Dansk selskab knækker koden til lagring af klimavenlig strøm

Det danske selskab European Energy har opfundet en metode, hvorigennem man kan lagre klimavenlig strøm fra vedvarende energikilder. Metoden kaldes en ”game changer” i energipolitikken.

Danske European Energy har opfundet metoden GigaStorge, hvorigennem det er muligt at gemme klimavenlig strøm fra vedvarende energikilder i store vandbassiner. Metoden løser derfor et stort problem i den grønne omstilling fra kul, gas og olie..

03.02.2017

CSR.dk

20 meter dybe vandbassiner, som varmes op ved at blive tilsat grøn strøm fra vindmøller eller solceller. Sådan lyder opskriften på den metode, der kan sikre lagring af klimavenlig strøm fra vedvarende energikilder.

Metoden går under navnet ’GigaStorage’ og er opfundet af det danske selskab European Energy, som siden 2004 har udviklet og opført vind- og solcelleparker i 12 europæiske lande.

Læs også: Grøn fjernvarme til Aarhus

European Energy har søgt patent på metoden, som skal løse et af de helt store problemer i den grønne omstilling fra kul, olie og gas – nemlig hvordan man lagrer strøm fra vedvarende energikilder.

”Perspektivet i dette er, at vi hurtigt kan skære ned på de fossile brændsler, som vi stadig gør stor brug af. Det samme gælder den store import af biomasse som flis og andet”, siger Knud-Erik Andersen, som er adm. direktør i European Energy, til Ritzau.

GigaStorage til Esbjerg
Metoden fungerer ved, at strømmen fra vindmøller og solceller sendes gennem varmepumper eller elkedler for at kunne varme vandet i de dybe bassiner op, når elpriserne er lave. Når behovet efterfølgende melder sig, og elpriserne er høje, kan man bruge vandet til fjernvarme.

Som det ser ud nu, bliver Esbjerg formentlig den første by, hvor GigaStorage bliver en realitet om to-tre år. European Energy har nemlig sammen med DTU søgt om støtte til et demonstrationsanlæg i den sydvestjyske by.

Esbjergs 1. viceborgmester og direktør for Din Forsyning, Jesper Frost, mener, at metoden kan blive en ”game changer” i energipolitikken.

Læs også: Tøjkoncern vil producere grøn strøm til logistikcenter

”Det er rigtig interessant for os i Esbjerg og vil helt sikkert også være det i resten af landet og resten af verden, hvis det lykkes at få systemet kommercialiseret”, siger han til Ritzau.

Esbjerg har i dag så megen varme i overskud, at det indimellem bliver sendt direkte ud i Vadehavet. Det er en faktor, som GigaStorage vil kunne ændre på.

- KLZ

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

08.12.2023CSR.dk

Ny koalition vil skabe både handling og håb for biodiversitet

08.12.2023CSR.dk

Tilskud til klimafond kommer fra ulandsbistanden: Man sender regningen til dem, man hjælper, mener aktører

08.12.2023CSR.dk

Ny IEA-rapport prikker huller i Danmarks klimaplaner

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - København, 12.-13. december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V