Vejles detailhandel går i klimavenlig retning

Syv butikker i Vejle er med i Klimabutik-konceptet. Butikkerne er på vej mod en klimacertificering og fik i går overrakt diplomer af borgmesteren.

02.08.2012

CSR.dk

Der er mulighed for enorme energibesparelser i detailhandlen – og dermed også for, at butikkerne kan spare titusindvis af udgiftskroner hvert år. Syv butikker i Vejle er gået med i projektet Klimabutik, og det er der både penge og miljøvenlighed i.

Ifølge beregninger fra forsyningsselskabet TRE-FOR kan 24 ud af 25 forretninger relativt nemt spare mindst 25 pct. på energiudgifterne, og hver femte vil kunne spare halvdelen eller mere.

Det store potentiale har lagt kimen til projektet Klimabutik, som er et samarbejde mellem TRE-FOR, Green Network og Vejle Kommune.

Penge at spare på at være Klimabutik

  • Ifølge beregninger fra TRE-FOR kan man i langt de fleste butikker opnå energibesparelser på 10-15 procent alene ved at regulere adfærden, fx ved ikke unødigt at skrue op for lys, varme og ventilationsanlæg.
  • Beregninger fra forsyningsselskabet TRE-FOR viser, at 24 ud af 25 forretninger relativt nemt spare mindst 25 procent på energiudgifterne, og hver femte vil kunne spare halvdelen eller mere.
  • De syv Klimabutikker i Vejle er Rye Sko, Spejder Sport, Telenor på Horsensvej, skobutikken Überst, kjolebutikken Panayotis, Bahne og Designertorvet.

Branding af Vejle som handelsby
Borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) overrakte igår foreløbige diplomer og mærkater til de første syv butikker, der er på vej mod certificering.

”Den enkelte butik kan hurtigt komme i gang med at hente store energibesparelser, og jeg håber, at de første deltageres positive erfaringer vil få mange flere i detailhandlen til at gå med,” siger han i en pressemeddelelse.

Dorthe Bjerre, City Brand Manager hos Vejle Kommune, lægger vægt på den præferenceskabende og salgsfremmende effekt af certificeringen.

”Projektet er ikke alene til fordel for miljøet og forretningernes bundlinje, men bidrager samtidig til at brande Vejle positivt som handelsby i regional sammenhæng, i takt med at flere og flere butikker kommer med,” siger hun.

Positive erfaringer
De foreløbige tilbagemeldinger er positive fra de syv forretninger, der er på vej mod certificering. Efter at have oplevet en stor stigning i energiudgifterne var Rye Sko blandt de første, som sprang til.

”Timingen var perfekt, da vi alligevel stod foran en renovering af butikken. Vi kommer til at høste store besparelser med nye termovinduer, der holder bedre på varmen, og en optimeret belysningsløsning, som skærer over 6.000 kr. af den årlige elregning. Desuden er Klimabutik-mærket på facaden et godt signal at sende,” fortæller indehaver Pia Rye.

"Det er også nærliggende at forvente, at miljøbevidste forbrugere vil foretrække at handle hos de butikker, der med klistermærke på facaden angiver at være klimacertificerede," siger City Brand Manager hos Vejle Kommune, Dorthe Bjerre.

-KH

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

29.05.2024CSR.dk

Klima-ballade blandt investorer

28.05.2024Schneider Electric

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

27.05.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

Fra resttekstiler til puder og tæpper

24.05.2024Denteks A/S

Sponseret

Kemi- og vandforbruget i tekstilindustrien: Det kan gøres grønnere!

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

Jobmarked

Se alle

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

Orkla Danmark
Konference
ESG Conference

Commercialize The Green Transition

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V.

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Uddannelse
Deltag i FN's klimaprogram for virksomheder 'Climate Ambition Accelerator'

Vil du have en plads på et ambitiøst, engelsksproget klimaprogram, der over seks måneder klæder din virksomhed på til at sætte målbare mål for jeres klimaarbejde på linje med den førende klimavidenskab? Så læs med her.

Dato

03.06.2024

Sted

Online