’Hydrogenråd’ lanceret i Davos

Under sidste uges WEF-årsmøde blev et såkaldt brintråd lanceret. Sammenslutningen består af førende energy-, transport- og industrivirksomheder og er den første af sin slags på globalt plan.

I alt 13 ledende virksomheder inden for blandt andre energi- og bilindustrien har involveret sig i den nye sammenslutning Hydrogen Council. Foto: Alstom. .

23.01.2017

CSR.dk

I sidste uge mødtes erhvervsledere, statsoverhoveder og politiske beslutningstagere til World Economic Forums årlige topmøde i Davos. Et af de tiltag, der blev lanceret under mødet, er den globale sammenslutning ’Hydrogen Council’.

Læs også: Head & Shoulders vil sælge shampoo i flasker af genbrugsplast

Konsiliet består af 13 erhvervsledere inden for nogle af verdens førende energi-, transport- og industrivirksomheder, skriver organisationen Hydrogen Europe, der selv har været med til at kickstarte det nye hydrogenråd.

Formålet med sammenslutningen er at positionere brint som en af hovedløsningerne i den grønne omstilling. Det er første gang, et globalt initiativ sætter fokus på brint som middel til at fremme energiomstillingen på denne måde.

De er med i Hydrogen Council

De internationale virksomheder, der indtil videre er en del af den nye sammenslutning er:

Air Liquide, Alstom, Anglo American, BMW GROUP, Daimler, ENGIE, Honda, Hyundai, Kawasaki, Royal Dutch Shell, The Linde Group, Total og Toyota.

Rådet ledes af to medformænd fra forskellige geografiske områder og sektorer. Pt. ledes sammenslutningen af henholdsvis adm. direktør og formand for Air Liquide og Toyota.

Kilde: Hydrogen Europe

Hydrogenkonsiliet ledes af to medformænd, Benoît Potier, adm. direktør for Air Liquide, og Takeshi Uchiyamada, formand for Toyota. Blandt rådets andre parter kan nævnes Honda, BMW, Shell og Daimler.

”2015-aftalen fra Paris om at bekæmpe klimaforandringerne er et vigtig skridt i den rigtige retning, men kræver handling fra erhvervslivet hvis den skal blive til virkelighed”, udtalte Benoît Potier i forbindelse med rådets lancering.

Han mener især, at samlingen af forskellige, førende industrier er en styrke for hydrogenrådet, men understreger samtidig, at Hydrogen Council får brug for samarbejdspartnere:

”Men vi kan ikke gøre det alene. Vi har brug for, at regeringer selv bakker hydrogenomstillingen op med tiltag og handlinger. Vores ønske til verdens ledere er i dag at forpligte sig til hydrogen, så vi sammen kan nå vores fælles klimamål (…)”.

Læs også: Ny WEF-rapport: Her er verdens største risici lige nu

Hydrogen Council vil samarbejde med en række hovedaktører inden for forretningsverdenen, den politiske verden samt brintindustrien for at nå målsætningen. Læs brintrådets rapport om det fremtidige arbejde og visionerne her.

-CHM

Position Green

Sponseret

Sådan kan I navigere i udfordringerne ved køb af ESRS-software: De vigtigste overvejelser anno 2024

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.09.2024CSR.dk

Globalt survey: Virksomheders klima-arbejde er gået i stå

18.09.2024CSR.dk

Cirkulært byggeri kræver politisk handling

18.09.2024CSR.dk

Timing af ny grøn energiproduktion bliver afgørende

17.09.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Et mål om en grønnere fremtid

17.09.2024CSR.dk

18 offentlige bygherrer: Grønt gearskifte skal sikre emissionsfrie arbejdsmaskiner i hele Danmark

16.09.2024CSR.dk

Ny type beton kan få stor betydning for CO2-udledning

16.09.2024CSR.dk

Forsikringsbranchen foreslår hjælp til klimaramte boligejere

16.09.2024Schneider Electric

Sponseret

Enkle trin til energieffektivisering i industrien

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dansk Standard
Kursus
Lead auditor kursus – ISO 14001 miljøledelse

På dette kursus får du de nødvendige kompetencer til at planlægge, gennemføre og afrapportere en ISO 14001-audit baseret på kravene i ISO/IEC 17021-1, vejledningen i ISO 19011 og anden bedste auditpraksis.

Dato

16.09.2024

Sted

Århus

Miljømærkning Danmark
Seminar
Seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld, som du tror?

Få værdifulde indsigter fra det nye nordiske forbrugerstudie og hør adfærds- og erhvervseksperter debattere, hvorfor det er helt afgørende, at jeres virksomhed kommer med på den grønne omstilling, for at vinde forbrugernes tillid. Få også inspiration til hvordan I som virksomhed via miljømærker kan styrke tilliden til jeres miljøkommunikation og gøre det nemmere for forbrugeren at træffe grønne valg.

Dato

20.09.2024

Tid

09:30

Sted

Fischersgade 56 · 9670 Løgstør

access2innovation
Morgenmøde
Bridging Danish Life Science Innovations for Africa

Bridging Danish Life Science Innovations for Business, Ecosystem Development and Societal impact in Low Income Countries

Dato

20.09.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

23.09.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Få overblik over CSRD-rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

25.09.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

DAKOFA
Konference
Bliv en del af den cirkulære omstilling på årets vigtigste konference!

Er du klar til at tage del i den store omstilling? Dakofa inviterer til årets vigtigste begivenhed for alle, der arbejder med cirkulær økonomi. Konferencen afholdes i Helsingør den 26.-27. september 2024.

Dato

26.09.2024

Tid

09:30

Sted

Hotel Marienlyst, Helsingør