TDC NET forpligter sig som første virksomhed i verden til FN-mål for biodiversitet

Danmarks største leverandør af digital infrastruktur går nu forrest både nationalt og internationalt for at nå målsætning for biodiversitet. Allerede i 2024 sættes første naturprojekt i gang. Samtidig sendes en opfordring til både regering og erhvervsliv om at følge trop.

Det første område, hvor TDC NET sætter i gang med naturprojekter, er Skamlebæk i Odsherred. Her ses området omkring et gammelt radiotårn.. Foto: Sualkdd - creative commons

27.02.2024

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Bakket op af sine ejere vil TDC NET igen gå forrest - som man gjorde i 2022, da selskabet var den første virksomhed i verden, der fik valideret sit klimamål om at være CO2-neutral i hele værdikæden i 2030 af Science Based Targets initiative. Denne gang vil TDC NET forfølge FN’s 2030-målsætning for biodiversitet fra COP15 i Montreal, hvor verdens lande forpligtede hinanden til at stoppe tilbagegangen i vild natur og sikre mindst 30 procent af deres landarealer til at understøtte truet flora og fauna. 

Det er samme mål TDC NET nu har sat sig for at nå for sine arealer. Selskabet, der har over 6.000 lokationer over hele landet, vil således inden 2030 beskytte naturen på 30 procent af sine landarealer ved at omdanne dem til  vild, beskyttet natur inden 2030.

”Den danske natur er i dyb krise, og der må omgående handling til. Med et stort landareal og mere end 6.000 lokationer spredt over hele Danmark har vores selskab potentialet til at gøre en forskel. Har man evnerne, har man også et ansvar, mener vi hos TDC NET. Det var samme overbevisning, der sendte os i spidsen på klimaområdet,” siger Finansdirektør hos TDC NET, Henrik Brandt Nørgaard, og fortsætter:

”Når vi tager dette vigtige skridt på naturens vegne, er det samtidig med en forhåbning om, at både regeringen og andre store virksomheder vil lade sig inspirere. I dag er blot 1,6 procent af den danske natur på land beskyttet. Vi ser meget gerne, at det kan lykkes inden for få år at samle både offentlige og private om en fælles ambitiøs målsætning, der bringer det tal meget højere op. Er vi mange, kan vi desuden skabe korridorer i det danske landskab, som kan give sammenhængende levesteder, hvor både dyr, insekter og planter kan spredes og trives.”

Bæredygtig natur skal kunne måles og dokumenteres

Forud for den store beslutning hos TDC NET er gået overvejelser om, hvordan selskabet skal måle sit udgangspunkt og den løbende fremgang i biodiversitet. På klimaområdet er der klare og målbare standarder, og det er nu også under udarbejdelse for vild natur, så forbedringerne vil kunne dokumenteres.

”Det er naturligvis afgørende for os at måle, hvilken grad af påvirkning vores landarealer er udsat for i dag, og hvilke positive effekter vores indsatser medfører for naturen. Vi vil være helt sikre på, at vi i 2030 har omdannet 30 procent af vores landarealer til beskyttede områder, hvor den danske natur trives,” forklarer Peter Søndergaard Andersen, der er bæredygtighedschef hos TDC NET.

FAKTA:

  • World Economic Forum estimerer, at 44 billioner dollars er i risiko for at blive tabt som følge af den krise, som vores natur befinder sig i
  • På FN’s COP15 for biodiversitet i Montreal (FN holder årlige COP-møder for natur på samme vis som for klima) i 2022 blev verdens lande enige om at sikre 30 procent hav og 30 procent landareal til beskyttet natur inden 2030
  • Ifølge det Danske Råd for Biodiversitet er i dag kun 1,6 procent af den danske natur på land beskyttet
  • TDC NET''s indsats vil blive målt på det totale areal hvor TDC NET har drift. Løbende vil konkrete områder blive udtaget til naturprojekter og dermed bidrage til at 30 procent af TDC NETs totale areal i 2030 er beskyttet natur
  • TDC NET påvirker fortsat naturen, hvor selskabet bygger digital infrastruktur. Over jorden findes 6.000 lokationer, der dækker mere end 3,2 km2, under jorden sendes data gennem 250.000 km digitale netværkskabler, og 4.000 km netværkskabler ligger under vand.
  • TDC NET er på baggrund af deres indsats på bæredygtighed blevet udvalgt til Carbon Disclosure Projects Story of Change publikation, hvor strategien for biodiversitet bliver beskrevet til inspiration for virksomheder i hele verden
  • TDC NET er ejet af de tre danske pensionsselskaber ATP, PFA og PKA samt australske Macquarie

Det er planen, at TDC NET allerede i 2024 når den første tredjedel af det samlede mål, når selskabet går i gang med et langsigtet naturplejeprojekt ved Skamlebæk i Odsherred Kommune.

”Vores areal ved Skamlebæk bliver det første sted, vi sætter ind. Her findes både planter og insekter, som i dag er i tilbagegang eller truede, så her er virkelig mulighed for at sætte handling bag vores strategiske målsætning. Det vil i øvrigt ske i samarbejde med partnere og ildsjæle i området, hvilket er den fremgangsmåde vi gerne vil bruge alle steder for at sikre lokal forankring,” forklarer Peter Søndergaard Andersen.

Godt men småt

I Børsen Bæredygtig bliver TDC NETs indsats dog sat i en knap så flatterende kontekst af Signe Normand, professor ved Aarhus Universitet og formand for Rådet for Biodiversitet. Hun anerkender, at det er bedre at gøre noget end ingenting, men at effekten af TDC NETs indsats er udfordret af størrelse. 

For det første udgør TDC NETs ejede arealer 0,007 af det danske landområde. For det andet er disse godt 3,2 kvadratkilometer fordelt på 6000 steder, hvilket er problematisk fordi store eller sammenhængende arealer er en forudsætning for at mindske tabet af natur og arter.

Det ved TDC Net godt. 

“Men betyder det så, at vi slet ikke skal gøre noget? Det mener vi ikke,” siger Henrik Nørgaard Brandt til Børsen Bæredygtig.

- EHS

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

22.04.2024CSR.dk

Internationale forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

22.04.2024CSR.dk

Carlsberg Group og WWF Verdensnaturfonden vil sammen beskytte vådområder i Kina og Laos

17.04.2024HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB

Sponseret

Stor interesse for opførelse af bæredygtige anlæg på fast ejendom

16.04.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Fremover skal bygningsdrift kunne svanemærkes

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

23.04.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

PwC Danmark
Webinar
Strengthen Sustainability Reporting with Due Diligence Processes

The EU has reached a political agreement on the corporate sustainability due diligence directive (CS3D).

Dato

24.04.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Industri
Seminar
Biodiversitets rolle i det bæredygtige byggeri

Som en del af den grønne omstilling og New European Bauhaus gentænker vi fremtidens byggede og beboede miljøer

Dato

24.04.2024

Tid

15:00

Sted

Industriens Hus H.C. Andersens Boulevard 18 1553 København V