Ben & Jerry’s lancerer nyt klimainitiativ baseret på blockchain-teknologi

Isbrandet Ben & Jerry's har offentliggjort et nyt klimavenligt initiativ i samarbejde med NGO'en Poseidon: Verdens første digitale forhandlerplatform, der bygger på block-chain teknologi, og som skal gøre kunderne bevidste om deres eget CO2-aftryk.

Ben & Jerry's har i mange år forsøgt at gøre sit til at modkæmpe klimaforandringerne. Virksomhedens nye platform er endnu et forsøg på at aktivere endnu flere til at tænke og handle klimavenligt med øje for deres CO2-aftryk..

08.06.2018

CSR.dk

Verdens første forhandlerplatform, der skal oprette et såkaldt "carbon-credit system", har set dagens lys i London. Initiativet er søsat af den verdensomspændende isproducent Ben & Jerry’s, og bruger blockchain-teknologi til at give forbrugerne muligheder for at købe is med tanke på miljøet. Ved hvert køb kan man dermed opbygge sin egen personlige CO2-kredit. 

Læs også: Virksomheder er verdens nye aktivister

Platformen er oprettet af nonprofit-organisationen Poseidon Foundation, og anvender deres ”kulstofvaluta”, der blev lanceret i 2017. Teknologien giver dagligvarer en bestemt kulstofværdi alt efter, hvor meget produktet belaster klimaet. Denne kulstofvaluta giver virksomheder og forbrugere mulighed for at måle deres egen klimaindsats og dermed regulere den.

"Vi er begejstrede for at se vores pilotprojekt med Ben & Jerry's fuldt operationelt, hvilket for første gang giver forbrugerne mulighed for at genbalancere deres eget klimaaftryk, og genoprette kulstofkoncentrationen i atmosfæren undervejs", siger Poseidons grundlægger og CEO, Laszlo Giricz, til sustainablebrands.com.

Indtil nu har det kun været muligt for store virksomheder at købe sig til kulstofvaluta, og kun i massive mængder. Denne mulighed har hidtil fungeret som en måde, hvorpå virksomheder kunne kompensere for de fossile brændstoffer, som blev udledt i forbindelse med virksomhedens drift.

Med pilotprojektet, der vil blive drevet fra en af Ben & Jerry's butikker i London, kan privatpersoner nu også træffe købsbeslutninger, der er mere hensigtsmæssige i forhold til miljøet.

Et stort klimapotentiale i platformen
"Selv om dette kun er et lille pilotprojekt, så er teknologien nu bevist og kan blive fuldt skaleret og integreret, hvilket giver alle mulighed for at forstå deres egen kulstofpåvirkning og handle. På bare tre uger har vi allerede beskyttet mere end 1.000 træer via London-butikken, hvilket svarer til et areal på 77 tennisbaner, og er meget opmuntrende og viser platformenens potentiale i at drive et adfærdsskifte, når den bliver udbredt", forklarer Laszlo Giricz.

Ben & Jerry’s har i mange år arbejdet for at finde måder, hvorpå virksomheden kan reducere deres miljømæssige påvirkning blandt andet via en selvpålagt kulstofafgift. For ligesom næste alle andre virksomheder har isfabrikanten også et udslip af drivhusgasser.

"Vi har en lang vej endnu inden for vores egen virksomhed for at reducere vores afhængighed af fossile brændstoffer, men vi har også lavet nogle store forpligtelser og vil være gennemsigtige om vores indflydelse", siger Chris Gale, chef for Ben & Jerry's Social Mission Europa, og fortsætter:

Læs også: Ben & Jerry's nægter at sælge is med ens kugler i Australien

"Samtidig vil vi bruge alle dele af vores forretning til at understøtte en overgang til en kulstoffattig økonomi. Det indebærer at sætte en intern pris på kulstof og sætte os ambitiøse mål for at reducere vores absolutte kulstofemissioner med 80 procent inden 2020. Vi er begejstrede for den mulighed, som Poseidon Foundations nye teknologi bidrager med ved at forbinde kunder med klimaindsatsen", uddyber han.

- EST

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

Klima-ballade blandt investorer

28.05.2024Schneider Electric

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

27.05.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Fra resttekstiler til puder og tæpper

24.05.2024Denteks A/S

Sponseret

Kemi- og vandforbruget i tekstilindustrien: Det kan gøres grønnere!

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

Orkla Danmark
Konference
ESG Conference

Commercialize The Green Transition

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V.

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online