Zalando øger gennemsigtigheden yderligere og præsenterer de første bæredygtigheds- vurderinger fra partnerbrands

Sammenlignelige data om bæredygtighed fra over 250 brands er for første gang tilgængelige for Zalando via Higg Brand and Retail-modulet (BRM).

17.12.2020

CSR.dk

Med lanceringen af platformens bæredygtighedsstrategi, do.MORE, i oktober 2019, forpligtede Zalando sig til kontinuerligt at hæve sine etiske standarder, og samtidig sikre sig, at virksomheden i 2023 kun har samarbejdspartnere, som lever op til disse.

Samtidig har Zalando gjort bæredygtighedsvurderinger obligatoriske for alle deres partnerbrands. I første runde af vurderinger har Zalando modtaget besvarelser fra de første cirka 250 brands ud af de i alt mere end 3.000 samarbejdspartnere og private labels, som forhandles på platformen. Vurderingen foregår via Higg Brand and Retail-modulet (BRM), som er et værktøj, der skal hjælpe brands og forhandlere med at vurdere deres egen indsats på henholdsvis sociale og miljømæssige parametre såvel som menneskerettigheder, ligeløn og CO2-udledning.

Zalando anerkender sit eget ansvar som både platform og brand, og har derfor også gennemført en evaluering af sig selv på koncernniveau, som viser at Zalando er på niveau med branchegennemsnittet, både på de sociale og miljømæssige områder.

Resultaterne af de 250 besparelser indikerer, at de forskellige brands præsterer bedre, når det kommer til social ansvarlig og humanitære rettigheder end på miljøområdet.

“For første gang har vi sammenlignelige data om bæredytighed fra brands, hvilket giver os mulighed for at udvikle standarder, som rykker vores branche fremad. Resultaterne indikerer, at der er stor forskel på, hvad de enkelte brands opfatter som risikoområder. Vi er blevet bevidste om, at vi må fremhæve vigtigheden af emner som udledning af drivhusgas, for at vi i fællesskab kan skabe den mest effektfulde forandring,” siger Kate Heiny, som er direktør for bæredygtighed i Zalando. Platformen har selv opstillet videnskabsbaserede mål (SBTs), som beskæftiger sig specifikt med CO2 - udledning.

Læs også: Kun få danske virksomheder kigger der, hvor det gør mest ondt, når de skal opgøre deres CO2-regnskab

Zalando vil i de kommende år støtte sine partnere i også at implementere videnskabsbaserede mål. Zalando har ydermere fået indsigt i, at der er behov for et endnu stærkere fokus på åbenhed og transparens. Dette indebærer, at man dykker længere ned i produktionsprocesser i hele forsyningskæden. For at adressere dette har Zalando offentliggjort alle sine primære private
label-leverandører på både egne kanaler og via Open Apparel Registry (OAR).

OAR er en åben database, som kortlægger beklædningsproduktion verden over og tildeler hver enhed et unikt ID.

Zalando bestræber sig på at øge transparensen og vil løbende fremlægge yderligere niveauer af forsyningskæden. Zalando har defineret en række minimumsstandarder for deres brandpartnere. Et af kerneområderne er forventningen om fuldstændig gennemsigtighed af brandets primære producenter.

På sigt skal Higg BRM hjælpe Zalando og platformens brandpartnere med at identificere trends i branchen og undersøge, hvordan der kan udvikles løsninger, som kan anvendes til at skabe meningsfyldte og varige forbedringer i hele forsyningskæden.

Endelig ønsker Zalando at dele disse oplysninger med kunderne, så de kan træffe bæredygtige valg. “Vores kunder efterspørger i stigende grad mere information om de varer, de køber, og hvordan disse er fremstillet. For at vi kan give vores kunder den mest korrekte information om de pågældende brands’ bæredygtighedsprofil, skal data først være sammenlignelige og verificerede", siger Kate Heiny.

I begyndelsen af 2021 vil Zalando sammen med SAC og Higg Co igangsætte den næste runde af bæredygtighedsvurderinger af brands og fortsat tilbyde samarbejdspartnerne hjælp til udfyldelse af BRM-værktøjet for at nå de fælles standarder.

- MTN

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

04.12.2023CSR.dk

COP28: lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online