Britisk underskrift på Parisaftalen

Storbritannien ratificerede i går officielt Parisaftalen som det 111. land. Samtidig opfordrer en stribe store virksomheder USA til af holde fast i sit engagement trods Donald Trumps udmelding om det modsatte.

Storbritannien har ratificeret Parisaftalen som det 111. land på verdensplan. Foto: flickr/Michael D. Beckwith.

18.11.2016

CSR.dk

Med et enstemmigt parlament bag sig, underskrev udenrigsminister Boris Johnson i går (d. 17. november) Parisaftalen om klimaforandringer på vegne af Storbritannien, skriver edie. Dermed har 111 lande nu officielt ratificeret den globale klimaaftale, der blev indgået ved sidste års COP21 i den franske hovedstad.

Læs også: Parisaftalen er trådt i kraft

Den britiske premierminister Theresa May annoncerede tilbage i september, at Storbritannien ville ratificere aftalen inden årets udgang, men siden da har det, bl.a. på grund af Brexit, været småt med indikationer på, hvornår det rent faktisk ville ske.

Med ratificeringen på plads er Storbritanniens klimamålsætninger nu for alvor på plads, efter sommerens vedtagelse af det såkaldte Femte Carbonbudget, der juridisk binder landet til at opnå en målsætning om en 80 procents reduktion af drivhusgasudledninger i 2050 sammenlignet med niveauet i 1990.

Timingen er desuden glimrende, med COP22 i Marokko i fuld gang og de negative udmeldinger angående aftalen fra USA’s kommende præsident, Donald Trump, der som bekendt har lovet at trække sit land ud af alle internationale klimaaftaler.

Klimatrussel mod amerikansk rigdom
Som reaktion på netop Trumps kurs mod mere fossil energi og ditto CO2-udslip, har et bredt felt på over 350 amerikanske og internationale virksomheder netop sendt et åbent brev stilet til både Trump, Obama, medlemmerne af den amerikanske kongres og verdenslederne samlet ved netop COP22.

I brevet, der er underskrevet af bl.a. IKEA, eBay, Starbucks, Intel, Nike og Unilever, bekræfter de mange virksomheder deres ”dybe engagement i forhold til at adressere klimaforandringerne gennem implementeringen af den historiske Parisaftale”, og understreger, at de vil have et energieffektivt USA drevet af low-carbon energi.

Læs også: Ban Ki-moon: Trump vil også erkende klimaforandringerne

Lykkes det ikke vil det true det ”amerikanske fremskridt”, mens den rette kurs vil skabe job og styrke landets konkurrenceevne. På den baggrund forpligter virksomhederne sig til at gøre deres del af arbejdet og kommer efterfølgende med tre konkrete anbefalinger til de ”valgte amerikanske ledere”:

  1. Fortsæt den politiske støtte så USA kan nå sine nationale målsætninger og sætte endnu mere ambitiøse mål i fremtiden
  2. Investér i low-carbon-økonomi både internt og i resten af verden for at skabe klarhed for finansielle beslutningstagere og booste tilliden hos investorer verden over
  3. Hold fast i den amerikanske deltagelse i Parisaftalen

Slutteligt slår selskaberne fast, at ”en implementering af Parisaftalen vil give virksomheder og investorer modet til at forvandle de milliarder af dollars, der allerede er investeret i low-carbon-teknologi til de billioner, verden har brug for”.

-AK

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

28.02.2024Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K satser på elbilopladning til erhvervskunder – vil have 25 pct. af markedet

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

27.02.2024CSR.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

27.02.2024CSR.dk

TDC NET forpligter sig som første virksomhed i verden til FN-mål for biodiversitet

27.02.2024Denteks A/S

Sponseret

Go Green: Sådan kan hoteller få en bæredygtig profil

26.02.2024Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online