Syv EU-lande forlanger større klimaindsats fra unionen

Syv af EU’s medlemslande stiller nu krav til unionen om at hæve ambitionerne forud for COP24. De kræver en klimaindsats, der kan holde temperaturstigningen under 1,5 grader.

Den globale opvarmning har oversteget en grad de seneste år. De syv EU-lande vil have unionen og dets medlemmer til at skrue ambitionsniveauet op. Der skal udarbejdes en holdbar strategi for, hvordan temperaturstigningen holdes nede på 1,5 grader. Arkivfoto..

30.04.2018

CSR.dk

EU skal yde en større indsats for at den globale opvarmning ikke oversigter 1,5 grader. Lige nu lyder den officielle målsætning på to grader, men det er ikke godt nok. Sådan lyder opfordringen i en erklæring fra syv EU-lande forud for klimaforhandlingerne i Bohn om få dage. Danmark er ikke blandt de syv lande, der forlanger et højere ambitionsniveau i kampen for at mindske de menneskeskabte klimaforandringer.

Repræsentanter fra landene Luxembourg, Sverige, Tyskland, Frankrig, Finland, Portugal og Holland mødtes tidsnok til at diskutere en langsigtet strategi inden klimatræffet i Bohn, der fungerer som vigtig optakt til næste FN-topmøde, COP24, i Polen til efteråret.

Læs også: Regeringen: Grønne investeringer skal op i gear

”Videnskaben fortæller os, at vi kun har få år til at gøre en mærkbar indsats for at undgå de mest ødelæggende konsekvenser af klimaforandringer”, siger Eva Svedling, statssekretær i det svenske statsministerie.

I de seneste år har den globale opvarmning oversteget en grad. Og nyere undersøgelser viser, at der skal tages drastiske midler i brug, hvis stigningen skal holdes under 1,5 grader.

Klimaplanen skal til eftersyn
Sverige og de andre seks lande er af den overbevisning, at EU bør revurdere den nuværende klimaplan, der sigter mod at holde den globale opvarmning under to grader. Selvom der i den såkaldte Paris-aftale indgår et spinkelt håb om at begrænse den til 1,5 grad. Og skal det lykkes, bliver alle lande nødt til at kigge indad. Ifølge de syv EU-lande betyder det, at hvert enkelt land må præsentere en strategi for, hvilke tiltag de vil implementere for at holde temperaturstigningen nede.

”Sverige har indført modige nationale klimamål, herunder et mål om at have en netto-udledning af drivhusgasser på nul i 2050 eller endda tidligere, hvis videnskaben viser, at det er nødvendigt”, forklarer Eva Svedling.

Læs også: IMO klar med ny klimaaftale for fremtidens skibsfart

Alle EU’s medlemslande har allerede anmodet EU-kommissionen om en langsigtet klimastrategi inden foråret 2019. De syv lande efterlyser nu en dybdegående beskrivelse af, hvordan unionen påtænker at sænke de klimaskadelige udledninger.

Også Climate Action Network, der er en international sammenslutning af klimaorganisationer, mener, at der skal en større indsats til.

”Vi opfordrer alle europæiske lande til at deltage i denne koalition, gøre Paris-aftalen til virkelighed og sørge for, at EU-politikker er i overensstemmelse med en begrænsning af temperaturstigningen på 1,5 grader. Det udkast til en langsigtet klimastrategi, der skal offentliggøres indenfor et år er det perfekte tidspunkt at gå langt videre end de nuværende forpligtelser”, siger Wendel Trio, formand for netværkets europæiske afdeling.

- EST
 

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

17.05.2024CSR.dk

Vigtige nyheder fra sidste uge

17.05.2024CSR.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

16.05.2024CSR.dk

Forskere kan nu nedbryde og omdanne dårlig plastik

15.05.2024CSR.dk

Danmarks transportinfrastruktur mangler plan og bæredygtighed

15.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.05.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Tilmelding er nu åben til Klimakampen – September 2024

14.05.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

14.05.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Bæredygtige valg kan betyde at man må være tålmodig

Jobmarked

Se alle

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

Sustainability Specialist til Danmarks største bilkoncern

Semler Gruppen er Danmarks største bilkoncern. Vi arbejder målrettet med den elektriske omstilling af bilmodellerne fra Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT, Cupra og Porsche. Vi udvikler digitale mobilitetsløsninger, og vi er repræsenteret i både Norden og de baltiske lande. I Semler Agro, vores landbrugsdivision, formidler vi traktorer og jordbrugsmaskiner fra John Deere.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

19.05.2024

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Sustainability strategy and reporting professional

Then look no further. In this role, you can build on your knowledge within this field and gain a thorough understanding of working strategically with sustainability in a large, international company.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Responsible Sourcing Manager - drive a responsible sourcing framework

If you are a current DSV employee and interested in a position in another country, please contact your Human Resource representative to discuss the process and requirements of applying.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Deloitte

Bliv en del af vores ESG Advisory Team

Deloitte tilbyder globale, integrerede rådgivningsydelser, der omfatter Audit & Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory og Tax Consulting. Vi hjælper vores kunder med at udmærke sig overalt i verden gennem vores rådgivning, som er baseret på dyb industriekspertise og faglig indsigt.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
GRATIS Valified Kickstart - Værdi á 1.499 kr. | OPSTART 14. MAJ

Skræddersyet til dig der skal udarbejde din virksomheds første CO2-beregning og bæredygtighedsrapport og vil gøre kommunikation med dine interessenter let!

Dato

14.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
Kursus: Virksomhedens sociale ansvarlighed i hele værdikæden

Hvordan dokumenterer og kommunikerer du din sociale ansvarlighed – uden at ende i greenwashing og greenhushing? Det får du styr på med kurset ’virksomhedens sociale ansvarlighed’. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point

Dato

21.05.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Etisk Handel Danmark
Webinar
Introduktion til medlemskab hos Etisk Handel Danmark (Online)

Er du nysgerrig på, hvordan du kan arbejde med etisk handel og bæredygtige værdikæder? Og hvordan et medlemskab hos Etisk Handel Danmark kan understøtte arbejdet med at håndtere omverdenens stigende krav og forventninger til menneske- og arbejdstagerrettigheder, miljø og klima i værdikæden?

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtig transformation i praksis

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus