Apple er på 100 procent vedvarende energi

Butikker, kontorer, datacentre og andre faciliteter i 43 lande – alt hvad Apple driver, får nu sin strøm fra vedvarende energikilder, melder IT-giganten. Yderligere ni leverandører har desuden sluttet sig til jagten på ren energi.

Apples nye hovedkvarter i Californien kører på 100 procent vedvarende energi, bl.a. fra et 17 megawatt solanlæg på taget. Foto: Apple.

10.04.2018

CSR.dk

Den amerikanske IT-mastodont Apple – verdens mest værdifulde virksomhed – har meldt ud, at koncernen nu kører 100 procent på vedvarende energi. Det omfatter både butikker, kontorer, datacentre og diverse delte lejemål i 43 lande over hele verden, inkl. USA, Kina og Indien.

I Kina er disse solpaneler monteret højt over jorden, så græsset kan gro – og de lokale yakokser kan spise det. Foto: Apple.

Derudover har yderligere ni leverandører lagt sig fast på at drive al sin Apple-relaterede produktion med strøm fra fornybare kilder. Det samlede antal partnere i det samarbejde er nu på 23.

”Vi er fast besluttede på at efterlade en bedre verden end den, vi fandt. Efter års hårdt arbejde er vi stolte af at have nået denne markante milepæl. Vi vil fortsætte med at skubbe grænserne for hvad der er muligt med materialerne i vores produkter, hvordan vi genbruger dem, vores faciliteter og vores arbejder med leverandørerne for at inddrage nye, kreative og fremadskuende kilder til vedvarende energi, fordi vi ved at fremtiden afhænger af det”, siger Apples topchef, Tim Cook, i en pressemeddelelse.

Sammen med sine partnere arbejder Apple på adskillige projekter omkring vedvarende energi rundt om i verden. I parløb med lokale forsyningsselskaber bygger Apple solkraftanlæg og vindmølleparker, ligesom man er engageret i teknologi på vej frem, såsom brændselsceller og batterilagringsprojekter.

Flere leverandører slutter sig til sagen
Pt. har selskabet 25 vedvarende energi-anlæg i drift globalt med en total kapacitet på 626 MW. Yderligere 15 projekter er undervejs, hvilket vil mere end fordoble outputtet til 1,4 gigawatt. Apple har regnet sig frem til, at virksomhedens vedvarende energi-indsats siden 2011 har skåret 54 procent af drivhusgasudledningerne og sparet miljøet for hvad der svarer til 2,1 mio. ton CO2.

En af Apples leverandører af ren energi, Sunseap, driver solpaneler på tagene af over 800 bygninger i Singapore. Foto: Apple.

På leverandørsiden har Apple som nævnt nu 23 partnere, der har forpligtet sig til 100 procent vedvarende energi. Alene i 2017 resulterede deres indsats i over 1,5 mio. ton mindre CO2. Derudover har over 85 leverandører tilmeldt sig Apples Clean Energy Portal, som er en onlineportal, der skal hjælpe leverandørerne med at finde kommercielt sunde vedvarende energi-løsninger rundt om i verden.

Læs også: Lego når ny milepæl inden for vedvarende energi

Blandt de ni nye leverandører, der sigter efter 100 procent ren energi, fremhæver Apple bl.a. ECCO Leather, der er en del af den danske ECCO-koncern, og som producerer bløde lædervarer for Apple. Råvarerne er europæiske og selve fremstillingen foregår i Holland og Kina.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet