Dansk ejendomsinvestor skaber første CO2-neutrale logistikcenter

Næste skridt på NREP’s rejse mod en CO2-neutral ejendomsportefølje i 2028 er at skabe verdens første CO2-neutrale logistikcenter. Projektet præsenteres i forbindelse med årets COP27, der slog dørene på i søndags i Egypten.

Dette nye projekt er NREPs største satsning på klimafronten hidtil. Illustration: NREP.

09.11.2022

CSR.dk

NREP vil være CO2-neutral i 2028 uden brug af eksterne klimakompensationer. Sådan lød budskabet inden COP26, FN's årlige klimakonference, løb af stablen sidste år. Og nu er de første skridt taget.

NREP har netop begyndt på udviklingen af et klimaneutrale logistikcenter, som bliver bygget lidt uden for Stockholm i Sverige. Logistikcenteret er på 20.000 kvadratmeter og bliver det mest bæredygtige af sin slags i verden.

"Ejendomme står for over en tredjedel af drivhusgasemissionerne i Europa i dag. Som virksomhed mener vi derfor, at vi har et stort ansvar og virkelig kan gøre en forskel, når det kommer til klimakrisen. NREP vil gerne gå forrest og vise, at byggeri kan være bæredygtigt samtidig med, at det også er en god forretning," siger NREPs CEO Claus Mathisen i en pressemeddelelse.

Store ambitioner modtages positivt

Det nye logistikcenter er det første i verden, som er CO2-neutralt, både når det kommer til nuludledning fra indlejret CO2 og nuludledning fra driften af centeret. Men ambitionerne stopperne ikke der, fortæller Claus Mathisen:

"Vi har et mål om, at vores fremtidige projekter skal leve op til vores 'Triple Zero'-ambitioner. Det vil sige, at de skal være klimaneutrale både i opførelsen og i driften, og så skal der ikke være ekstraomkostninger,” siger han og fortsætter:

”Med dette CO2-neutrale logistikcenter er vi derfor allerede et skridt nærmere på at kunne realisere det mål. Det er ambitioner, som vi har til godkendelse hos Science Based Targets lige nu for at vise, at vi virkelig mener det.”

Læs også: Ejendomsinvestor pålægger egne byggerier CO2-skat

Det nye projekt er NREPs største satsning på klimafronten hidtil. Derfor har Claus Mathisen været særlig opmærksom på modtagelsen.

"Vi var spændte på, hvordan vores interessenter ville reagere på vores planer. Men responsen har overgået alle forventninger. Bankerne står i kø for at finansiere projektet, potentielle lejere er allerede klar til at flytte ind, og vi får hele tiden nye henvendelser fra leverandører, som vil med om bord. Vi er glade for at se, at så mange bakker op om vores ambitioner og den grønne omstilling. Projektet i Sverige viser, at mulighederne for at bygge klimaneutralt allerede er der i dag," siger han.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

03.07.2024Valified

Sponseret

Partnercase: Nykredit x Valified

01.07.2024CSR.dk

Køkkenkæde genopliver gamle køkkenelementer med cirkulært koncept

19.06.2024CSR.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

17.06.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Mommark Marina Seaside Bistro modtager Årets Medlem-pris fra REFOOD-mærket

17.06.2024CSR.dk

Bæredygtighed er den nye trend i danske B2B-indkøb

13.06.2024BESTSELLER

Sponseret

Med stort brancheinitiativ vil BESTSELLER fremme grønne landvindinger gennem finansiel hjælp

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)