Teknologi med fremtid i

Hvilke teknologier holder egentlig i forhold til at reducere udledningerne på transportområdet? Det skulle den erfarne rådgiver for European Policy Centre og medlem af VE-Net-bestyrelsen Jørgen Henningsen give sit bud på ved TØF-konference.

Et af de projekter, som Jørgen Henningsen for alvor tror på, er DAKA i Hedensted. Her har de fået fint besøg. Tankudstyr hos DAKA.

15.08.2008

CSR.dk

Af Anette Lykke Rasmussen

I miljøpolitiske sammenhænge er Jørgen Henningsen et særdeles kendt ansigt. Henningsen har en fortid som kontorchef i Miljøministeriet, vicedirektør i Miljøstyrelsen, afdelingschef i Dansk Olie og Naturgas, miljødirektør i EU og nu rådgiver for European Policy Centre og medlem af VE-Net-bestyrelsen. Derfor var det da også en erfaren mand, der som afslutning på konferencen, var blevet bedt om at give sit bud på, hvilke af de mange teknologiske løsninger, som kappes om at løse transportens udlednings-problemer, der er mest fremtid i.

Tre ting er værd at satse på
Ifølge Jørgen Henningsen er der især tre teknologier, som er lovende og dermed værd at satse på i fremtiden; DAKA, DONG Energys 2. generations bio-ethanol samt Biogas.

DAKA
Den første teknologi, som har Henningsens tillid, er DAKA-projektet i Hedensted syd for Horsens. Her er Danmarks første 2. generations biodieselfabrik klar efter flere års målrettet arbejde. Råstoffet er svinefedt og andre restprodukter fra slagterierne, og Daka producerer 55 mio. liter biobrændstof om året. Det er et væsentligt bidrag til at opfylde EU’s og Danmarks målsætning om mindst at anvende 5,75 pct. biobrændstoffer fra 2010. Samtidig udnytter man de biprodukter, der ikke kan bruges til fødevarer, optimalt. Daka beklager dog, at det endnu ikke muligt at introducere den nye biodiesel i resten af Danmark. Den er ganske enkelt for dyr. Derfor bliver det andre lande, der får gavn af produktet.

2. generations bioethanol
Det andet teknologiske projekt, som Henningsen gerne sætter sin lid til, er DONG Energys bioethanol-projekt. Det seneste nye er, at Dong nu udskiller sin forbehandlingsteknologi til 2. generation bioethanolproduktion i selvstændigt firma ved navn Inbicon. Selskabet skal dels stå for opførelse af Dong Energys kommende bioethanoldemonstrationsanlæg i Kalundborg og derudover udvikle og sælge forbehandlingsteknologien til virksomheder i for eksempel Brasilien, USA eller Kina, som gerne vil producere bioethanol på restbiomasse. Inbicon får i de første år karakter af et udviklingsselskab med omkring 50 ansatte, hvor halvdelen bliver beskæftiget med teknologiudvikling og halvdelen skal drive demonstrationsanlægget, som skal bygges i tilknytning til Asnæsværket ved Kalundborg og være klar til klima-topmødet i 2009.

Biogas
Biogas mener Jørgen Henningsen generelt, at der er alt for lidt opmærksomhed omkring. Han påpeger, at det allerede nu er et særdeles bæredygtigt biobrændstof. Han mener, at det er en af de vigtigste fremtidige teknologier, hvis vi skal opfylde vores reduktionsmål og afhjælpe de stigende udledninger fra transportsektoren.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

12.06.2024CSR.dk

Bliver du ledet af en algoritme? Det gør flere end man tror, viser et nyt dansk-europæisk studie

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

Sådan arbejder du strategisk med dit klimaregnskab

12.06.2024Dansk Retursystem

Sponseret

NTO skal levere automatiseret optælleanlæg til ny pantfabrik

12.06.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

12.06.2024CSR.dk

Dansk fiskeopdrætter er pilot på natur-rapportering

12.06.2024CSR.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

11.06.2024CSR.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

14.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København