Burgerkæden Max Burgers får FN’s Global Action Award

Svensk burgerkæde med flere danske restauranter hædres af FN for sin klimakamp. Kæden tilbyder blandt andet klimakompensation og kødfrie alternativer.

Max Burger har længe haft fokus på sit klimaaftryk. Helt tilbage i 2008 begyndte burgerkæden at klimamærke sin menu og kompensere for sit CO2-udtryk..

01.10.2019

CSR.dk

Svenske Max Burgers, der har tre restauranter i Danmark, er en af prismodtagerne af FN’s Global Action Award.

Burgerkæden får prisen for sit klimapositive arbejde. Og det er da også en velfortjent hæder at få, da burgerkæden er den eneste europæiske virksomhed blandt 15 prismodtagere, det oplyser Max Burgers i en pressemeddelelse.

Læs også: Danfoss skærer 45 procent af CO2-udledningen

”Som den første i verden, fungerer deres klimapositive menu som en ledestjerne mod en mere bæredygtig fremtid for alle,” siger Niclas Svenningsen. Han er chef for UN Climate Change Global Climate Action Programme og fortsætter:

“Ved at give gæsterne mulighed for bedre at forstå madens klimapåvirkning, leder Max vejen når det gælder om at måle, reducere og kompensere deres CO2 -aftryk.”

Ambitiøs klimapolitik

Max Burgers har længe haft fokus på sit klimaaftryk. Helt tilbage i 2008 begyndte burgerkæden at klimamærke sin menu og kompensere for sit CO2-udtryk.

"Jeg kan ikke forestille mig en vigtigere pris for Max’ klimaarbejde end det, vi nu får fra FN, siger Kaj Török, informations- og bæredygtighedschef på MAX Burgers. Det giver ikke kun os et rygstød, men det giver hele bevæglesen af klimapositive virksomheder et enormt skulderklap. Næste skridt for os er at arbejde med en global standard for klimapositiv, siger han.

Læs også: 54 virksomheder skubber på for ambitiøse klimamål

I 2016 femdobbelde kæden sit udvalg af kødfri alternativer. De kødfrie menuer skal være med til at reducere burgerkædens klimapåvirkning med 30 procent i løbet af syv år, så de er i overensstemmelse med FN’s klimamål.

I juni 2018 gjorde Max Burgers hele menuen klimapositiv. I Sverige har Max Burgers næsten 100 restauranter og et væsentligt lavere antal i Norge og Danmark.

- MGC

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

09.06.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Middelfart Erhverv inviterede til digital Klimakamp

06.06.2025Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Brødrene Dahl sætter CO2-tal på 70.000 varer

05.06.2025CSR.dk

Regningen stiger: Klimaskader har allerede kostet samfundet milliarder

04.06.2025CSR.dk

Klimarådet i nyt notat om klimafremskrivningen: Regeringen skal følge implementeringen tæt

03.06.2025CSR.dk

Nyt partnerskab vil bygge grønne mikronet og øge elektrificeringen

03.06.2025NRGreen ApS

Sponseret

NRGreen bygger 11 MW solcellepark med 5 MW batteri i Sorø

02.06.2025CSR.dk

Frode Laursen skruer op for den grønne omstillingsfart

01.06.2025Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Risikobaseret intern audit af ledelsessystemer

ISO ledelsessystemstandarderne stiller krav om, at virksomhedens ledelsessystem tager udgangspunkt i risici og muligheder.

Dato

11.06.2025

Sted

Odense

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Beierholm
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København juni 2025

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

11.06.2025

Tid

09:00

Sted

København

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

11.06.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Fra CSRD til VSME – Skab overblik og struktur i din rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

11.06.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København