Volvos miljøvenlige elbilfabrik i Kina forkorter produktionskæden

Når Volvo næste år starter produktionen af sine Polestar-elbiler i Kina, bliver det på en fabrik, der vil leve op til de strengeste miljøstandarder, samtidig med at leverandørerne er tæt på. Det giver et plus på klimaregnskabet.

Volvos Polestar-fabrik er tegnet af norske Snøhætta og skal stå klar næste år. Illustration: Polestar.

31.10.2017

CSR.dk

Til det formål har koncernen sat gang i opførelsen af en arkitekttegnet produktionsfabrik i Chengdu i Sichuan-provinsen i Kina, og det er med klimaambitionerne i højsædet. Faciliteten skal således blive en af verdens mest miljøvenlige af sin slags, skriver Teknisk Ukeblad.

Fabrikken opføres i et industriområde kun få kilometer fra Volvos eksisterende site i området, og ikke mindst tæt på en lang række leverandører, hvilket betyder at bilerne kan produceres i Kina uden at de fleste af komponenterne skal sendes fra Europa, selvom nogen af dem dog må importeres fra bl.a. Sverige.

De biler, der bygges til det europæiske marked skal selvsagt fragtes tilbage fra Kina, men det hænger ikke desto mindre sammen både miljømæssigt og økonomisk, forklarer Kjell Waløen, der er ansvarlig for produktion og logistik i Polestar.

”Jo kortere afstand en bil skal transporteres, jo mindre CO2-aftryk har den. Men det giver alligevel god mening; det er billigere at sende en hel bil end at sende alle delene til en bil. En bil er færdigpakket, mens delene skal have luft imellem sig”, siger han til tu.no.

Masser af vand og VE
Polestar-fabrikken bliver den første fabrik i Kina, som lever op til den strengeste LEED-standard (Leadership in Energy and Environmental Design). Det indebærer bl.a. at den skal drives udelukkende med vedvarende energi, primært i form af vandkraft. Chengdu ligger således i en bjergrig region med megen regn, hvilket man vil både udnytte og gardere sig imod.

”Regn og oversvømmelser er et tema i det her område, så vi skal blandt andet bygge en sø på 8000 kubikmeter for at opsamle store regnskyl så at vandet ikke går direkte i afløbssystemet. Vi samler vandet på taget og fører det ned, så vi kan bruge det til vanding. Så får du ikke den her pludselige påvirkning på kloakkerne”, siger Kjell Waløen.

Læs også: Vestas i samarbejde med Tesla om energilagring

Derudover understreger han, at der generelt ikke er sparet på noget når det kommer til klimakontrol, temperatur, lys eller strøm, ligesom man ser frem til at den lokale elforsyning kan levere den vedvarende vare. Pt. er der installeret 14.000 megawatt kulkraft i Sichuan-provinsen, men inden 2020 skal vandkraftkapaciteten alene være på 90.000 MW.

-AK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

08.12.2023CSR.dk

Ny koalition vil skabe både handling og håb for biodiversitet

08.12.2023CSR.dk

Tilskud til klimafond kommer fra ulandsbistanden: Man sender regningen til dem, man hjælper, mener aktører

08.12.2023CSR.dk

Ny IEA-rapport prikker huller i Danmarks klimaplaner

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - København, 12.-13. december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V