Circle K donerer 1 mio. kroner til udsatte børn og unge

Circle K og kædens kunder donerer 1 million kroner til BørneTelefonen og Børns Vilkårs nye rådgivningstilbud, HØRT, som er målrettet unge mellem 15 og 24 år, der har brug for at blive hørt, forstået og accepteret. Pengene kommer fra salg af BørneKaffe og K-Freeze samt direkte donationer fra kunderne.

Fakta: Om BørneKaffe og K-Freeze-donation

  • Hver solgt kop BørneKaffe i Circle K’s butikker har givet 5 kr. til Børns Vilkår: 2,50 kr. fra kunden og 2,50 kr. fra Circle K.
  • Kampagneperioden løb fra december 2021 til marts 2022 i alle Circle K’s 225 danske butikker, og der er blevet solgt mere end 100.000 kopper BørneKaffe.
  • Hen over sommeren har Circle K’s kunder kunne købe K-Freeze og køle hoved og krop i sommervarmen.
  • For hver solgt K-Freeze har Circle K givet 5 kr. til Børns Vilkår.
  • BørneKaffe har siden 2019 medført en samlet donation på over fire millioner kroner til BørneTelefonen hos Børns Vilkår.

Hver gang, der er blevet solgt en BørneKaffe eller en K-Freeze på en Circle K-station, er der blevet indsamlet 5 kr. ind til Børns Vilkår. Desuden har mange kunder valgt at donere ekstra penge oveni. I alt er der blevet indsamlet 900.000 kr., som Circle K nu runder op til 1 mio. kroner. Donationen går til Børns Vilkårs BørneTelefon samt rådgivningstilbuddet HØRT, der er målrettet unge i alderen 15-24 år.

”Unge står over for valg og ændringer i livet, som kan føles tunge at stå alene med – for eksempel valg af uddannelse, at flytte hjemmefra og seksuel debut. HØRT er tænkt som de unges sted, hvor ingen spørgsmål er forbudte, for store eller for små, og vi er glade for, at Circle K og deres kunder har valgt at støtte op om netop dette initiativ,” siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.
BørneKaffe er en del af et samarbejde mellem Børns Vilkår og Circle K, som siden 2019 har indsamlet over fire millioner kroner ind til BørneTelefonen.

”Vi er glade for, at vores kunder bakker op om Børns Vilkår og HØRT. Derudover har medarbejderne i vores butikker over hele landet været involveret i indsamlingen, så vi er stolte over engagementet hos både vores kunder og medarbejdere,” fortæller Kirsten Grumstrup, kommunikationschef hos Circle K.

Fakta: Om HØRT

  • HØRT er et nyt rådgivningstilbud til unge i alderen 15-24 år, der oplever udfordringer og har brug for at blive hørt, forstået og accepteret. Med HØRT ønsker Børns Vilkår at sætte unges trivsel på dagsordenen og skabe et trygt rum, hvor unge kan få viden om deres rettigheder, være en del af et fællesskab og få følelsen af, at de ikke er alene.
  • Hos HØRT kan unge få professionel rådgivning på en døgnåben chat, gruppechat og på sigt også via memo på telefonen. HØRT har også instagram-profilen @blivhort med videofortællinger fra unge, som har oplevet udfordringer i livet.
  • I 2021 handlede mere end hver fjerde samtale på BørneTelefonen med unge i alderen 15-24 år om psykisk mistrivsel – det var særligt samtaler om ensomhed, selvskadende adfærd og selvmordstanker.

Støt ”Bag for BørneTelefonen” og hent gratis, økologisk bageboks hos Circle K
BørneKaffe og K-Freeze indsamlingen er slut for denne gang, men du kan stadig støtte Børns Vilkår ved at deltage i dette års ”Bag for BørneTelefonen”, hvor børn og voksne over hele landet bager og sælger kager til fordel for BørneTelefonen og svigtede børn i Danmark. Hver solgte bagværk er med til at sikre, at BørneTelefonen kan holde døgnåben og være der for de børn, som får samlet mod til at række ud efter hjælp.

I år afholdes ”Bag for BørneTelefonen” i oktober måned, og Børns Vilkår giver en gratis, økologisk bageboks med lækre bageingredienser, plakater og inspiration til alle, der tilmelder sig inden den 31. august, så længe lager haves. Bageboksen kan man hente hos Circle K fra slutningen af september.

Tilmelding til ”Bag for BørneTelefonen” sker her

01.05.2023Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K rykker ind i Recharge City

24.04.2023Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K bifalder regeringens ambition om at hæve CO2-fortrængningskravet i vejtransportens brændstoffer

20.12.2022Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K’s nye Børnekaffe kampagne skal hjælpe endnu flere børn og unge

19.08.2022Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K donerer 1 mio. kroner til udsatte børn og unge

18.08.2022Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K giver hjertevarme og er med til at forsøde julen for unge hjemløse

18.08.2022Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K sætter strøm til betalingsløsning på opladninger