Verdens største lodrette have gør Bogota grønnere

En beboelsesejendom i den colombianske hovedstad Bogota er blevet pakket ind i hængende haver, der gør både bygning og by grønnere, til gavn for både klima og økonomi.

Santalaia-bygningen skiller sig ganske markant ud i Bogota. Og så er der mange fordele i den grønne facade. Foto: Daniel Segura/Groncol.

10.07.2017

CSR.dk

Colombias hovedstad Bogota huser over otte millioner mennesker og er en tæt bebygget storby med alt hvad dertil hører af udfordringer – hvoraf luftforurening og manglen på grønne områder er to af de centrale.

Læs også: Højhuset – en del af fremtidens bæredygtige by

En bygning gør imidlertid sit for at afhjælpe problemet. Santalaia, en ni-etagers beboelsesejendom i ambassadekvarteret Rosales, er således blevet iklædt hvad sitet EcoWatch kalder ’verdens største lodrette have’. Installationen gør i såvel konkret som overført betydning byen grønnere.

Ifølge firmaet bag projektet, det lokale arkitektfirma Groncol, der har specialiseret sig i netop ’vertikal grøn infrastruktur’, fungerer de ca. 3.100 m2 hængende haver som et luftfilter, der årligt renser nærmiljøet for i omegnen af 2000 ton drivhusgasser, svarende til CO2-udslippet fra ca. 750 personbiler.

Samtidig producerer de i alt omkring 115.000 planter, der er af 10 forskellige arter, ilt til 3.000 mennesker, ligesom det fanger omkring et halvt ton støv. Planterne bliver vandet med en blanding af opsamlet regnvand og recirkuleret badevand, og en computer holder styr på doseringen, når himlen åbner sig.

Flere økonomiske incitamenter
Udover de klimamæssige fordele er økonomien i projektet også i orden. Huslejen i bygningen er således på niveau med nabobygningerne i området, skriver det kinesiske nyhedsbureau CGTN, og de grønne vægge bidrager til et behageligt indeklima, som bygningens ejere ifølge greenroofs.com er ”ekstremt tilfredse” med.

På den baggrund argumenterer både ejere, beboere og bygherre for, at man fra regeringens side burde styrke de økonomiske incitamenter for fremtidige projekter af lignende karakter.

”Den største udfordring er, at der bør være finansielle fordele ved at gøre dette, netop fordi bygningen gør en positiv forskel for mange mennesker, ikke kun æstetisk, men også miljømæssigt”, siger General Manager for entreprenøren Exacta Construction, Luis Guillermo Vallejo, til CGTN.

Læs også: Frederiksberg vil sikre bæredygtige bygninger med DNGB

Under alle omstændigheder er signalværdien i projektet vigtig, påpeger en af initiativtagerne.

”En by som Bogota har kun omkring fire kvadratmeter grønne områder pr. indbygger, og WHO siger, at vi burde have mindst 15. Så det her en virkelig en påmindelse til hele byen om, at bygningerne skal være grønnere, så vi kan kompensere for manglen på grønne områder og få et meget sundere sted for de mennesker, der bor her”, siger CEO for Groncol, Pablo Atuesta Pradilla.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet