Amazon fyrer endnu en medarbejder, der har protesteret mod arbejdsforhold

En lagermedarbejder, der for nylig råbte højt om Amazons håndtering af coronasmitten på sine varelagre, er blevet opsagt. Fyringen er en af flere, som Amazon har foretaget den seneste tid. Seks af Amazons franske pakkecentraler er fortsat lukkede på grund af manglende tiltag mod smitten.

Amazon møder kritik for at fyre medarbejdere fra sine pakkecentre på grund af klager over arbejdsforholdene under coronakrisen. Seks af selskabets franske centre er pt. lukkede på 8. dag. Her er det dog et center i Polen..

23.04.2020

CSR.dk

Amazon er fortsat under kritik for sin behandling af de ansatte på selskabets lagre under coronapandemien. Fredag i sidste uge blev endnu en lagermedarbejder fyret efter højlydte protester mod virksomhedens arbejdsvilkår.

Læs også: Coronakrisen sætter virksomheders omdømme på spil

Den pågældende medarbejder, Gerald Bryson, fortæller den amerikanske nyhedsside CNET, at han blev opsagt grundet ‘groft sprogbrug’. Amazon meddeler selv, at Bryson er blevet set genere en anden ansat under en protest ved et lager på Staten Island ved New York.

Herefter foretog virksomheden en intern efterforskning med indsamling af flere vidneudsagn, hvilket til sidst resultererede i opsigelsen.

“Vi respekterer de ansattes ret til at protestere og anerkender deres lovmæssige ret i den forbindelse, men med disse rettigheder følger der ikke immunitet mod dårlige opførsel, mobning, diskrimination eller intimindering af andre ansatte”, siger Rachael Lighty, talsperson for Amazon.

Èn i rækken
Derrick Palmer, der har organiseret demonstrationer ved samme lager på Staten Island, hvor Gerald Bryson arbejdede, har fortalt, at han selv  har modtaget en skriftlig advarsel for at overtræde protokoller i forbindelse med at holde afstand - han fortsætter dog med at være ansat hos Amazon.

Gerald Brysons opsigelse og Derrick Palmers reprimande følger lignende aktioner, som Amazon har foretaget mod ansatte, der har udtalt sig kritisk overfor virksomheden gennem coronakrisen. 

Sidste uge bekræftede Amazon blandt andet, at man havde fyret tre medarbejdere fra forskellige afdelinger. Sidste måned opsagde virksomheden endvidere Christian Smalls, der også hjalp med at organisere demonstrationen på Staten Island samt Courtney Bowden, der advokerede for betalt afspadsering for deltidsansatte. 

Presset situation
Opsigelserne kommer mens Amazon står overfor et øget pres fra sin arbejdsstyrke grundet det nuværende udbrud af COVID-19. I øjeblikket planlægger flere ansatte således en håndfuld demonstrationer rundt om i USA for at kræve mere sikre arbejdsforhold. 

Flere af de ansatte frygter således, at deres arbejdsplads kan være grobund for spredning af virussen til såvel medarbejdernes familier som Amazons kunder.

Samtidig er Amazon udfordret i at imødekomme den stigende strøm af onlinebestillinger fra kunder, der er nødsaget til at blive hjemme. Virksomheden har blandt andet ansat omkring 100.000 nye medarbejdere - hertil forventes der en yderligere hyringsrunde på 75.000.

Benægter beskyldningerne trods lukkede centre
Amazon meddeler selv, at man arbejder hårdt på at beskytte sine lagermedarbejdere - dette inkluderer temperaturchecks, uddeling af mundbind og handsker samt kontinuerlig rengøring af faciliteterne. 

På trods af disse tiltag er flere meldninger om udbrud af COVID-19 blevet rapporteret fra virksomhedens domiciler. 

I Frankrig har det ført til, at Amazon den 16. april måtte lukke seks pakkecentraler med sammenlagt 10.000 ansatte. Centrene er stadig lukkede og ventes først at åbne senere, fortæller France24.

Lukningen sker efter at fagforeningen SUD med flere andre organisationer i ryggen fremhævede, at der stadig var for mange folk i centrene og indgav en juridisk klage over Amazon.

Læs også: PKA går sammen med internationale investorer for at kræve større fokus på menneskerettigheder

Amazons advokater fastholder at selskabet gør, hvad man kan for at skaffe beskyttelsesudstyr til de ansatte, mens fagforeningerne på den anden side mener, at den amerikanske gigant har mere fokus på den rekordhøje omsætning, man for tiden genererer.

- HCL

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

16.05.2024Blind Coffee

Sponseret

SAMLET OM KAFFEN

09.05.2024BSR

Sponseret

Driving Forward Human Rights in Transport & Logistics

08.05.2024Semler Gruppen A/S

Sponseret

Semler Gruppen certificeret som læse- og skrivevenlig arbejdsplads

08.05.2024CSR.dk

Supermarkedsgigant får ny pensionsaftale med fokus på klima og sundhed

02.05.2024BSR

Sponseret

Building an Effective Supply Chain Data Ecosystem to Prevent Forced Labor

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

Jobmarked

Se alle

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

CABI
Webinar
Webinar | Bliv en attraktiv arbejdsplads for seniorer

Flere og flere medarbejdere over 60 år vil gerne fortsætte på arbejdsmarkedet. Men deres ønsker, behov og muligheder for at kunne det er meget forskellige og kalder på fleksible løsninger. På dette webinar får du inspiration til, hvordan I udvikler en attraktiv seniorpraksis.

Dato

28.05.2024

Tid

08:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Kursus
2-dages intensivt kursus i bæredygtighed for freelancekonsulenter

Er du selvstændig konsulent og vil du gerne vide, hvordan den bæredygtige omstilling påvirker virksomheder, og hvad den betyder for dig som rådgiver, projektleder eller forandringsleder?

Dato

28.05.2024

Tid

08:30

Sted

VIBENSHUS Lyngbyvej 2, 2100 Østerbro

Dansk Energi Management
Kursus
Bæredygtig konkurrencekraft, modul 1

DEM A/S er i samarbejde med Næstved Erhverv A/S, stolte af at præsentere det første modul af workshop-serien Bæredygtig konkurrencekraft.

Dato

29.05.2024

Tid

08:30

Sted

Sparekassen Sjælland-Fyns lokaler. Grønnegade 20, 4700 Næstved

Aros Business Academy
Kursus
Få overblik over CSRD-rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

29.05.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Hvornår skaber et klimaregnskab værdi?

Et indblik i CO2-reduktioner, risikostyring og lederskab

Dato

29.05.2024

Tid

11:00

Sted

Online