Virksomheder har nøglen til den CO2-fri økonomi

Ifølge en ny rapport bør erhvervsindkøb af vedvarende energi være drivkraften bag skiftet til en robust, nuludledningsøkonomi. Danske Bank er nyt medlem af netværket bag.

Virksomheder bør gå forrest med indkøb af vedvarende energi for at sætte skub i den grønne omstilling, mener rapport fra RE100..

24.01.2017

CSR.dk

Virksomheder skal tage ansvar og gå forrest i omstillingen til grøn energi, det vil nemlig animere en lang række andre parter til at hoppe med på vognen, og på den måde sætte skub i skiftet til den CO2-fri økonomi.

Læs også: Stærke tal for den vedvarende energi

Sådan lyder hovedkonklusionen i årsrapporten fra netværket RE100, der er en gruppe på 87 af toneangivende, globale selskaber, der går efter 100 procent vedvarende energi (VE). Med titlen “Accelerating Change: how corporate users are transforming the renewable energy market” fokuserer rapporten på hastigheden i den erhvervsmæssige transition i retning af renere energikilder.

En lang række af RE100’s medlemmer har sat sig for at opnå 100 procent VE inden 2024, og 11 nåede målet allerede inden 2015. Sammenlagt skaber netværkets medlemmer en efterspørgsel på VE på 107 TWh årligt, svarende omtrent til strømforbruget for Holland.

Europa er førende
Blandt de medlemmer, der har gjort størst fremskridt inden for den seneste tid, er Goldman Sachs, der er oppe på 86 procent VE, Elopak, der er nået til et tilsvarende niveau, og svenske H&M, der har nået en andel på 78 procent.

Dermed ligger H&M godt til i Europa, hvor 14,4 TWh elektricitet, eller næsten al, blev hentet fra vedvarende kilder. Europa er klart førende foran USA, hvor ca. halvdelen er VE, Kina følger efter med knap en fjerdedel, mens Indien er nede på omkring 10 procent.

Rapporten blev præsenteret på World Economic Forums årsmøde i Davos i sidste uge, og ved den lejlighed offentliggjorde RE100 også tre nye medlemmer. Sammen med Phillips og Gatwick lufthavn ved London er Danske Bank Group nu en del af netværket.

Læs også: Danske virksomheder: Vi mangler hjælp til grøn omstilling

Danske Bank har været CO2-neutral via kreditprojekter siden 2009, og arbejder desuden på løbende at nedbringe sit strømforbrug. Derudover arbejder koncernen med at identificere miljøvenlige investeringer i virksomheder, der er godt rustet til at klare klimaudfordringen, ligesom man inddrager klimamæssige muligheder og risici som en væsentlig faktor i sine brancheanalyser.

-AK

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

21.10.2024CSR.dk

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

22.10.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Miljøbevidste juledekorationer i papirsbakker

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: PCN indberetning af farlige (CLP) kemiske produkter markedsført i EU!

18.10.2024CSR.dk

Nyt samarbejde styrker både cirkularitet og compliance

18.10.2024DELL A/S

Sponseret

Bæredygtig it er en af vejene til en grønnere fremtid

15.10.2024CSR.dk

VELUX Gruppen underskriver langsigtet aftale med ArcelorMittal om levering af metal med lavt CO2-aftryk

15.10.2024CSR.dk

Danske arealer skal bruges på ny bæredygtig måde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Dansk Standard
Kursus
Introduktion til ISO 20121 - bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen

Deltag i kurset "Introduktion til bæredygtighed i oplevelses-, møde- og eventbranchen" og få en grundlæggende forståelse af ISO 20121. Vi dykker ned i udvalgte kapitler af standarden og diskuterer betydningen af de enkelte krav.

Dato

24.10.2024

Sted

København

CABI
Webinar
Webinar | Kort og godt om sygedagpenge

Vi tilbyder dig "kort og godt" viden og fakta med gennemgang af de væsentligste pointer om regler for sygedagpenge.

Dato

24.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online