Ansvar og mangfoldighed i code of conduct fra DBU

Dansk Boldspil-Union har lanceret en code of conduct, som alle organisationens ansatte og repræsentanter for organisationen, herunder de danske landsholdsspillere, skal efterleve. Det handler blandt andet om tolerance, mangfoldighed og socialt ansvar.

Det danske fodboldlandshold er blandt de aktører, der omfattet af det nye adfærdskodeks fra DBU. Foto: Flickr/Steen Elm.

19.01.2016

CSR.dk

”Bestyrelsen ønsker at udstikke en retning for ’good governance’ eller god ledelse hele vejen rundt. Det gør vi for at styrke vores etiske profil, men også, fordi vores omverden stiller nye krav til os om netop åbenhed og ordentlighed”.

Læs også: Troldtekt: Cradle to Cradle giver os den rigtige dokumentation

Sådan siger direktør for Dansk Boldspil-Union (DBU), Claus Bretton-Meyer, til Politiken, omkring den code of conduct, Danmarks store fodboldforbund lancerede mandag under overskriften ’Ordentlighed og åbenhed’.

De fem principper

  • Vi arbejder for mangfoldighed og tolerance 
  • Vi tror på, at fodbolden skal påtage sig et samfundsansvar
  • Vi ønsker gennemsigtighed og god forretningskik
  • Vi accepterer ingen former for snyd
  • Vi har et fælles etisk udgangspunkt for dansk fodbold

Kilde: DBU

Det nye adfærdskodeks omhandler en mængde forskellige aspekter omkring organisationens arbejde og opførsel både indadtil og udadtil. Stikord som diskrimination, menneskerettigheder, korruption, mangfoldighed og samfundsansvar figurer i beskrivelsen af de principper, der ligger bag formuleringen af de fem principper, som udgør kernen i den nye code of conduct (se faktaboks).

”Det er vigtigt, at vi åbent tør tage de svære diskussioner. At få nedfældet værdierne er en del af vores strategi om at styrke åbenhed og ordentlighed i dansk fodbold”, siger formand for DBU, Jesper Møller, til sin organisations hjemmeside.

Gaveregulativ og ’players code of conduct’
Et af de konkrete tiltag, der følger med de nye ’regler’ – der med Claus Bretton-Meyers ord ”… ikke er en facitliste” – er et såkaldt gaveregulativ, der indebærer at DBU vil registrere og offentliggøre alle gaver organisationen modtager over en endnu ikke nærmere defineret bagatelgrænse. Det er langt hen ad vejen et præventivt tiltag for at undgå situationer som dem, der de seneste år har fejet gennem eksempelvis det internationale fodboldforbund, FIFA, og trukket skandaleoverskrifter på verdensplan.

”Vi har set nogle ret grelle eksempler i den internationale fodboldverden. Dem vil vi naturligvis gerne undgå. Men debatterne afledt af vores code of conduct kan også handle om, hvor langt en person kan gå i forhold til udtalelser, eller hvor transparent man skal være i forhold til pension eller lignende”, siger Claus Bretton-Meyer til Politiken.

Læs også: Milliardargumentet for bæredygtighed

For de danske landsholdsspileres vedkommende er der derudover blevet udviklet et ’players code of conduct’, der skal definere retningslinjerne for spillernes opførsel uden for banen, herunder på de sociale medier, i forbindelse med samlinger, træningslejre eller slutrunder som den, der venter i Qatar i 2022, og hvor blandt menneskerettigheder allerede nu er blevet et varmt emne i relation til den lille golfstats horrible behandling af de mange udenlandske gæstearbejdere, der arbejder på landets stadionbyggepladser.

Læs hele DBUs Code of Conduct her.

-AK

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

19.02.2024CSR.dk

Alle landets kommuner og regioner bakker nu op om Klimaalliancen

08.02.2024CSR.dk

Jo mere bæredygtighed, jo bedre resultater

22.01.2024Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Ny top-certificering til Saint-Gobain i Danmark

17.01.2024CSR.dk

Starbucks sagsøges for vildledende markedsføring

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online