Virksomheder forpligter sig på klimamål i hidtil uset tempo

Optimismen på Global Climate Action-topmødet i Californien er stor. Det skyldes en stor stigning i antallet af virksomheder, der forpligter sig på vidensbaserede klimamål ved at melde sig ind i Science Based Targets-initiativet.

Flere og flere virksomheder forpligter sig til at følge forskningsbaserede mål for reduktion af deres CO2-udledning. Arkivfoto..

14.09.2018

CSR.dk

Det er efterhånden tre år siden, at Paris-aftalen blev underskrevet, og der blev sat en deadline for, hvornår verdens udledning af drivhusgasser må toppe. Den dato nærmer sig med hastige skridt, og der skal derfor til at ske noget, hvis målene i aftalen skal efterleves.

Og noget sker der. Torsdag kunne CEO hos indiske Mahindra Group, Anand Mahindra, på Global Climate Action-topmødet, der lige nu bliver afholdt i Californien, annoncere, at et hidtil uset antal virksomheder forpligter sig til at reducere sin udledning svarende til det niveau, der er påkrævet for at undgå de alvorligste konsekvenser ved global opvarmning.

Faktisk udgør selskaber, der bruger klimabaseret viden til at definere deres fremtidige retning, nu omkring en ottendedel af de samlede globale markedskræfter.

Læs også: Global madspildsmåler lanceres på grønt topmøde i dag

“Det her er et afgørende år for den globale klimahandling. Mål baseret på videnskabelige beregninger er den eneste effektive måde at tackle de udfordringer, som vi står overfor. Over hele verden har hundredvis af virksomheder allerede vist, at det er muligt. Jeg opfordrer alle andre til at følge trop med det samme. Tiden for vidensbaseret handling er nu”, lød det fra Anand Mahindra.

Mellem januar og august 2018 har mere end 130 nye virksomheder meldt sig ind i Science Based Targets-initiativet (SBTi), som er et samarbejde mellem CDP, FN’s Global Compact, World Resources Institute (WRI) og Verdensnaturfonden (WWF), der sætter virksomheders mål for CO2-reduktion op i forhold til den seneste viden indenfor klimaforskning og målsætningen i Parisaftalen.

Det er en stigning af nye medlemmer i SBTi på 39 procent i forhold til samme periode i 2017. 17 procent af virksomhederne på Fortune Global 500 er nu forpligtet til at sætte vidensbaserede mål, hvor der blandt de nye tilmeldte i år kan nævnes navne som Michelin, The Kraft Heinz Company, AB InBev og Yamaha Motor Company.

Virksomheder tager klimaet alvorligt
Seneste medlem af gruppen af virksomheder, der forpligter sig til de forskningsbaserede mål, er den store indiske cement-fabrikant Dalmia Cement.

”Den global omstilling væk fra carbon er undervejs, og vi indstiller os på at åbne op for innovationen og skabe en bæredygtig forretning til fremtiden. Paris-aftalen viste os vejen. Forskningsbaserede mål giver os et kort at navigere omstillingen efter og sikre, at vi er med til at opfylde verdens mål,” sagde CEO i Dalmia Cement Group, Mahendra Singhi.

Læs også: Topmøde i København skal konkretisere byers klimaindsats

Mens Global Climate Action-topmødet fortsætter i Californien, gør virksomheder over hele USA sig klar til at udfylde det klimapolitiske tomrum, som den amerikanske regering har skabt. 90 amerikanske virksomheder er i dag en del af SBTi, hvilket er flere end fra noget andet land. Over halvdelen af disse amerikanske virksomheder (50) har meldt sig ind siden juni 2017, da præsident Trump annoncerede, at regeringen trak USA ud af Paris-aftalen.

”Klimaforandringer er en seriøs trussel, der kræver hurtig handling. Vi tror på, at tiden er inde for tøjindustrien til at sætte nogle vidensbaserede mål,” sagde Liz O’Neill, vice-præsident i Levi Strauss & Co, der er en af de virksomheder, der har sat sig konkrete mål for at begrænse sin CO2-udledning. Levi Straus vil således reducere deres scope 1 og 2 udledning med 90 procent i 2025 med udgangspunkt i deres 2016-udledning.

 - JMA

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

15.04.2024CSR.dk

85 procent ønsker globalt forbud mod engangsplastik

Jobmarked

Se alle

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Thygesen Textile Group

Struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Thygesen Textile Group søger struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

19.04.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Industri
Webinar
ESG i Værdikæder - Hvordan kan man arbejde strategisk med ESG?

På dette webinar vil du blive præsenteret for nogle af de erfaringer, der er kommet ud af projektets første fase. På baggrund af disse erfaringer, dykker vi ned i, hvordan SMV’er kan arbejde strategisk med ESG og bæredygtighed.

Dato

18.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Cognitech A/S
Konference
AI, ESG og den værdiskabende økonomiafdeling

Hvordan kan du bruge AI og digitalisering til at optimere din økonomifunktion, så du bliver en stærkere strategisk samarbejdspartner?

Dato

18.04.2024

Tid

13:00

Sted

Sundkrogsgade 11, 2100 København

HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB
Konference
Bølgeenergi Dagen

Kom med, når vi afholder Bølgeenergi Dagen med fokus på danske bølgeenergiløsninger. Oplev debat om branchens fremtid, og få en introduktion til dens historik. En række teknologier på området vil blive præsenteret gennem oplæg.

Dato

18.04.2024

Tid

14:00

Sted

Philip Heymans Allé 7, 2900 Hellerup

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn