Anne-Louise Thon Schur får topjob hos PwC

PwC's nye CSR-director Anne-Louise Thon Schur mener, at forretningsdrevet CSR har et kæmpe potentiale. Læs hendes svar på fem hurtige spørgsmål om det nye job.

Rådviger og forfatter Anne-Louise Thon Schur har overtager Birgitte Mogensens job som csr-director i PwC..

13.08.2013

CSR.dk

<p>"CSR-indsatser skal give finansiel mening for interessenter og skal kunne aflæses positivt på bundlinjen".</p>

Anne-Louise Thon Schur, CSR-director, PwC.

Den første august begyndte Anne-Louise Thon Schur som CSR Director hos PwC. De seneste ti år har hun arbejdet som selvstændig CSR-specialist og rådgiver i firmaet Allinfact og har været med til at skrive en anmelderrost håndbog om CSR. Hendes udgangspunkt har altid været, hvordan CSR-initiativer og sund forretning kan følges ad. 

CSR.dk har stillet den nye PwC-chef fem hurtige spørgsmål om jobskiftet og om, hvad hun forventer at kunne bidrage med hos PwC.

Hvilke opgaver får du ansvar for som CSR Director?
Fokus i mit nye job er at få udbredt PwC’s CSR-kompetencer til store og små danske virksomheder og organisationer, så de kan få glæde af PwCs forretningsdrevne tilgang til CSR. Jeg mener, at vi er enestående i den måde, vi fokuserer på omdømme, vækst og produktivitet, når vi arbejder med samfundsansvar. Vi inddrager kompetencer og erfaringer fra vores globale netværk, som vores danske specialister så kan drage nytte af.

Læs også: CSR-tendenser: Low key og højt til loftet 

Hvorfor har du valgt at skifte fra selvstændig til PwC?
I de ti år, jeg har været selvstændig har jeg arbejdet godt og tæt sammen med forskellige forretningspartnere, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ofte har savnet den daglige inspiration og sparring med kollegaer. Nu hvor min private situation er klar til det, syntes jeg, at det er et klogt karrierevalg at indgå i PwCs stærke CSR team som leder af deres rådgivningsafdeling. Og heldigvis syntes PwC også det var et rigtigt træk at ansætte mig.

Hvad kan du bringe ind i PwC?
Overordnet set vil jeg sige: friske øjne og nye metoder. Jeg har masser af inspiration og viden fra de støvede fabrikshaller kloden rundt med i rygsækken, og så har jeg helt sikkert gode idéer til anderledes måder at gøre tingene på. PwC har kompetencerne, og jeg har en mangeårig historik indenfor salg af CSR-ydelser og klar holdning til forretningsdrevet CSR. Min CSR-filosofi er, at det skal give mening for virksomheden at arbejde med CSR. Ellers er det spild af penge.

Læs også: Birgitte Mogensen vil være professionelt bestyrelsesmedlem

Jeg sidder i bestyrelsen i en virksomhed, hvor vi altid spørger 'what's in it for us'. Det er utrolig svært at tjene penge, det skal man ikke glemme. En administrerende direktør har tusindvis af udfordringer, der skal tages stilling til i den daglige forretningsgang. Derfor skal CSR også bidrage til bundlinjen og fungere som 'medvind', for at blive et parameter, virksomhederne har lyst til at forankre i organisationen. De virksomheder, hvor CSR lever i DNA'en, kan tælles på en hånd. De er inspirerende for andre, og med en lang række nye, spændende initiativer håber jeg og mine kollegaer at kunne få CSR masseret ind i kerneværdierne hos mange nye, men også eksisterende PwC-kunder.

Hvordan kan du bruge dine erfaringer som selvstændig CSR-konsulent?
Som selvstændig kan man være lidt 'ene mand på broen'. Det er både en fordel og en ulempe, bl.a. fordi man skal tage initiativ til alting selv og være en god iværksætter og igangsætter, men det er også frustrerende, fordi man skal bruge meget tid på ting, der måske ikke kan ses på ens egen bundlinje. Jeg glæder mig til at kunne fokusere på de ting, jeg er specialist i.

Dit speciale er forretningsdrevet CSR - hvor ser du især potentialet for denne tilgang til CSR?
Ikke overraskende, så ser jeg forretningsdrevet CSR som det eneste virksomhederne reelt kan bruge til noget. I en verden, hvor vi alle sammen – både virksomheder og enkeltpersoner - skal optimeres og effektiviseres, skal CSR være et parameter virksomhederne kan bruge til at forbedre produktiviteten. Jeg er praktiker og har implementeret CSR-programmer i hele verden. Jeg har stor forståelse for de udfordringer, virksomheder og organisationer står midt i.

Bæredygtig CSR handler ikke kun om at gøre det, fordi det bliver dikteret et sted fra eller er det nye buzzword. CSR-indsatser skal give finansiel mening for interessenter og skal kunne aflæses positivt på bundlinjen.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nordjylland i grønt gear: Bliv klædt på til grønnere indkøb

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

05.11.2024CSR.dk

Succes med firedages arbejdsuge

04.11.2024CSR.dk

Historisk lavt kulforbrug og mere vedvarende energi i 2023

04.11.2024BSR

Sponseret

Racing Past the Crossroads: How Sustainability Leaders Can Reassert Ambition

04.11.2024CSR.dk

Tilpasningsevne som redskab i den grønne omstilling

31.10.2024CSR.dk

Drop bilen for fridage

29.10.2024MäRK

Sponseret

Hvorfor blive B Corp?

29.10.2024CSR.dk

BESTSELLER indfører bæredygtighedsbonus for alle medarbejdere

28.10.2024BSR

Sponseret

Collaboration Crossroads: Recognizing When to Part Ways for Greater Impact

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Strategisk ESG-kommunikation

Du lærer at bruge indsigter fra din organisations ESG-indsats til strategisk kommunikation. Dine undervisere Line Schmeltz og Anna Karina Kjeldsen sørger for, at du efter kurset kan kommunikere aktivt til omverdenen om din virksomheds arbejde med samfundsansvar.

Dato

04.11.2024

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C