Ud med gassen: Bank tilbyder lavrentelån til energiforbedringer

Lån til energiforbedringer med en variabel rente på pt. 0,99 procent om året skal gøre det endnu mere attraktivt for boligejere at låne til f.eks. udskiftning af gas- eller oliefyr og andre energirenoveringer, der kan reducere CO2-udledningen og give besparelser på varmeregningen.

22.03.2022

CSR.dk

De kraftigt stigende energipriser gør ondt på mange danskeres økonomi. Som led i Danske Banks ambitioner om at bidrage til den grønne omstilling og som en direkte konsekvens af de kraftigt stigende energipriser, vil Danske Bank tilbyde kunder, der er med i bankens kundeprogram, lån til energiforbedringer med en variabel rente på pt. 0,99 procent om året.

Lånene skal bruges til energirenoveringer herunder udskiftning af varmekilder som gas- og oliefyr. Der er en maksimal løbetid på 10 år på lånet og et låneloft på 500.000 kroner. Bortset fra tinglysningsafgift til staten er der ingen gebyrer i forbindelse med optagelse af lånet, når blot der kan tages pant i boligens friværdi.

”De voldsomme stigninger i energipriserne rammer rigtig mange danske boligejere hårdt. Derfor er der al mulig grund til, at man som boligejer overvejer, hvilke muligheder man har for at skifte til alternative varmekilder eller generelt foretage energirenoveringer af boligen. Af hensyn til både klimaet og familiernes fremtidige energiregninger vil vi gerne gøre det endnu mere attraktivt for vores kunder at tage valget om at energirenovere deres bolig,” siger Mark Wraa-Hansen, der er privatkundechef for Danske Bank i Danmark.

Hele lånet skal bruges på energiforbedringer i form af skift af varmekilde, isolering og døre/vinduer. 

Stort potentiale
Danske Bank bar brugt tal fra Dansk Energi til at regne på, hvad ikke-fossil opvarmning betyder for varmeudgifterne. De er nået frem til, at en gennemsnitlig familie i et 150 m2 hus opvarmet med naturgas betalte omkring 5.500 kr. i varmeregning i første kvartal 2021, og at den regning i første kvartal i år være steget til omkring 15.000 kr. som følge af de stigende gaspriser. Hvis samme hus er opvarmet med varmepumpe, slipper den gennemsnitlige familie med en stigning i varmeregningen fra omkring 2.600 kr. i første kvartal 2021 til 4.400 kr. i første kvartal i år.

Læs også: Der skal turbo på den effektive grønne omstilling

Banken understreger, at det er gennemsnitstal, og der vil være betydelig forskel på, hvor stor regningen ender med at bliver for den enkelte familie. For andre faktorer end varmekilde påvirker energiforbruget, f.eks. dårlig isolering. Ser man på en analyse fra Realkredit Danmark vil man opdage, at næsten fire ud af ti danske parcelhuse har de dårligste energimærkninger på enten E, F eller G. Det koster på varmeregningen.

Men det viser også, at der er et potentiale for store besparelser på såvel varmeregning som CO2 udledning ved både energiforbedringer og udskiftning af varmekilde hos mange danske boligejere.

Stor efterspørgsel på udskiftning af gasfyr
Danske Banks samarbejdspartner Energihjem.dk, der er en portal med fokus på energirenoveringer i huse, oplever da også en stigende efterspørgsel efter tilbud på energirenoveringer. Særligt interessen for udskiftninger af gasfyr er stor.

”Antallet af henvendelse om udskiftning af gasfyr er steget med 396 procent over de seneste uger. Og vi har i sidste uge givet 247 procent flere tilbud på reelle udskiftninger af gasfyret end samme periode sidste år Det skyldes både de kraftigt stigende priser, men også et ønske om at bidrage til at blive uafhængig af gas fra Rusland,” fortæller projektleder Nynne Groth Hallander fra Energihjem.dk.

Ifølge Energihjem.dk koster det typisk 90.000-120.000 kr. at skifte til varmepumpe. Hvis man tager udgangspunkt i gaspriserne i uge 10 2022, kan en gennemsnitlig boligejer ifølge energihjem.dk spare ca. 8.000-11.000 kroner om året, hvis de udskifter gasfyr med en varmepumpe. Det giver en tilbagebetalingstid på omkring de 10 år et energiforbredringslån, som nu udbydes af Danske Bank, kan have som løbetid. 

Læs mere om lån til energiforbedringer på danskebank.dk

 EHS

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København