Danmark skal uddanne frontløbere indenfor grøn omstilling igennem nyt unikt samarbejde

Et samarbejde imellem CBS og DTU skal styrke tværfaglighed og uddanne kandidater til erhvervslivet, der kan bidrage til at løse nogle af vores store samfundsmæssige udfordringer.

15.01.2021

CSR.dk

Copenhagen Business School (CBS) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) er gået sammen i et strategisk samarbejde om kandidatuddannelser, studenterprojekter og forskningsprojekter.

Formålet er at at styrke forholdet mellem de to universiteter med hensyn til uddannelse, forskning og innovation. De to universiteter vil bidrage til Danmarks position som frontløber i den digitale og grønne omstilling ved at uddanne kandidater sammen og udtænke forskningsbaserede løsninger på tværs af akademiske miljøer.

Ambitionen er at give bedre muligheder for at bidrage til at løse nogle af vores store samfundsmæssige udfordringer.

Per Falholt, formand for DTUs bestyrelse siger om samarbejdet:

”For at nå FNs verdensmål er vi nødt til at samarbejde på tværs af universiteter og med erhvervslivet og myndigheder for at gøre forskning og innovation til nye konkrete løsninger. I stigende grad efterspørger virksomheder kandidater med øje for både teknologi og forretning, så ved at fusionere DTU's teknologiske kompetencer med CBS’ forretningskompetencer kan vi bringe de to universiteters forskellige styker med hensyn til forskning og uddannelse i spil”.

Fra CBS’ bestyrelsesformand Torben Möger Pedersen lyder det:

”Blandt de danske universiteter leverer CBS og DTU flest kandidater til private virksomheder. Disse virksomheder har brug for kandidater med stærke tværfaglige kompetencer inden for teknologi, innovation, økonomi og lederskab”.

Samarbejdet, som vil blive en realitet i løbet af 2021, er fokuseret på følgende:

•    Samarbejde om kandidatuddannelser
Studerende vil kunne gennemføre enten et DTU ”teknologisemester” eller et CBS ”business-semester” som en del af deres kandidatuddannelse. Studerende, der gennemfører et sådan semester på kandidatuddannelsen, vil modtage et fælles eksamensbevis fra CBS og DTU.

•    Fælles masteruddannelser
CBS og DTU vil også arbejde på at etablere to nye fælles masteruddannelser i henholdsvis Green Transition Management og Digital Transformation Management. De to initiativer på efteruddannelsesområdet har hver sit fokus, men vil begge indeholde fag inden for emnerne:  digitalisering, teknologi, erhvervsliv og samfund. I modsætning til en klassisk MBA, kan disse masteruddannelser opbygges fleksibelt både i afvikling og indhold, hvilket skal tilgodese efterspørgslen fra erhvervslivet.

•    Samarbejde om studenterprojekter

Samarbejdet om kandidatuddannelserne suppleres desuden af flere store, fælles og meritgivende projekter, som de studerende kan deltage i. Derudover opretter CBS og DTU en ny fælles ”grand challenge”, hvor en gruppe CBS- og DTU-studerende kan arbejde med store samfundsmæssige problemstillinger, som fx grøn omstilling, kunstig intelligens eller bekæmpelse af epidemier. Projekterne skabes i samarbejde med erhvervslivet.

•    Fælles forskningsprojekter
CBS og DTU vil også styrke den fælles indsats inden for forskningen, og her er der særligt fokus på forskning, der bidrager til den grønne omstilling. I nærmeste fremtid identificeres de områder, hvor de to universiteter i det kommende år kan udforme fælles ansøgninger til større forskningspuljer – nationale så vel som internationale.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Hofor

Biomass Sustainability Officer til HOFOR – hovedkontoret i Ørestad

Vil du være med til at sikre bæredygtigt biomasse til København?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.07.2024

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet