Virgin nudger piloter til mindre brændstofforbrug

Flyselskabet Virgin Atlantic har sparet tusindvis af ton brændstof, blot ved at skubbe lidt til sine piloters vaner og adfærd under flyvningerne. Konceptet kan nemt udbredes til andre industrier, mener folkene bag.

Virgin har sparet store mængder brændstof og CO2 ved at nudge sine piloter til mere effektiv flyvning. Foto: Virgin Atlantic.

28.06.2016

CSR.dk

Faktisk har turismeforskeren Stefan Gossling overfor Information allerede sidste år vurderet, at CO2-udledningen fra hele transportområdet meget vel kan tænkes at stige til 40 procent eller mere af verdens samlede udledning om 25 år.

For at imødekomme denne udfordring har det Richard Branson-ejede flyselskab Virgin Atlantic gennem den seneste tid bl.a. arbejdet med at spare brændstof på deres flyvninger. Ikke så meget via mere moderne fly eller anden teknologi, men ved i et nudging-forsøg at ændre på deres piloters adfærd og vaner, mens de flyver.

Øget opmærksomhed er nok
Og det har været yderst effektivt. Virgin har således netop meldt ud, at man på 40.000 flyvninger har sparet omkring syv ton brændstof til en værdi af 3,3 mio. pund (godt 30 mio. kr) og ikke mindst op mod 22.200 ton CO2.

Sammen med en forskergruppe fra London School of Economics og University of Chicago, har Virgin sat ind for at gøre selskabets piloter mere opmærksomme på deres brændstofforbrug og ikke mindst, hvordan de selv kan reducere det via forholdsvis simple tiltag.

Som en del af processen blev alle Virgins 335 piloter inddelt i fire grupper, som fik den samme information om forskellige metoder til at reducere deres brændstofforbrug omkring både start og landing og i luften, men serveret på hver sin måde.

  • Gruppe 1: Kontrolgruppe; business as usual, information serveret på sædvanlig vis
  • Gruppe 2: Fik sendt information en gang om måneden via post til hjemmeadressen sammen med personlig feedback på deres præstationer
  • Gruppe 3: Det samme som gruppe 2, men med konkrete mål at sigte efter
  • Gruppe 4: Det samme som gruppe 3, men med indlagte donationer til velgørenhed, hvis de forskellige mål blev opnået.

Grundlæggende gav forsøget ganske markante brændstofreduktioner i alle fire grupper – alene det, at piloterne, der er højtuddannede og vellønnede mennesker, blev gjort opmærksomme på udfordringen var altså nok til at medføre væsentlige forandringer. De største besparelse skete i grupperne 3 og 4, ligesom kaptajnerne i alle fire grupper rapporterede om (endnu) større jobtilfredshed og 81 procent tilkendegav, at de gerne vil have mere information og brændstofbesparelse i fremtiden.

Omkostningseffektivt forsøg
Sammenlignet med teknologiske tiltage som nye flytyper eller biobrændstof, så var nudging-forsøget ganske billigt at gennemføre, og på den baggrund ser en af folkene bag, økonom ved University of Chicago Robert Metcalfe, et stort potentiale i at udbrede forsøget til andre dele af transportbranchen.

Læs også: Schenker sænker CO2-udledningen

”Disse lavomkostningstiltag kan have stor betydning i forhold til besparelser, ikke kun for luftfarten, men for samfundet. Specielt den globale shippingindustri, der også er en stor kilde til forurening og derfor har tiltrukket øget kritik de seneste år, kan drage nytte den her vej rundt. Det her nok er vores første skridt ind i et nyt felt, men jeg håber det vil føre til meget mere forskning”, siger han til Washington Post.

Hent hele rapporten om forsøget her.

-AK

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

Klima-ballade blandt investorer

28.05.2024Schneider Electric

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

27.05.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Fra resttekstiler til puder og tæpper

24.05.2024Denteks A/S

Sponseret

Kemi- og vandforbruget i tekstilindustrien: Det kan gøres grønnere!

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 3. jun: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores praktiske uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Jun. 3

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

03.06.2024

Tid

12:15

Sted

Online