Åbent brev følges op: Jespers Torvekøkken dropper nu 38.000 engangskopper på Campus Emdrup

Frokost- og kantinevirksomheden vil erstatte hovedparten af knap 900.000 engangskopper frem mod 2025.

Onsdag denne uge blev de nye emballage-kopper afprøvet i kantinen. Foto: Jespers Torvekøkken..

02.11.2023

CSR.dk

Forbruget af engangsemballage i form af engangskopper og take away-emballage i Danmark er enormt.

Ikke bare på landets restauranter, men også på universiteter og andre steder, hvor mange mennesker hver dag bespises af frokost- og kantineordninger.

Med et ønske om at nedbringe de stadig stigende mængder engangsemballage fra take away, har Jespers Torvekøkken og andre aktører derfor for nyligt været medafsender på et åbent brev, der skulle appellere til, at politikerne skal indføre ét nationalt genbrugssystem.

Læs også: Frasorterede grøntsager skal opgraderes til plantebøffer hos Meyers Kantiner

Nu følger frokost- og kantinefirmaet så op med et pilotprojekt på Campus Emdrup, som indebærer, at 38.000 engangskopper nu erstattes af flerbrugsremballage fra den store, svenske emballageproducent, IDUN (DUNI Group).

”Under corona-nedlukningerne gik det op for os, hvor stor en udfordring emballage-problematikken egentlig er. Alt vi lavede dengang skulle være portionsanrettet, så vi gik fra at bruge 30.000 kroner pr. måned til at bruge 600.000 kroner pr måned – alene på engangsemballage. Det fik mig til at tænke, at det på alle måder var et problem, der skulle løses. I IDUN har vi fundet den helt rette samarbejdspartner,” siger CEO for Jespers Torvekøkken, Ronny Saul.

Pilotprojektet er det første skridt på vejen mod at indfri målet om at erstatte langt de fleste af de knap 900.000 engangskopper, som årligt bruges af kunder i de kantiner, Jespers Torvekøkken driver.

Udvider emballageinitiativ
Mens der ventes svar på det åbne brev fra miljøminister Magnus Heunicke, som blandt andet Plastic Change også er medafsender på, følger Jespers Torvekøkken nu op med pilotprojektet på Campus Emdrup.

Pilotprojektet er én af flere investeringer, som virksomheden har gjort for at reducere sin CO2-udledning i de kantiner, virksomheden er leverandør til.

Jespers Torvekøkkens bæredygtighedsstrategi dikterer blandt andet, at 80 procent af den engangsemballage, som virksomheden bruger, skal være udfaset i 2025.

Derfor indfører virksomheden genbrugelig emballage på andre lokationer fra 1. april 2024 og i de kommende år. Det fortæller CEO i Jespers Torvekøkken Ronny Saul.

”Vi har investeret og investerer fortsat millioner af kroner og utallige timer via vores afdeling for Bæredygtighed & Udvikling i at finde det rigtige koncept i forhold til at udvikle og introducere genanvendelig emballage og service af den type, som nu tages i anvendelse på Campus Emdrup. Vi har investeret i maskiner og workshops og arrangeret debatter, som ene og alene omhandler dette område. Det har krævet en massiv og dedikeret investering at nå hertil,” siger han.

Ingen dårlig samvittighed
Og det er initiativer, der falder i god jord hos de studerende. I hvert fald, hvis man spørger Signe og Amalie, der læser på Campus Emdrup.

Læs også: Nu udgør økologiske fødevarer knap en tredjedel af alle måltider i kantinekoncern

”Det er en mega god idé og et fedt initiativ. Det er jo ikke altid, at man lige får husket termokoppen hjemmefra. Det plejer vi at få sådan lidt dårlig samvittighed over, så det er rigtig godt, at der nu er genanvendelige kopper her på Campus Emdrup,” siger de.

Der var kick off på pilotprojektet på Campus Emdrup denne uge, hvor Ronny Saul samt køkkenchef Sandie Birk Würtzen fra Jespers Torvekøkken deltog sammen med Director Circularity i DUNI Group, Erland Riis Lavsen.

Her blev brugerne af kantinen blandt andre tilbudt kaffe i de nye kopper og dermed kunne systemet blive testet af studerende og undervisere.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet.

Dato

08.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Navigating Corporate Cultures:

Contrasts between Nordic and East/Southern African Companies

Dato

08.12.2023

Tid

09:30

Sted

kortlink.dk/2np2k

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online