Twinings fortsætter ansvarlighedsarbejde i forsyningskæden

Den britiske teproducent Twinings har forlænget samarbejdet med Unicef for at forbedre vilkårene for især unge kvinder i sin forsyningskæde i Indien, hvor underernæring, manglende uddannelse og menneskehandel er dagligdag.

Med det fortsatte partnerskab med Unicef vil Twinings arbejde videre med at forbedre livet for tebønderne i Assam, ikke mindst de som oftest kvindelige plukkere i markerne. Arkivfoto.

05.03.2018

CSR.dk

Staten Assam i det nordøstlige Indien er et af verdens vigtigste områder, når det kommer til fremstilling af te, og industrien er en kæmpe faktor for økonomien i hele regionen. Over halvdelen af Indiens produktion kommer fra staten, og de mange plantager beskæftiger omkring 17 procent af de ca. 32 mio. indbyggere.

Læs også: Bæredygtigt marked for 7.000 mia. kr. i Indien

Samtidig viser tal, at disse arbejdere, hvoraf langt størstedelen af især plukkerne i markerne kvinder, er blandt de mest marginaliserede grupper i regionen. Næsten halvdelen er hæmmet i deres vækst, i høj grad på grund af underernæring, næsten alle (over 96 procent) er anæmiske, kun få går i skole, og tidlige ægteskaber samt decideret menneskehandel er også udbredt, skriver edie.net.

En af de største internationale aktører, der er til stede i Assam, er det britiske brand Twinings, som siden 2010 har samarbejdet med Unicef for at forbedre vilkårene for de mange tearbejdere i området. For nylig annoncerede selskabet, at man har forlænget partnerskabet med yderligere fem år, ud fra et ønske om at skabe et bedre liv for arbejderne i sin forsyningskæde, som Twinings’ head of social impact, Celine Gilart, fortæller edie.

Ved at bruge den indflydelse og styrke vi har til at skabe forandringer og forbedringer, kan vi tilskynde andre til at gøre det samme

Celine Gilart

Bruger indflydelse til at skabe forandring og opfordre andre
”Vi er ikke den direkte arbejdsgiver for de her mennesker, men vi spiller en stor rolle i deres liv. Det handler om at være ansvarlige, men vi har brug for en bæredygtig, langsigtet forsyningskæde for te i høj kvalitet. Indien er et af de største teproducerende lande i verden, og Assam er den vigtigste region for dyrkningen, og vi har brug for at tiltrække yngre generationer til at arbejde som tebønder”, siger hun til edie og fortsætter:

”Vores arbejde hjælper forsyningskæden og vi kan påvirke dagligdagen og prøve at understøtte forandring i de lokalsamfund, vi sourcer fra. Ved at bruge den indflydelse og styrke vi har til at skabe forandringer og forbedringer, og til at føre bredere samtaler på tværs af industrien og regionen, kan vi tilskynde andre til at gøre det samme og skabe forandringer selv.”

Partnerskabet fokuserede oprindelig på ernæring og har siden udviklet sig til også at omfatte et fokus på at beskytte piger og unge kvinder mod menneskehandel og børneægteskaber. Senest er man begyndt at arbejde med at få børn og unge til at blive i skolen, samtidig med at man opbygger en form for sundheds- og socialt beskyttelsessystem.

Lokalt samarbejde skal sikre bæredygtighed
En af de vigtige næste faser i programmet handler om at inddrage de lokale myndigheder for at sikre, at arbejderne forbliver beskyttede. Twinings har selv et lille team ’på jorden’ i Assam, som skal sørge for, at selskabets midler bliver brugt hensigtsmæssigt, og her er håbet, at et lokalt samarbejde kan sikre fortsat fremskridt for projektet.

”Vi arbejder nu sammen med lokale ledere, politi og regering for at etablere et støttenetværk og reducere risikoen for menneskehandel og misbrug. Alle projekter skal være bæredygtige, således at tingene ikke vil vende tilbage til hvordan de var før, hvis vi skulle stoppe vores finansiering”, forklarer Celine Gilart over for edie.

Læs også: Unilever vil bruge blockchain til at sikre bæredygtig te-supply chain

Under sit Sourced with Care-program arbejder Twinings for en halv million arbejdere i den globale teforsyningskæde frem mod 2020, bl.a. gennem et multi-stakeholder-initiativ sammen med virksomheder som Tesco, Marks & Spencer (M&S) og Unilever, der sigter efter at gøre tesektoren i Malawi konkurrencedygtig ved at sikre arbejderne en ordentlig indkomst – leveløn – senest i 2020.

-AK

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.05.2024CSR.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024CSR.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

25.04.2024Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

10.04.2024CSR.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

Jobmarked

Se alle

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

CABI
Webinar
Webinar | Bliv en attraktiv arbejdsplads for seniorer

Flere og flere medarbejdere over 60 år vil gerne fortsætte på arbejdsmarkedet. Men deres ønsker, behov og muligheder for at kunne det er meget forskellige og kalder på fleksible løsninger. På dette webinar får du inspiration til, hvordan I udvikler en attraktiv seniorpraksis.

Dato

28.05.2024

Tid

08:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Kursus
2-dages intensivt kursus i bæredygtighed for freelancekonsulenter

Er du selvstændig konsulent og vil du gerne vide, hvordan den bæredygtige omstilling påvirker virksomheder, og hvad den betyder for dig som rådgiver, projektleder eller forandringsleder?

Dato

28.05.2024

Tid

08:30

Sted

VIBENSHUS Lyngbyvej 2, 2100 Østerbro

Dansk Energi Management
Kursus
Bæredygtig konkurrencekraft, modul 1

DEM A/S er i samarbejde med Næstved Erhverv A/S, stolte af at præsentere det første modul af workshop-serien Bæredygtig konkurrencekraft.

Dato

29.05.2024

Tid

08:30

Sted

Sparekassen Sjælland-Fyns lokaler. Grønnegade 20, 4700 Næstved

Aros Business Academy
Kursus
Få overblik over CSRD-rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

29.05.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Hvornår skaber et klimaregnskab værdi?

Et indblik i CO2-reduktioner, risikostyring og lederskab

Dato

29.05.2024

Tid

11:00

Sted

Online