Ansvar og mangfoldighed i code of conduct fra DBU

Dansk Boldspil-Union har lanceret en code of conduct, som alle organisationens ansatte og repræsentanter for organisationen, herunder de danske landsholdsspillere, skal efterleve. Det handler blandt andet om tolerance, mangfoldighed og socialt ansvar.

Det danske fodboldlandshold er blandt de aktører, der omfattet af det nye adfærdskodeks fra DBU. Foto: Flickr/Steen Elm.

19.01.2016

CSR.dk

”Bestyrelsen ønsker at udstikke en retning for ’good governance’ eller god ledelse hele vejen rundt. Det gør vi for at styrke vores etiske profil, men også, fordi vores omverden stiller nye krav til os om netop åbenhed og ordentlighed”.

Læs også: Troldtekt: Cradle to Cradle giver os den rigtige dokumentation

Sådan siger direktør for Dansk Boldspil-Union (DBU), Claus Bretton-Meyer, til Politiken, omkring den code of conduct, Danmarks store fodboldforbund lancerede mandag under overskriften ’Ordentlighed og åbenhed’.

De fem principper

  • Vi arbejder for mangfoldighed og tolerance 
  • Vi tror på, at fodbolden skal påtage sig et samfundsansvar
  • Vi ønsker gennemsigtighed og god forretningskik
  • Vi accepterer ingen former for snyd
  • Vi har et fælles etisk udgangspunkt for dansk fodbold

Kilde: DBU

Det nye adfærdskodeks omhandler en mængde forskellige aspekter omkring organisationens arbejde og opførsel både indadtil og udadtil. Stikord som diskrimination, menneskerettigheder, korruption, mangfoldighed og samfundsansvar figurer i beskrivelsen af de principper, der ligger bag formuleringen af de fem principper, som udgør kernen i den nye code of conduct (se faktaboks).

”Det er vigtigt, at vi åbent tør tage de svære diskussioner. At få nedfældet værdierne er en del af vores strategi om at styrke åbenhed og ordentlighed i dansk fodbold”, siger formand for DBU, Jesper Møller, til sin organisations hjemmeside.

Gaveregulativ og ’players code of conduct’
Et af de konkrete tiltag, der følger med de nye ’regler’ – der med Claus Bretton-Meyers ord ”… ikke er en facitliste” – er et såkaldt gaveregulativ, der indebærer at DBU vil registrere og offentliggøre alle gaver organisationen modtager over en endnu ikke nærmere defineret bagatelgrænse. Det er langt hen ad vejen et præventivt tiltag for at undgå situationer som dem, der de seneste år har fejet gennem eksempelvis det internationale fodboldforbund, FIFA, og trukket skandaleoverskrifter på verdensplan.

”Vi har set nogle ret grelle eksempler i den internationale fodboldverden. Dem vil vi naturligvis gerne undgå. Men debatterne afledt af vores code of conduct kan også handle om, hvor langt en person kan gå i forhold til udtalelser, eller hvor transparent man skal være i forhold til pension eller lignende”, siger Claus Bretton-Meyer til Politiken.

Læs også: Milliardargumentet for bæredygtighed

For de danske landsholdsspileres vedkommende er der derudover blevet udviklet et ’players code of conduct’, der skal definere retningslinjerne for spillernes opførsel uden for banen, herunder på de sociale medier, i forbindelse med samlinger, træningslejre eller slutrunder som den, der venter i Qatar i 2022, og hvor blandt menneskerettigheder allerede nu er blevet et varmt emne i relation til den lille golfstats horrible behandling af de mange udenlandske gæstearbejdere, der arbejder på landets stadionbyggepladser.

Læs hele DBUs Code of Conduct her.

-AK

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

10.04.2024CSR.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 3. jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 3

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online