Byggeentreprenør vil reducere sin CO2-udledning med 90 procent på to år

Fossilfri byggepladser, cirkulær økonomi og samarbejde med branchens aktører – sådan vil entreprenøren CG Jensen mindske sit klimaaftryk med 90 procent inden 2024. ”Det er vigtigt, at alle led i byggeriets værdikæde taler sammen,” fortæller administrerende direktør.

CG Jensen er totalentreprenør på UN17 på Amager, hvor mange af de CO2-besparende tiltag allerede har været i spil. Foto: CG Jensen..

02.02.2023

CSR.dk

CG Jensen vil gå forrest i den grønne omstilling og reducere sin egen CO2 udledning med 90 procent allerede ved udgangen af 2024.

”Vores strategi handler også om at fremtidssikre CG Jensen, så vi fortsat vil være i stand til at imødekomme krav og efterspørgsler. Og så vi kan vedblive at være en relevant og attraktiv aktør i branchen – for både kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere,” siger administrerende direktør i CG Jensen Michael S. Larsen i en pressemeddelelse.

Læs også: For kun halvdelen af indkøbere flugter ESG-mål med forsyningskædestrategi

Byggeentreprenøren lancerer klimamålet i forbindelse med, at man tager hul på strategien for 2023-2024. Medarbejdere fra alle CG Jensens divisioner har bidraget med input til den nye strategi, hvor CG Jensen vil arbejde på indsatser ved den ”økonomiske, sociale og bæredygtige bundlinje,” lyder det.

Blandt tiltagene er fossilfri byggepladser, varmepumper i skurbyerne, egenproduktion af grøn strøm, højere genanvendelse, reduktion af materialeforbrug, træbyggeri i egenproduktion, brug af grønnere betonformer, bedre affaldssortering og udvikling af medarbejderkompetencer.

Løsninger skal også findes via partnerskaber
Inspireret af partnerskaber vil entreprenøren også finde løsninger sammen med bygherrer, samarbejdspartnere og medarbejdere.

CG Jensen har blandt andet deltaget i den tidligere regerings klimapartnerskab, som man har været med til at videreføre i en ny form med Topleder Handletanken, hvor Michael S. Larsen sammen med øvrige aktører i branchen arbejder for at sætte fart på den grønne omstilling.

Læs også: Mærsk hæver barren for lavemissionsbyggeri med nyt lager i Taulov

”Det er vigtigt, at alle led i byggeriets værdikæde taler sammen. Dagsordenen og spørgsmålene bliver stadigt bredere og mere omfattende – og der er løbende behov for nye, supplerende indsatser, hvis branchen skal lykkes med den grønne omstilling og mere værdiskabelse,” siger han.

CG Jensen har i 2023-2024-strategien derudover sat et mål om, at mindst 10 procent af arbejdsstyrken skal udgøres af lærlinge og praktikanter.

I samråd med CG Jensens Ambassadørkorps for Diversitet vil entreprenøren også arbejde med flere indsatsområder for at øge kønsdiversiteten på kontorer og byggepladser.

Hver femte medarbejder i CG Jensens byggeledelse er i dag en kvinde. De kvindelige medarbejdere udgør samlet 10 procent af CG Jensens medarbejderstab.

- HCL

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

23.02.2024CSR.dk

Tag temperaturen på din egen ESG

15.02.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Nomineret til Verdens Bedste Indkøber i 2023

07.02.2024CSR.dk

Ny fabrik skal fremtidssikre pantsystemet

05.02.2024CSR.dk

Geopolitik ændrer indkøbsstrategierne i detailsektoren

02.02.2024CSR.dk

IT-genbrug er centralt i at løse affaldsproblem

02.02.2024CSR.dk

Lige om lidt rammer 41.000 virksomheder en stor emballagefrist

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online