Coca-Cola-tapperi vil fange CO2 og omdanne det til sukker
Coca-Colas største europæiske tapperivirksomhed vil nu udforske og skalere metoder, der kan fange CO2 fra luften og lave det om til blandt andet sukker.
En teknologi, der kan fange CO2 og lave det om til sukker. Det lyder vildt, men det er ikke desto mindre en ambition, som Coca-Colas største tapperi Europacific Partners (CCEP) har lagt for dagen.
Det skriver erhvervsmediet Edie.
Tapperiet har i forvejen forpligtet sig til at mindske sin CO2-udledning i værdikæden med 30 procent inden 2030.
Og nu er der så startet et samarbejde med det californiske universitet Berkeley om at udforske mulighederne for metoder, der kan fange CO2 i luften og omdanne det til råvarer.
CCEP’s CEO, Craig Twyford, fortæller til Edie, at projektet kan gøre virksomheden i stand til at reducere sine udledninger betydeligt.
Læs også: Fra flaske til flaske: Nu skal alle Coca-Colas plastflasker være genanvendelige
”Jeg synes, det er fantastisk spændende. Det er en stor idé, men hvis vi begynder at tænke kulstof som andet end et problem – og derimod som en råvare – så kan vi begynde at ændre en hel masse”, siger han.
Samarbejdet med Berkeley vil konkret gå ud på at lave maskiner i storskala, der kan omdanne CO2’en direkte på CCEP’s fabrikker.
”Som jeg forestiller mig det, vil vi være i stand til at sætte CO2-fangere direkte oven på vores lokationer – Det er omkostningsmæssigt mest effektivt. Ideelt set vil vi derefter kunne bruge CO2’en til at lave kulsyreholdige drikkevarer og producere sukker”, siger Craig Twyford til Edie.
Lige nu fokuserer partnerne dog på at udvikle en prototype, der kan stå på et laboratorie. Og udfordringerne er der ikke få af, påpeger Craig Twyford.
Læs også: Coca-Cola vil udskifte plastik med dansk pap
”Der er nogle forhindringer, men jeg tror, at researchteamet kan overkomme. De handler blandt andet om maskinernes effektivitet og at skabe den rigtige form for glukose. Så de første tre år vil vi se på, hvordan de her udfordringer kan tackles”, siger han til Edie.
Men vigtigst af alt håber topchefen, at projektet også kan gøre gavn i andre industrier.
”Alle skal lære af andre. Hvis disse CO2-fangere virkelig kan hjælpe os til at se kulstof som værdifuldt råmateriale, så kan det her være løsninger, der kan hjælpe mange industrier”, siger Craig Twyford til Edie.
- HCL