Claus Meyer-fond og PlanBørnefonden skal hjælpe unge i arbejde i Marokko

Melting Pot Fonden, der er stiftet af Claus Meyer, skal de næste fire år støtte unge marokkanere i at få en fod indenfor arbejdsmarkedet og bidrage til den grønne omstilling.

Foto: Melting Pot Fonden.

10.08.2023

CSR.dk

Femogtredive procent af unge marokkanere står udenfor arbejdsmarkedet. Det skal Melting Pot Fonden være med til at forandre gennem fondens kokkeskole i Marokko. Fonden bliver en del af et beskæftigelsesprojekt, der er ledet af PlanBørnefonden i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke, GAME og Dansk Erhverv.

Projektet finansieres med 15 millioner kroner under Udenrigsministeriets Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram, som skal støtte 100.000 unge med komme i beskæftigelse og i at blive frontløbere i den grønne omstilling. 

Missionen er jobs og grøn omstilling
På kokkeskolen kan unge få et otte ugers intensivkursus i madlavning, service og forretningsforståelse med nogle af de bedste restaurationsfolk fra blandt andet Marokko og Danmark. Undervisningen ledes bl.a. af den fransk-danske Michelin-uddannede kok Marie-Sophie Grønlund.

For Melting Pot Fondens stifter Claus Meyer handler det om at vise unge, at de kan arbejde i fødevarebranchen og være frontløbere i den grønne omstilling, uanset hvilken baggrund de har:

”Vores mission er at give de unge en uddannelse i madlavning og de nødvendige sociale kompetencer til at klare sig på arbejdsmarkedet. Grundlæggende vil vi støtte unge mænd og kvinder i Marokko i ønsket om at blive frontløbere for den grønne dagsorden i den kulinariske sektor gennem projektet”, siger han.

”Helt konkret vil vi som en del af projektet afholde innovationsforløb for unge, der ønsker om at åbne egen restaurant, at arbejde med fødevareinnovation eller grøn omstilling i fødevarebranchen”, siger Kamilla Bjørn Drøidal, der er direktør i Melting Pot Fonden.

Melting Pot Fonden har gennem de sidste 10 år skabt markante resultater gennem lignende indsatser i Bolivia. Fonden blev stiftet for at udnytte erfaringerne fra Noma og processen omkring ”Det Ny Nordiske Køkken” til at skabe håb og muligheder for marginaliserede unge. Fonden åbnede i samarbejde med Oxfam Ibis været til stede med det kulinariske center Um Mami i Marokko siden 2022. 

En del af en større indsats
Programdirektør i PlanBørnefonden, Anne Smith Petersen, er glad for partnerskabet:

”Vi er i PlanBørnefonden glade for at have indgået partnerskab med Melting Pot Fonden, så flere unge marokkanere kan få en fod ind på arbejdsmarkedet, tilegne sig grønne færdigheder og bidrage til den grønne omstilling. Der er et stort potentiale på madscenen og serviceindustrien i Marokko, og det kan kokkeskolen være med til at forløse sammen med vores øvrige indsatser,” siger Anne Smith Petersen, med henvisning til at PlanBørnefonden leder arbejdet med jobskabelse under Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram.

Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram begyndte i 2003 og skal styrke samarbejdet og forståelsen mellem Danmark og MENA-landende. Programmet arbejder for at fremme menneskerettigheder og jobskabelse i Jordan, Tunesien, Marokko og Egypten.

- EHS

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

12.03.2024CSR.dk

Får EU-Parlamentet lukket de russiske gashaner?

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

20.02.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal styrke reparationscafeerne i Danmark

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Klappir Nordic ApS
Morgenmøde
Breakfast brief on ESG Strategy and Data

You can expect: Real case learnings on ESG strategy implementation from Viggo, data reporting best practices from Klappir's experience, knowledge on CO2 reduction from The 0-mission.

Dato

23.04.2024

Tid

08:00

Sted

4 Tømmergravsgade 2450 København

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V