Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed

26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Carl-Emil Markussen, Niels Dufour og 24 andre markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed – de første af sin slags i Danmark – er klar til at hjælpe virksomheder med at træffe mere bæredygtige valg. Foto: Erhvervsakademi Aarhus..

01.07.2022

CSR.dk

24-årige Carl-Emil Markussen har som en af de første i landet papir på, at han kan hjælpe virksomheder med at udpege grønne initiativer og udfordre produkt- og markedsføringsstrategien.

Han håber, at han med specialet vil komme foran i køen til et job.

”Grøn omstilling er fremtidens konkurrenceparameter. Ved at lære at identificere grønne muligheder og omsætte dem til bæredygtige produkter eller services indenfor salg og markedsføring, vil jeg kunne tilbyde virksomhederne noget, som de virkelig efterspørger,” siger den nyuddannede markedsføringsøkonom med speciale i bæredygtighed.

I denne uge dimitterede han sammen med 25 andre med denne nye uddannelsestitel.

Skulle få kolleger til at tage cyklen
Sit afgangsprojekt lavede Carl-Emil Markussen i samarbejde med Salling Groups CSR-afdeling, hvor han også var i praktik. Her arbejdede han med et cykelevent, der resulterede i at flere Salling-ansatte i dag cykler på arbejde.

”Virksomhederne bliver nødt til at tænke i bæredygtighed image-wise i forhold til f.eks. rekruttering af arbejdskraft og pga. forbrugernes stigende krav til området. Den grønne omstilling er kommet for at blive. Det bliver en del af hverdagen at tænke bæredygtighed ind i alt, hvad vi gør,” siger Carl-Emil Markussen. Efter sommerferien vil han læse videre til bachelor i international handel og markedsføring. Indtil da arbejder han i Netto-marketingafdelingen i Salling Group. 

Læs også: Masteruddannelse i bæredygtighed blåstemplet i ind- og udland

Efterspurgte kompetencer
Reduktion af CO2 og øget bæredygtighed er afgørende for de danske forbrugere. Og netop her vil de nye markedsføringsøkonomer kunne bidrage. Det siger adjunkt Casper Agerbo fra Erhvervsakademi Aarhus.

”Vi mærker hos virksomhederne en efterspørgsel efter medarbejdere, der kan tale med om grønne problemstillinger og som kan udfordre produktstrategier og skubbe virksomhederne i en mere bæredygtig retning. Derfor håber vi, at cirkulær økonomi og bæredygtighed kommer på skemaet som et generelt fag på mange flere uddannelser,” siger han.

Hvad tænker hotelgæster om økologi?
Fra første semester arbejder de studerende med de traditionelle markedsføringsfag, men med afsæt i problemstillinger inden for bæredygtighed og cirkulær økonomi og ofte i samarbejde med virksomheder og reelle problemstillinger. De studerende lærer om forsyningskæder og om, hvordan virksomheder kan arbejde med FN’s verdensmål.

I gruppeprojekter afdækker de studerende f.eks. for en hotelkæde, hvad deres forbrugere tænker om økologi og bæredygtighed. Svaret kan gøre hotellet klogere på værdien af at tilbyde grønne produkter og services.

Sammenlignet med traditionelle markedsføringsøkonomstuderende har de studerende på bæredygtighedsspecialet 25 timer ekstra per semester.

Specialet påvirker de studerende til en mere bæredygtig adfærd
For en af de nyuddannede 25-årige Niels Dufour har uddannelsen også betyder noget på ultralokalt niveau.

”Specialet er et godt udgangspunkt for at kunne arbejde professionelt med bæredygtighed i virksomheder, men også på det helt nære plan har specialet skubbet til mig og mange af mine medstuderendes adfærd og åbnet vores øjne for, hvorfor det er vigtigt at træffe mere bæredygtige valg,” fortæller han.

Fodboldfans cykler til kamp
Som CSR- og eventpraktikant i den aarhusianske fodboldklub AGF hjalp Niels bl.a. med at få flere fodboldfans til at cykle til kampe. I dag arbejder Niels hos AGF i en projektstilling som eventkoordinator. Til august vil han læse videre til professionsbachelor i sport management. Derefter er det drømmen at være med til at bidrage til den grønne omstilling.

”Bæredygtighed fylder mere og mere i sportsbranchen. Derfor giver det rigtig god mening at jeg nu bedre kan forstå og være med til at håndtere denne komplekse omstilling,” siger han.

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Mere fra...

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

29.11.2023CSR.dk

Analyse: Omstilling af arbejdsmaskiner fra diesel til el kan spare CO2 og menneskeliv

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

27.11.2023CSR.dk

Forskningsprojekt skal gøre modeindustrien mere bæredygtig

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online