Daimler vil have komplet CO2-neutral lastbilflåde i 2039

I 2039 skal alle nye køretøjer fra Daimler Trucks & Buses være CO2-neutrale i drift. De første serieproducerede batterikøretøjer kommer i 2022 og senere følger flere på brint. Selskabet vil også have politikerne på banen for at gøre de grønne løsninger konkurrencedygtige.

Alle nye lastbiler fra Daimler skal være CO2-neutrale i 2039, bl.a. i USA, hvor Freightliner er blandt selskabets brands. En elektrisk version er allerede i test. Foto: Daimler.

28.10.2019

CSR.dk

Daimler Trucks & Buses (DT&B), der er blandt verdens største producenter af kommercielle køretøjer, har sat sig et bæredygtighedsmål for hele koncernen, der betyder, at man kun vil tilbyde CO2-neutrale køretøjer i Europa, Japan og NAFTA (USA, Canada og Mexico) i 2039.

Læs også: Arla tester to biogaslastbiler i København

Allerede i 2022 planlægger DT&B at være klar med de første serieproducerede batteridrevne køretøjer i sit portfolio i triaden af kernesalgsområder (Europa, USA og Japan), og ved udgangen af næste årti vil selskabet udvide sit udbud af brintkøretøjer i serieproduktion.

Hverken tidslinje eller teknologier er tilfældigt valgt, forklarede Daimlers bestyrelsesmedlem med ansvar for Trucks & Buses, Martin Daum, på sidste uges International Supply Chain Conference i Berlin.

”Fordi det tager omkring 10 år at komplet forny en flåde indtil 2050, så er vores ambition at tilbyde nye køretøjer, der er CO2-neutrale i drift ’fra tank-til-hjul’ lokalt i år 2039. Reel CO2-neutral transport fungerer kun med batterielektrisk eller brintbaseret kørsel”, sagde han.

Samtidig påpegede han, at det overordnede mål om total CO2-neutral transport i 2050 som defineret i Parisaftalen, og som man fra Daimlers side bakker op om, kun er realistisk, hvis der bliver skabt de rette forudsætninger, når det gælder infrastruktur og omkostninger.

”På lokalt plan sælger CO2-neutrale lastbiler og busser ikke sig selv, for selv i 2040 – på trods af alle fabrikanternes indsats – vil køb og totalomkostninger for lastbiler og busser med elektrisk drift stadig være højere end for dieselkøretøjer. Vi har derfor brug for regeringsincitamenter, der kan gøre CO2-neutrale lastbiler og busser konkurrencedygtige”, understregede han.

Læs også: Volvo leverer sine første fuldt ud elektriske lastbiler i Sverige

Udover de grønne køretøjer, der er på vej, planlægger Daimler også, at alle koncernens fabrikker i Tyskland og det øvrige Europa skal køre på CO2-neutral elektricitet fra vedvarende energi i 2022, og at alle øvrige sites vil følge efter.

-AK

En brintdrevet udgave af Fuso-varevognen er også på tegnebrættet. Illustration: Daimler.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle