholdningsapparater (44 procent) og have et automatisk genbrugs system (40 procent). Når det kommer til mad, ønsker unge at kunne producere deres egen mad (36 procent), kompostere eller genbruge alt madaffald (34 procent) og lave velsmagende, plantebaseret mad (34 procent).

“For unge mennesker er bæredygtighed et naturligt aspekt af fremtidens hjem, og det viser sig i de unges prioriteringer og ønsker, som kommer til udtryk i vores undersøgelse. Fremtidens bolig skal skabes gennem moderne teknologi, så man kan skabe et økosystem, hvor intet går til spilde, og hvor hjemmet på mange måder er selvforsynende,” udtaler Thomas Brinch-Møller. 

Undersøgelse viser, at mad i fremtidens hjem handler mere om de langsomme løsninger, dyrke sin egen mad og bruge tid på madlavning fremfor hurtige færdigretter. 36 procent af de unge ønsker at dyrke og producere deres egen mad, kompostere eller genbruge alt madaffald (34 procent) og lave velsmagende, plantebaseret mad (34 procent).

56 procent af de unge respondenter mener, at bæredygtighed er det klart største – og vigtigste – globale issue i dag, og næsten 6 ud 10 respondenter er meget bekymrede over globale bæredygtighedstrusler.

På baggrund af resultaterne fra undersøgelsen har Electrolux inviteret unge til at arbejde sammen med virksomhedens innovations-team. Et dedikeret forsknings- og designteam med en mission om at sætte skub i flere bæredygtige forandringer og blive nogle af de mest indflydelsesrige forandringsskabere, når det handler om at udforske og finde frem til løsninger, der skaber bedre liv. Indsigter fra undersøgelsen og møderne med change-maker-teamet vil blive brugt af Electrolux i bestræbelserne på at skabe nye, innovative løsninger.

- MTN

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

07.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)