Dansk rederi mistænkes for forskelsbehandling

Et højdekrav på 170 cm har nu fået Esvagt i vælten. Det danske rederi mistænkes nemlig for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere med et højdekrav, som ifølge en ekspert kan være ulovligt.

Sagen om forskelsbehandling i Esvagt sker på et tidspunkt, hvor offshorerederiet melder om mangel på ansatte. Ligeledes forventer rederiet at få behov for i alt 200 ubefarne skibsassitenter i 2018. Foto: Esvagt Europa..

18.10.2017

CSR.dk

En kedelig sag har ramt det danske offshorerederi Esvagt. Virksomheden bliver nemlig mistænkt for at have forskelsbehandlet to kvindelige jobansøgere på et tidspunkt, hvor rederiet efter eget udsagn har stor mangel på arbejdskraft.

I august i år søgte 10 nyuddannede elever fra skoleskibet Georg Stage arbejde som skibsassistenter hos Esvagt. Her blev syv mandlige ansøgere tilbudt job, mens to kvindelige kandidater ikke blev kaldt til samtale.

Årsagen til frasorteringen af de to kvinder er tilsyneladende et hidtil ukendt krav om, at skibsassistenter i Esvagt skal være over 170 cm høje, skriver fagforeningen Søfartens Ledere.

Læs også: Aldersdiskrimination koster Dansk Supermarked millionbeløb

Bekræfter højdekrav til kandidater
Hos rederiet ønsker man imidlertid ikke at udtale sig om sagen, men bekræfter, at man har et højdekrav:

”Det er rigtigt, at vi i Esvagt stiller en række fysiske krav til vores kandidater, herunder et krav om en minimumshøjde på minimum 170 cm. Disse krav gælder uanset køn og bunder alene i sikkerhedshensyn”, skriver HR-direktør Nick Vejlgaard Ørskov til Søfartens Ledere og fortsætter:

”Vores ansatte skal have en vis fysik, når de med få minutters varsel sendes ud på det åbne hav i forbindelse med redningsaktioner. De skal kunne løfte en våd og tung person op i redningsbåden. Derudover skal de have en vis højde for at kunne montere redningsbåden på vores hejseværk”.

Derudover påpeger Nick Ørskov vigtigheden i, at netop disse krav opfyldes, når sikkerheden skal være i top, hvorfor han henviser til, at mænd generelt har en stærkere fysik end kvinder. Han nævner dog samtidig, at disse krav ikke udelukker kvinder fra at blive ansat i virksomheden.

Intet højdekrav i stillingsopslaget
Ifølge Søfartens Ledere stod der intet om højdekravet i det stillingsopslag, som de nyuddannede elever søgte. Derudover fik de to kvindelige ansøgere heller ingen begrundelse for, hvorfor de ikke blev kaldt til samtale, mens alle mandlige ansøgere, på nær én enkelt med en plettet straffeattest, blev tilbudt et job.

Læs også: Nestlé oplever succes i kamp mod ungdomsarbejdsløshed

Derudover kan højdekravet, som ligger tre cm over danske kvinders gennemsnitshøjde, være ulovligt, skriver shippingwatch.dk:

”Esvagts HR-direktør argumenterer ud fra, at det er i redningsaktioner, at rederiet har meget markante behov for høje, stærke mennesker, men Esvagts skibsassistenter beskæftiger sig jo med at løse en række andre opgaver, og så er det ikke proportionalt at forlange, at alle rederiets skibsassistenter skal leve op til højdekravet”, siger Kirsten Precht, der er specialkonsulent i Institut for Menneskerettigheder.

Overfor Søfartens Ledere påpeger hun samtidig, at et særkrav ikke på forhånd skal udelukke personer af et bestemt køn:

”En arbejdsgiver har naturligvis lov til at stille de krav til deres arbejdskraft, som er nødvendige og saglige og velbegrundede. Rederiet skal for alle job som skibsassistent og alle typer arbejde kunne forklare – konkret – hvorfor det er nødvendigt at være 170 cm høj”.

Læs også: Nordea: Kvindelige direktører giver højere afkast

Vil ikke oplyse om krav til ansatte
Ifølge Søfartens Ledere kan ledelsen på Georg Stage ikke erindre, at Esvagt har ansat kvindelige elever. Derudover har rederiet afvist at oplyse fagforeningen, om der tidligere er ansat kvindelige elever fra skoleskibet.

Overfor branchemediet Søfart fortæller Esvagt dog, at man i øjeblikket mangler 20 ubefarne skibsassistenter, mens man næste år forventer af få behov for i alt 200 ubefarne skibsassistenter.

- EL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

18.06.2024Byggeriets Samfundsansvar

Sponseret

Anbefalinger fra unge skal sikre en god start for nye i byggebranchen

18.06.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Donationer til børnehjem

03.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Dansk erhvervsliv skal forstå unge medarbejdere bedre

23.05.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: 11 Recommendations for Business

17.05.2024Verdo

Sponseret

Verdo indgår samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp: Vil støtte træplanting i Uganda

16.05.2024Blind Coffee

Sponseret

SAMLET OM KAFFEN

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)