Dansk Vegetarisk Forening kårer “Årets plantebaserede supermarked” 2022

For fjerde år i træk er det samme supermarked kåret som ‘Årets plantebaserede supermarked’. Men de fleste steder ser man nu en generel fremgang i det plantebaserede udvalg.

08.11.2022

CSR.dk

Hver anden dansker mener i 2022, at det samlede kødforbrug i Danmark bør reduceres, og 60 procent af danskerne har et ønske om at spise mindre kød. Desuden er salget af vegetariske og veganske varer i de danske supermarkeder stigende.

De faktorer gør det essentielt for supermarkeder at have et bredt sortiment af plantebaserede produkter på hylderne.

Dansk Vegetarisk Forening har gennem flere år testet de store danske supermarkedskæder og kåret dem, der er bedst på det plantebaserede område. I år har DVF testet 15 supermarkeder i flere forskellige landsdele, heraf 2 butikker online. Butikkerne er blevet testet af på 122 parametre som udvalg af en lang række plantebaserede varer, fysisk placering i butikken og normalpris på varerne.

Konklusionen er positiv: Der er en generel tendens til, at supermarkederne har fået bedre og billigere plantebaserede sortimenter, og basisvarer som plantedrikke, fars, smørbar, plantebøffer og yoghurt er at finde i flertallet af butikkerne, hvilket glæder Dansk Vegetarisk Forenings erhvervschef, Mie Nordly.

Læs også: Smarte stregkoder kan bekæmpe dagligvarehandlens madspild

“Det er virkelig positivt, at flere og flere supermarkeder har basisvarerne i sortimentet, så det er muligt at købe de mest gængse produkter uden at skulle gå i flere butikker. Folk vil gerne spise mindre kød og mere plantebaseret, og derfor er det vigtigt, at supermarkederne hjælper med at gøre det grønne og klimavenlige valg så nemt som muligt for forbrugerne,” siger hun i en pressemeddelelse.

Bilka er ‘Årets plantebaserede supermarked’ og ‘Bedst-i-pris’

Alle vinderne er blevet hyldet på den store plantebaserede messe Organic Plant Based Expo, der fandt sted i Øksnehallen, København denne weekend.

I år igen har Bilka taget prisen som “Årets plantebaserede supermarked” med den højeste score – 84 point ud af 100 mulige – i undersøgelsen. Det er fjerde år i træk, at Bilka vinder prisen.

Bilka scorer især højt på, at butikkerne har et meget stort udvalg af plantebaserede produkter, herunder et godt økologisk udvalg, samt en god placering af produkterne.

“Vi er stolte og taknemmelige over for 4. år i træk at være landets bedste plantebaserede supermarked. Det er en ære igen i år at kunne vise de kunder, der ønsker at leve mere plantebaseret, at Bilka er det bedste sted at handle,” siger Kenneth Fredslund Hansen fra Salling Group, der var på scenen til Organic Plant Based Expo for at modtage prisen på vegne af Bilka.

Vinderen af æren som årets 'Bedst-i-pris’-supermarked er i år også Bilka. Det er anden gang, at Bilka vinder denne pris. Føtex og Nemlig.com kommer ind på hhv. 2. og 3. pladsen.

Hvad angår prisen var der en prisforskel på intet mindre end 65,91 kroner mellem det billigste og dyreste supermarked. Det er især på varer som falafler og vegansk is, at prisforskellen er størst.

Lidl overhaler Netto

Lidl er i år kåret som ‘Årets plantebaserede discount-supermarked’ med 60 ud af 100 point og overhaler dermed sidste års vinder: Netto. Lidl udmærker sig især ved at have bredt sortiment og har blandt andet har sin egen veganske private label-serie Vemondo.

Priserne i Lidl er meget konkurrencedygtige, og man er ligeledes god til at placere de veganske produkter på logiske steder i butikkerne, så for eksempel den veganske ost kan findes der, hvor de andre oste også er.

Læs også: Netto hjælper med at gøre Danmarks energiforsyning stabil

"Jeg er meget glad og stolt over den her pris, som er et bevis på, at vi de seneste år er lykkes med en bevidst strategi, hvor vi har profileret de plantebaserede alternativer i vores butikker endnu mere,” siger Lidls indkøbsdirektør Rasmus Pape og fortsætter:

"Sidste år oplevede vi en stigning på 60 procent på det veganske og vegetariske sortiment i forhold til det forrige år, og jeg kan sige, at det fortsætter med at gå dén vej.”

Irma er ‘Årets højdespringer’

Max score i undersøgelsen er 100 point. Otte supermarkeder har scoret mere end 74 point, mens de syv resterende placerer sig mellem 62 og 31 point.

Irma er steget med 41 procent siden sidste år og bliver dermed ‘Årets højdespringer’. Det skyldes især en udvidelse af sortimentet, at priserne er blevet mere konkurrencedygtige og et bredere udvalg af økologiske produkter.

“Det er en kæmpe ære at vinde prisen, især fordi der er markant mere konkurrence på området nu end for bare 4-5 år siden. Det er et område, vi har store ambitioner på, fordi det er så vigtigt,” siger Anette Christensen, der er vare- og sortimentschef i Irma, om titlen som “Årets højdespringer”.

- KCP

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

12.03.2024CSR.dk

Får EU-Parlamentet lukket de russiske gashaner?

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

20.02.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal styrke reparationscafeerne i Danmark

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus