Udviklingsorganisation indsamler idéer, der kan mindske landbrugets CO2-aftryk

Seges Innovation har skudt gang i en indsamling af idéer fra hele verden til at reducere landbrugs- og fødevaresektorens klimaaftryk. Målet er at accelerere udviklingen af konkrete løsninger, lyder det.

Seges vil gennem en konference sørge for, at man kan sætte turbo på landbrugets grønne omstilling. Arkivfoto..

20.12.2022

CSR.dk

Er du hollandsk forsker og har fået en idé til, hvordan metanudledningen fra kvæg kan reduceres?

Eller arbejder du i en mexicansk fødevarevirksomhed og har udviklet en teknologi, der kan optimere ressourceforbruget i produktionen?

Så kan du nu sende din idé ind til klimakonferencen Agri-Food & Climate Circle, der afholdes af Seges Innovation til den 10-11. maj i København næste år.

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Læs også: Midtjylland skal være ny, grøn landbrugsperle

En central del af konferencen er nemlig en global indsamling af innovative idéer til, hvordan landbrugs- og fødevaresektoren kan sætte turbo på den grønne omstilling og sine klimamål.

”Verden over arbejder masser af forskere og virksomheder med at finde løsninger, der kan reducere klimaaftrykket fra landbrugs- og fødevaresektoren. Men klimaudfordringen levner ikke tid til, at vi hver især prøver at opfinde den dybe tallerken. Derfor tager vi nu initiativ til at samle og dele de grønne idéer fra hele verden, så de kommer alle til gavn,” siger direktør for innovation Lisbeth Henricksen fra Seges Innovation.

”Viden bliver kun bedre af at blive delt”
De grønne idéer kan både have form af løse koncepter, konkrete produkter og foreløbige forskningsresultater. De bedste idéer får plads i konferenceprogrammet og præsenteres for konferencens deltagere, der kommer fra hele verden.

”For at løse klimaudfordringen er vi nødt til at arbejde sammen på tværs af landegrænser og sektorer. Viden bliver kun bedre af at blive delt, og vi håber, at idéudvekslingen mellem forskere og virksomheder kan accelerere udviklingen af konkrete klimaløsninger, der kan implementeres hos landmænd og fødevarevirksomheder verden over,” siger Lisbeth Henricksen.

Læs også: Gødningsfabrik skal indfri landbrugets grønne ambitioner

De indsendte idéer skal være inden for et af konferencens syv områder: Dokumentation af grønne initiativer, optimal ressourceudnyttelse, forbrugerindflydelse på grøn omstilling, bæredygtig anvendelse af jorden, bæredygtig husdyrproduktion, skift til mere vegetabilsk protein og bioteknologi som alternativ kilde til protein.

Hvis man vil indsende en idé, skal det ske inden den 23. december gennem hjemmesiden www.agrifoodcircle.com.

De indkomne idéer bedømmes af en komité, som udvælger de dem, der skal præsenteres på konferencen.

- HCL

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

20.11.2025Schneider Electric

Sponseret

Velkommen til podcasten The Great Switch

19.11.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

Energioptimering er en investering i fremtiden

19.11.2025CSR.dk

Greenpeace vinder sager i både Danmark og Norge og bremser ny oliejagt i Nordsøen

17.11.2025Schneider Electric

Sponseret

WEBINAR: Hold dig et skridt foran med vores TechTalks

17.11.2025Forenede Service

Sponseret

Forenede Service bidrager til produktion af solenergi i nyt partnerskab

13.11.2025CSR.dk

Nyt studie: Danmark blandt de dårligste i verden til at genanvende plastik

11.11.2025Comm2ig

Sponseret

Millioner af computere står overfor at blive udfaset verden over. Men er det på det rigtige grundlag?

07.11.2025Lübech Living ApS

Sponseret

OOhh Private Label: Skræddersyede designløsninger med ansvarlig produktion i centrum

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
ESG-kommunikation: Fra strategi til stærke fortællinger

Du lærer at se og forstå det kommunikative potentiale i ESG og samfundsansvar. Dine undervisere Mette Gert Boldt og Line Schmeltz sørger for, at du efter kurset kan arbejde mere strategisk og kreativt med ESG-fortællinger i din organisation.

Dato

19.11.2025

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

Bureau Veritas
Kursus
IATF 16949 Specialist

Med en kombination af teori, øvelser og praktiske eksempler giver IATF 16949 Specialist kurset dig en dybdegående forståelse for kravene i IATF 16949:2016 standarden inklusiv kravene i ISO 9001 standarden. Hovedfokus er dog på tillægskravene i IATF 16949 standarden.

Dato

24.11.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Byggeriets Samfundsansvar
Kursus
Få styr på ‘G’ i ESG

Der er et stigende behov for, at byggeriets virksomheder har styr på, hvordan de arbejder med økonomiske, etiske og ledelsesmæssige aspekter, der indgår i bæredygtighedsarbejdet under G’et i ESG. På dette seminar får du redskaber til at håndtere dine processer på en ansvarlig måde, herunder en dybere indsigt i principperne i Due Dilligence, også kaldet rettidig omhu for virksomhedsledelse. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

24.11.2025

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Ledelsens evaluering

Er din virksomhed certificeret, stilles der krav om, at I løbende gennemfører Ledelsens evaluering. Men hvordan gøres det mest effektivt og hvad kan vi lære af de virksomheder, der lykkes bedst med at gennemføre Ledelsens evaluering.

Dato

25.11.2025

Sted

Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Energiledelse efter ISO 50001:2018

Kurset Energiledelse efter ISO 50001:2018 er det rigtige sted at starte din kompetenceudvikling, hvis du er ny på energiledelsesområdet eller har brug for at få opdateret din grundlæggende viden om ISO 50001 standarden.

Dato

25.11.2025

Sted

Odense

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

25.11.2025

Tid

08:30

Sted

Kgs Lyngby