TUI fjerner rødt kød fra flyets menukortet

TUI vil gerne gøre det mere bæredygtigt at tage på ferie med flyet. Som seneste tiltag har de derfor stoppet salget af rødt kød ombord på deres egne fly.

24.06.2019

CSR.dk

Det er vist ingen hemmelig, at både flyrejser og produktionen af rødt kød står for en forholdsvis stor udledning af CO2. Derfor kan det måske også give anledning til dårlig samvittighed, hvis du på flyet med kurs med Australien fik den lange transporttid til at gå ved at indtage et stort stykke lammekød til aftensmad.

Læs også: Tui følger med på klimavognen og CO2-kompenserer rejser

Det dilemma kan du dog ikke længere havne i, når du flyver med et af TUIs egne fly. Flyselskabet har således fra d. 1. juni udfaset salget af oksekød, svinekød og lam ombord på flyene. Produktionen af oksekød udleder ifølge Levnedsmiddelforvaltningen i Sverige ti gange højere emissioner pr. kg. end kylling.

”Når vi spørger vores kunder, hvordan de tænker på bæredygtighed i forbindelse med deres fremtidige rejse, vil der normalt være rødt kød eller kød i almindelighed på listen over ting, de selv vil ændre på. Derfor investerer vi nu i at gøre fugl, fisk og vegetarisk rigtig god, mens vi fjerner det røde kød”, siger Anna Kiefer, bæredygtighedsekspert i TUI.

Udfasning af rødt kød fra menuen er kun ét i rækken af flere initiativer for at skabe mindre miljøskadelige måltider ombord. Ved at arbejde med forudbestilte måltider, kan man også sikre sig, at madaffaldet i princippet udebliver. Gæsterne kan allerede forudbestille deres mad før afrejse, og kun den mad, bliver således lavet. Det reducerer også vægten ombord, hvilket medfører mindre brændstofforbrug og dermed lavere udslip.

Klimakompensere allerede for alle nordiske kunder
Overfor B.T. fortæller pressechef i TUI Danmark, Mikkel Hansen, desuden, at selskabet i maj begyndte at klimakompensere for alle nordiske kunder på TUI's egne fly og hoteller.

Derudover understreger pressechefen, at TUI med sine tiltag ønsker at være rollemodel for andre selskaber og vise, at det faktisk kan lade sig gøre at gøre flyveturen mere klimavenlig.

”Udfasningen af rødt kød er bare et af flere tiltag i en større strategi. På længere sigt håber vi, at det bliver mere bæredygtigt at tage på ferie i stedet for at erstatte flyrejsen med noget andet”, siger Mikkel Hansen til B.T.

Læs også: TUI styrker sit kommunikationsteam med bæredygtighedsekspert

TUI arbejder sammen med selskabet Foodcase, der er tilknyttet Wageningen Universitet, verdens førende inden for fødevareforskning. Blandt andet er ambitionen at være den første i verden til at servere kaffe i en spiselig kaffekop, noget der for tiden bliver testet.

- JMA

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

18.12.2025Miljømærkning Danmark

Sponseret

Flere miljømærkede kontorartikler i ny SKI aftale

18.12.2025CSR.dk

Danmark vil tage farten af fast fashion

17.12.2025CSR.dk

Velkommen til endnu en omnibus – nu om miljølovgivning

17.12.2025Schneider Electric

Sponseret

Fra hotel til moderne boliger – med Merten M-Pure europamateriel

15.12.2025Forenede Service

Sponseret

Kokkenes Køkken fordobler økologien i fire kantiner – uden meromkostninger

15.12.2025CSR.dk

Klimaforandringer skaber voksende udfordringer for alt fra Formel 1 til maratonløb

15.12.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Nyt år, nye grønne rutiner: Tænk klimaet ind i nytårsambitionerne

11.12.2025SUSTAINX ApS

Sponseret

Illusionen om net-zero

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
[Webinar] Karriere i NGOer & Fonde I Sustainable Career Moves

Ønsker du at tage første – eller næste – skridt mod en karriere med ESG og bæredygtighed i centrum? På dette webinar stiller vi denne gang skarpt på karrieremuligheder i NGOer og fonde.

Dato

18.12.2025

Tid

08:30

Sted

Zoom

Dansk Standard
Kursus
Revision af ISO 9001:2026 – bliv klædt på til de kommende ændringer

Få overblik over de vigtigste ændringer i revisionen af ISO 9001, og hvad de betyder for dig, der arbejder med kvalitetsledelse i hverdagen. På kurset får du indsigt i ændringerne, forståelse for tankerne bag revisionen samt konkrete input til, hvordan du kan komme på forkant med de nye krav.

Dato

18.12.2025

Tid

09:00

Sted

Online på Teams

Dansk Standard
Kursus
Revision af ISO 9001:2026 – bliv klædt på til de kommende ændringer

Få overblik over de vigtigste ændringer i revisionen af ISO 9001, og hvad de betyder for dig, der arbejder med kvalitetsledelse i hverdagen. På kurset får du indsigt i ændringerne, forståelse for tankerne bag revisionen samt konkrete input til, hvordan du kan komme på forkant med de nye krav.

Dato

06.01.2026

Tid

12:30

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. Statsgodkendt uddannelsesforløb på 4 dage med ECTS-point.

Dato

08.01.2026

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Virksomhedens bæredygtige strategi

Ønsker du strategisk forståelse i hvordan du arbejder med og implementerer virksomhedens bæredygtige strategier? Deltag på dette kursus og lær om bæredygtige startegier. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

08.01.2026

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 9. januar: Sustainable Business Change Manager

Vil du styrke virksomhedens ESG og sustainability-indsats – eller tage dit næste karriereskridt? Hør hvordan den praktiske SBCM-uddannelse med certificering giver dig viden og handlekompetencer inden for bæredygtig forretningsudvikling - så du skaber værdi for både samfund og bundlinje.

Dato

09.01.2026

Tid

12:30

Sted

Zoom