Danske virksomheder har kæmpe, uforløst IT-miljøpotentiale

”Danske virksomheder har store lagre af gammelt IT stående, der samler støv”. Sådan lyder det fra IT-virksomheden 3stepIT, der gennem egen undersøgelse viser, at næsten alt udstyret kan genanvendes, men kun 4 ud af 10 virksomheder har en defineret politik inden for det.

Ifølge 3StepIT går det fremad med den grønne omstilling for IT-indkøb i Danmark, men der mangler fortsat en overordnet plan for mange virksomheder. Foto: 3stepIT..

11.07.2022

CSR.dk

Selvom bæredygtighed i stigende grad prioriteres i indkøbene af IT til virksomheder og kommuner, er der fortsat et stort uforløst potentiale i organisationernes ophobende lagre af brugt IT-udstyr.

Det er konklusionen på det seneste regnskab fra virksomheden 3stepIT, der i 20 år har arbejdet med grøn omstilling inden for IT-branchen.

”Selv om der er sket meget på bæredygtighedsfronten hos danske virksomheder, så oplever vi fortsat, at der er store mængder brugt IT-udstyr, som står og samler støv rundt omkring i kældre og lagre, fordi virksomheden endnu ikke har en plan for afskaffelsen”, siger Morten Rooed Hansen, salgsdirektør i 3stepIT, og tilføjer:

Læs også: Elektronikvirksomheder går sammen om grøn drøm

”I 98 procent af tilfældene kan vi gøre enhederne til et aktiv igen ved at genanvende dem på andre markeder, mens de resterende 2 procent bliver splittet op, udvundet og genbrugt til produktion af nyt udstyr. Der er altså store miljø-gevinster at hente ved at tænke en livscyklusløsning ind allerede i indkøbsprocessen af nye enheder”.

4 ud af 10 har en plan for genbrug
Ifølge 3stepIT er der ingen tvivl om, at bæredygtig IT er kommet på dagsordenen hos danske virksomheder.

Virksomheden har på andet år i træk fået flere kunder og eksisterende kunder udvider engagementet med flere enheder indkøbt gennem selskabets tredelte såkaldte Technology Lifecycle Management-løsning.

”Selvom flere af vores kunder har udvidet deres engagement inden for det seneste år, er der fortsat mange danske virksomheder, som kunne have gavn af at tænke livscyklus ind for både deres eksisterende IT-enheder og fremtidige indkøb. Vores markedsundersøgelser viser, at det kun er 37 procent af de adspurgte nordiske virksomheder, som har en færdig plan for at reducere deres e-waste. Vi har derfor meget at arbejde med fremover”, siger Morten Rooed Hansen.

Slet ikke så besværligt at skifte
3stepIT har håndteret over 560.000 enheder i 2021, men skal de fortsætte deres ekspansion i Europa, skal de dog gøre op med den misforståede opfattelse i samfundet af, at cirkulær IT er tidskrævende og besværligt at komme i gang med.

Læs også: Analyse konkluderer: Stort potentiale i at genanvende småt elektronik

”Et godt råd er, at jo tidligere i indkøbsprocessen livscyklussen tænkes ind, desto bedre. Og så kan det være helt afgørende, at der dannes et samlet overblik over de enheder, man allerede har på lager, og de enheder, som man reelt har brug for”, siger Morten Rooed Hansen, og fortsætter:

”Når de indledende manøvrer er på plads, bliver det meget nemmere at definere en plan for, hvor længe udstyret skal i brug og hvad der skal ske med enhederne efterfølgende. Det er slet ikke så svært at komme i gang, som mange frygter, når bare de får den rette hjælp og de rigtige værktøjer. Og det er der altså flere og flere, som indser”.

- HCL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)