Vaskemiddel fra Unilever bliver fremover hældt på flasker af genbrugsplast

To af de største vaskemiddelmærker, Neutral og Biotex, sætter nu et helt nyt bæredygtighedsinitiativ i gang i kampen mod plastikspild og skifter til genanvendelig emballage. Deres CO2-neutrale fabrik i Odense bliver desuden Danmarks første produktion, der kun arbejder med genbrugsplast.

Hos Unilever, der er selskabet bag Biotex og Neutral, er man i gang med at omstille til en mere miljøvenlig produktion med særligt fokus på minimering af affaldsplast på en række brands..

07.05.2019

CSR.dk

Fremover bliver flydende vaskemiddel fra Biotex og Neutral fyldt på såkaldte PCR-flasker, der er lavet af 97 procent genbrugt plast.

Det skriver Pack Markedet.

Læs også: Danske tapperier rykker på genbrugsplast

”Vi skal naturligvis være med til at vise vejen for at reducere affaldsplast. Faktisk synes jeg, at både virksomheder og især forbrugerne har steppet gevaldigt op de seneste år, og som FMCG-brands har vi også et ansvar for at blive ved med at udvikle stærkere bæredygtige løsninger, da det netop er på disse produkter, som alle danskere har i hænderne jævnligt, at vi kan gøre en stor forskel”, siger Brand Manager for Biotex Danmark, Lasse Hartvig, til Pack Markedet.

En af årsagerne til, at Biotex og Neutral har ændret deres produktion på fabrikken i Odense, er en ny undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov foretaget på vegne af netop Biotex og Neutral.

Den viser således, at 81 procent af danskerne mener, at ikke-genanvendeligt plast er et problem for en bæredygtig fremtid, ligesom 31 procent af danskerne svarer, at de i høj eller meget høj grad er optaget af plastproblematikken, mens 37 procent svarer, at de i nogen grad er optaget af plastproblematikken.

Forbrugerne mangler sorteringsmuligheder
Hos Unilever, der er selskabet bag Biotex og Neutral, er man i gang med at omstille til en mere miljøvenlig produktion med særligt fokus på minimering af affaldsplast på en række brands.

Her er der dog en vis bekymring for, om initiativer rent faktisk kommer til at have en effekt. Det cirkulære system omkring genanvendelse af plast er nemlig ikke fuldt ud etableret endnu, da forbrugerne mangler gode sorteringsmuligheder, og der derfor er mangel på genbrugsplast i Danmark.

”Hverken virksomheder eller forbrugere kan stå alene om at løse plastproblemet. Udfordringen bunder i, at det på kommunalt niveau er svært at håndtere sorteringsmuligheder og tilbagetagning af plast til genanvendelse”, siger administrerende direktør hos Unilever Danmark, Bjarne Steen Jensen, og fortsætter:

”Lige nu går det for langsomt med at finde de gode løsninger, og derfor går Unilever nu også aktivt ind ved at undersøge, hvordan man bygger bro mellem forbrugernes ønsker og vaner, og den offentlige håndtering af plast. Vi kunne godt læne os tilbage og sige, at vi har gjort vores del som producent, men hvis vores initiativer skal have en effekt, skal cirklen sluttes. Det bør i virkeligheden væres alles fælles mål”, siger han til Pack Markedet.

Læs også: Unilever fortæller om hele deres palmeolie-supply chain

Den nye undersøgelse viser da også, at danskerne mener, at det er kommunerne, der har det største ansvar for at gøre noget ved plastproblematikken i form af bedre genanvendelsessystemer. 32 procent mener, at kommunerne bærer det største ansvar, men forbrugerne går ikke fri. 31 procent mener nemlig, at forbrugerne bærer det største ansvar for at gøre noget ved plastproblematikken ved at blive bedre til at sortere.

- JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

Sådan arbejder du strategisk med dit klimaregnskab

12.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

NTO skal levere automatiseret optælleanlæg til ny pantfabrik

12.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024CSR.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

11.06.2024CSR.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København