Dansk virksomhed arbejder på cirkulære strømpebukser

Strømpevirksomheden Dear Denier fra København har gennem et såkaldt demoanlæg fundet en metode, der kan genanvende strømpebukser.

Et samarbejde med forskere og eksperter på Teknologisk Institut har gjort det muligt for Dear Denier at udvikle en teknologi, der kan genanvende kasserede strømpebukser. Foto: Darewhan Amin..

20.01.2023

CSR.dk

Også mindre virksomheder kan udvikle unik teknologi, der kan danne grundlag for nye forretningsområder i den grønne omstilling. Sådan lyder historien om virksomheden Dear Denier fra København, som udvikler og sælger strømpebukser.

Det teknologiske gennembrud er skabt i et demoanlæg, som Dear Denier har udviklet i samarbejde med forskere på Teknologisk Institut. Til programmet har Dear Denier også fået hjælp af SMV:Grøn, der har givet virksomheden 150.000 kroner.

Dear Denier tilbyder alle forhandlere at tage brugte strømpebukser retur. Foto: Darewhan Amin..

”Op mod seks milliarder par strømpebukser kasseres hvert eneste år. De ryger i forbrændingen og skaber en masse CO2. Vores nye teknologi er et af de mest ambitiøse indsamlings- og genanvendelsesinitiativer, der er set i strømpeindustrien. Og kan vi samtidig skabe en forretning på genanvendelse, er vi på vej derhen, hvor vi gerne vil,” siger administrerende direktør Frederik Drost Lewinsky, der driver Dear Denier med sin hustru Katrine Drost Lewinsky.

Foreløbig er der tale om et lille anlæg, som kun kan forarbejde et par strømpebukser ad gangen. Men resultaterne er meget lovende, siger direktøren.

”Anlægget genanvender op mod 90 procent af materialet, og vi har opnået at skabe materiale af så høj kvalitet, at det kan bruges til produktion af sports- og badetøj og almindeligt tøj – og ikke mindst nye strømpebukser.”

Læs også: Hos Danfoss skal cirkulær økonomi være det nye sort

Udover selve teknologien arbejder Dear Denier på at opbygge et indsamlingssystem for brugte strømpebukser, og på længere sigt skal der findes aftagere til den genanvendte nylon.

”Det ultimative mål er selvfølgelig at kunne lave nye strømpebukser af brugte strømpebukser. Vi har slået os sammen med forhandlere over hele verden og stillet vores genbrugsspande til rådighed gratis,” siger Frederik Drost Lewinsky.

I Dear Denier har Katrine og Frederik Drost Lewinsky store forventninger til den nye teknologi, og de forventer at have et genanvendelsesanlæg i fuld skala i løbet af de næste tre til fem år.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle