Annoncører vælger stadig i lav grad bureau efter ESG – men markedet modnes

Mindre end hver tiende annoncør vægter bæredygtighed og diversitet meget højt i deres marketingsbureauer. Dog skal branchen ikke hvile på ESG-laurbærrene, lyder det fra flere sider. Kravene kommer nemlig.

16.01.2023

CSR.dk

Som det har været tilfældet i mange år, svarer flest annoncører, at det er et marketingsbureaus evne til skabe resultater og vise forretningsforståelse, der er vigtigst, når de vælger en partner, mens bæredygtighed og diversitet kun er meget vigtigt for henholdsvis otte og seks procent.

Det viser MyImage Bureau 2023, som analysehuset MyResearch står bag, hvor 966 danske marketingsansvarlige har deltaget.  

Det betyder dog ikke, at bureauerne skal ligge på den lade sig, når det kommer til ESG. For ifølge undersøgelsen svarer henholdsvis 67 og 60 procent, at bæredygtig og diversitet har ’stor eller nogen betydning’ – en udvikling, som Karina Holm Henriksen, adm. direktør på bureauet We Love People, kun ser gå én vej:

Læs også: Forbrugerombudsmandens linje er juridisk skudsikker

”Her og nu svarer annoncører helt forventeligt i toppen, at deres bureau skal kunne levere resultater, det er jo det, vi er sat i verden for. At vi så også skal have styr på diversitet og agere bæredygtige, tror jeg bliver en hygiejnefaktor i fremtiden,” skriver hun i en mail til mediet Markedsføring.

Selvom annoncørerne ikke vurderer, at de vægter ESG højest og belønner bureauer, når de prioriteter bæredygtighed og diversitet, så kan bureauer, der forsømmer det, ende med at blive straffet for at være bagud og ikke at leve op til de nye minimumskrav.

”Men det tager tid. Som på mange andre områder inden for bæredygtighed tager det tid at modne markedet,” uddyber Karina Holm Henriksen og noterer, at udviklingen nu er på vej i udlandet.

”Vi allerede ser mange internationale annoncører, der efterspørger ESG-rapportering og vælger bureauer baseret på blandt andet diversiteten i medarbejdersammensætningen. I langt større grad, end hvad vi tidligere har forventet, og fra annoncører, der historisk ikke har haft dette fokus,” tilføjer Christian Stjerneklar, adm. direktør hos Kreativitet & Kommunikation, i et debatindlæg i Markedsføring.

Læs også: CSRD: Mål og rute er klar – hvor starter din virksomhed?

Det er netop de store, internationale virksomheder, der ofte starter disse typer tendenser og udviklinger, som løbende smitter af på det danske marked og modner det. En proces, som kommende EU-lovgivning også vil puste til, vurderer både Charlie Stjerneklar og Karina Holm Henriksen.

”Direktiv om bæredygtighedsrapportering (CSRD) øger, helt kort, kravene til rapportering om bæredygtighed, og indfører krav om revision og rapportering. I første omgang påvirker det ’kun’ de store virksomheder, men kravene flyder ned igennem leverandørlagene – også til bureauerne,” forklarer Charlie Stjerneklar.

”Som rådgivere indgår vi jo i annoncørernes værdikæde, og den skal de alle sammen kunne redegøre for i de kommende år,” tilføjer Karina Holm Henriksen.  

- KCP

Carve Consulting

Sponseret

Skab værdi med dataetik

SUSTAINX ApS

Sponseret

Line Amtorp bliver administrerende direktør i SustainX

Relateret indhold

21.02.2024CSR.dk

Ny teknologi elektrificerer Carlsbergs bryggeri

21.02.2024CSR.dk

Flyselskab mindsker madspild med kunstig intelligens

12.02.2024CSR.dk

Dialog med investorer får virksomheders klimadata frem i lyset

08.02.2024CSR.dk

Malerkæde hjælper bygherrer med stigende dokumentationskrav

07.02.2024Dansk Industri

Sponseret

Har du styr på ESG, CSRD og ESRS?

07.02.2024L'Oréal Danmark A/S

Sponseret

L'Oréal Groupe har for 8. år i træk fået tredobbelt 'A' af CDP

02.02.2024CSR.dk

Så kom standarderne for SMV’ers rapportering

24.01.2024CSR.dk

Non-compliance med CSRD kan give fængselsstraf i Frankrig

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dansk Industri

Erfaren virksomhedsudvikler der gør ESG til en konkurrencefordel

Vil du være med til at drive og udvikle DI’s strategiske sats, der gør ESG til en konkurrencefordel for vores 20.000 medlemsvirksomheder? Er du drevet af at understøtte virksomheders bæredygtige omstilling og sikre dem øget konkurrenceevne? Står du med en solid værktøjskasse fra virksomhedsudvikling, og ser du tydeligt hvordan den understøtter strategiske ESG tiltag som f.eks. værdikædeanalyse og væsentlighedsbetragtninger? Så læs videre.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

25.02.2024

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

DEMANT

Project Manager - ESG Reporting

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

DEMANT

Sustainability Specialist - Standards and Compliance

Are you looking for a job opportunity where you can create impact across a global organisation? A job that will ensure you hone your career in a listed, world leading hearing healthcare and audio technology group, with tasks that offer a high degree of exposure for top management.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

24.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Erfaren projektleder til at drive arbejdet med at reducere klimaaftrykket fra indkøb i Københavns Kommunes kommende klimaplan søges til kontoret for Bæredygtige Indkøb

Københavns Kommune er ved at udvikle en ny klimaplan, der skal løbe frem til 2035. Et af Klimaplanens i alt tre spor kommer til at handle om kommunens eget forbrug. Med kommunens store indkøbsvolumen er der et meget stort potentiale for ambitiøse reduktioner af klimaaftrykket. Dette arbejde skal koordineres og drives af en erfaren projektleder, som måske er dig, der på den måde kan være med til at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til styrkelse af indsatsen med klima- og miljøkrav søges til Københavns Kommunes kontor for Bæredygtige Indkøb

Brænder du for at gøre en forskel for at sikre en bæredygtig fremtid i landets største by? Vil du være med til at sikre, at Københavns Kommune når sine ambitiøse miljø- og klimamål? Så er du måske vores kommende kollega, der skal bidrage til at udvikle og drive kommunens ambitioner på miljø- og klimaområdet. Vi søger en konsulent til at være med til at drive dette arbejde.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.02.2024

AUFF

ESG-koordinator hos Aarhus Universitets Forskningsfond

Drømmer du om at arbejde for et større videnskabeligt formål, og vil du samtidig være med til at sætte standarden for vores ESG-rapportering?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

21.02.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Grønjordsvej 2, 2300 København S.

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Lær at sætte mål for ligestilling | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den første af tre, hvor du får værktøjer og templates, der hjælper dig på vej og klæder dig på til at sætte ambitiøse og målbare mål for at fremme ligestilling og kvinder i ledelse, samt at implementere dette i virksomhedens strategi.

Dato

22.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online