Dansk teknologi skal øge eksporten af ren luft

I sidste uge kunne Miljø- og fødevareministeren præsentere en ny vision for, hvordan man kan øge eksporten af ren-luft-teknologi. Visionen bakkes op af Danske Rederier.

I samarbejde med Miljø- og Fødevareministeriet har også Danske Rederier, Dansk Industri, Danske Maritime, Dansk Miljøteknologi og Foreningen af Danske Leverandører af Pejse og Brændeovne været med til at udforme visionen, der blev præsenteret i sidste uge. Arkivfoto..

22.01.2018

CSR.dk

Danske idéer og produkter skal bidrage til at mindske og opdage luftforureningen globalt. Sådan lyder visionen fra Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), der i sidste uge kunne præsentere regeringens Luftvision for ren luft-løsninger, skriver Danske Rederier.

Læs også: Skibsfragt skal udlede mindre CO2

Tanken bag visionen er, at den skal booste eksporten af dansk teknologi og på den måde sikre ren luft og styrke vækst og beskæftigelse, bl.a. i shippingsektoren.

”Jeg er stolt af at kunne præsentere den nye Luftvision for danske ren luft-løsninger. Jeg er endnu mere glad for, at det sker som resultat af et bredt samarbejde mellem både virksomheder og myndigheder”, siger Esben Lunde Larsen til danishshipping.dk og fortsætter:

”Det er vigtigt for, at vi kan opfylde det ambitiøse mål om, at Danmark skal fordoble eksporten af danske ren luft-løsninger inden 2030”, siger Esben Lunde Larsen.

Sætter strengere miljøkrav
I løbet af de seneste år har FN’s Internationale Søfartsorganisation (IMO) sat strengere miljøkrav, som på længere sigt skal være med til at forbedre folkesundheden.

Således træder der den 1. januar 2020 nye og stramme krav til, hvor meget svovl der må udledes fra skibe i kraft – det betyder en nedsættelse af svovludledningen på 85 procent, hvilket kan føre til et markant marked for miljøteknologi, vurderer Danske Rederier.

”Reglerne gælder på alle verdens have, så udfordringen er at sikre effektiv og harmoniseret håndhævelse af kravene – også på åbent hav. Her er miljøteknologi en vigtig del af løsningen. Eksempelvis bruges der i dag droner og såkaldte sniffere til at opsnappe, hvis et skib har for meget svovl i udstødningsrøgen”, siger adm. direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen, til organisationens hjemmeside og fortsætter:

”Ligeledes kan en scrubber rense skibsrøgen fri for svovl. De globale svovlregler kan derfor være med til at generere et stort marked for ren-luft-teknologi og know-how, som naturligvis bør udnyttes fra dansk side. Regeringens vision er her et positivt tiltag på tværs af sektorer”.

International håndhævelse er afgørende
Også hos Maersk har man fokus på, hvordan nye og effektive værktøjer og metoder skal hjælpe med at afsløre overtrædelse af maritime miljøkrav, og at disse kan sikre ens konkurrencevilkår for den globale skibsfart.

”Et mellemstort containerskib kan på en tur fra Asien til Europa spare flere millioner kroner ved at sejle på ulovligt brændstof. Derfor er det meget vigtigt, at myndighederne har den rette teknologi til at opdage snyd, og vi som branche får adgang til nye teknologier, der kan hjælpe os på skibene”, siger Regulatory Affairs Director i Maersk, Simon Bergulf, til danishshipping.dk og tilføjer:

Læs også: Første shippingfirma klar med CO2-afregning

”Effektiv international håndhævelse bliver afgørende for at danske ren-lufts teknologier har et marked at eksportere til”.

- EL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet