Zalando skifter til bæredygtig emballage i 2020

Zalando tager et skridt mod at minimere sit miljøaftryk. Mode- og livsstil e-handelsvirksomheden erstatter plastikposer til skønhedsprodukter med papirsposer. Visionen for 2020 er at blive den førende platform for bæredygtig mode i Europa.

Zalando vil være den førende mode-platform inden for bæredygtig emballage i 2020. Foto: Zalando..

01.07.2019

CSR.dk

“Lige nu er vi i gang med at konvertere de plastikposer, som vores skønhedsprodukter leveres i til papir. Skønhedsprodukter behøver ekstra beskyttelse, da de er skrøbelige. Nu har vi imidlertid fundet et alternativ af papir, som er 100 procent genanvendt og som desuden kan genanvendes til andre formål”, siger David Hejgaard, nordisk chef hos Zalando, og fortsætter:

”Samtidig har vi introduceret såkaldte polybags, tynde beskyttelsesomslag til hver enkelt stykke tøj, som er fremstillet af mere end 60 procent genanvendt plastik. Disse ændringer vil reducere vores forbrug af ikke-genanvendelig plastik med omkring 625,6 tons sammenlignet med forrige år”.

Zalandos forsendelsesæsker består allerede af 100 procent genbrugspap.

“Vores Zalando-pakker er et af de vigtigste kontaktpunkter, vi har med kunderne, som skal have en rigtig god oplevelse, når de modtager vores pakker", lyder det fra David Hejgaard, nordisk chef hos Zalando. Foto: Zalando..

Bæredygtighedsstrategi er vigtig med emballage
For Zalando er emballage et af de mest strategiske emner indenfor e-handel. Dette område er også vigtigt for europæiske forbrugere, ifølge en undersøgelse om bæredygtig emballage gennemført af Coleman Parks Research i 2018. Den viser, at 75 procent af forbrugerne siger, at bæredygtig forsendelsesemballage har indflydelse på deres købsbeslutning.

“Vores Zalando-pakker er et af de vigtigste kontaktpunkter, vi har med kunderne, som skal have en rigtig god oplevelse, når de modtager vores pakker. Det er dog også et komplekst emne. På den ene side stræber vi efter at reducere mængden af emballage, og gøre materialerne mere miljøvenlige. På den anden side skal vi samtidigt også sikre, at produkterne beskyttes ordentligt undervejs til kunden”, siger David Hejgaard og tilføjer:

”Som en platform af vores størrelse har vi stor indflydelse på, hvilke materialer vi bruger, og vi kan tilpasse vores processer for at reducere forbruget af disse materialer. På denne måde løser vi to miljøproblemer: Vi reducerer vores CO2-aftryk og mængden af affald”.

Vil genbruge e-handelsemballage på sigt
Som en del strategien for bæredygtig emballage har Zalando også investeret i forsendelsesposer som består af 80 procent genanvendt plastik (post-consumer recycled, PCR). Det sparer op til 40 procent af CO2-udledningerne pr. kilo.

På grund af deres høje PCR-indhold er Zalandos fragtposer blevet mærket med Blue Angel-certifikatet, hvilket betyder, at de lever op til høje standarder med hensyn til miljøbeskyttelse, sundhed og effektivitet.

Læs også: Modebranchens cirkulære udfordring og løsninger

Det vil også være muligt at genbruge e-handelsemballage i fremtiden, ifølge Zalando. I tråd med denne idé planlægger Zalando at teste en emballageløsning, hvor samme emballage genbruges igen og igen senere på året.

- SDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)