Virksomheder planter træer og donerer overskud på Black Friday

Sofacompany og flere andre danske virksomheder har i år valgt at boycotte Black Friday for at sætte fokus på bæredygtighed. Målet er, at forbrugerne skal begynde at stille højere krav til de brands, de køber ind hos.

Det er ikke kun på Black Friday, at Sofacompany er miljøbevidste. Betrækket på deres Astha Cura-sofa er fremstillet af genanvendte plastikflasker. Foto: Sofacompany.

29.11.2019

CSR.dk

Shopping-mani, tilbudsjagt og rødglødende dankort. Sådan kan slutningen af november opsummeres, når det amerikanske fænomen Black Friday igen i år ruller ind over Danmark.

Læs også: Ikea opfordrer til genbrug på Black Friday

Men på Sofacompany.com og i firmaets 21 fysiske showrooms i Europa må kunderne spejde langt efter nedsatte sofaer.

I oktober lancerede Sofacompany et samarbejde med organisationen Trees for the Future, hvor virksomheden planter fem træer i Kenya for hvert solgt møbel. I protest mod Black Friday øger de nu antallet til 50 træer frem til 1. december.

Allerede inden udgangen af 2020 har virksomheden sat sig for at plante 250.000 træer, og initiativet gælder samtlige af Sofacompanys markeder.

"Vi tror på, at fordi vi taler højt om bæredygtighed og sætter handling bag ordene, udfordrer vi både os selv og andre virksomheder til at gøre mere hurtigere", siger Henrik Andersen. Foto: Sofacompany.

Stop overflødig shopping og kunstigt opskruede priser
Hos den danske møbelvirksomhed er man opmærksom på, at det kan klinge hult at plante træer, hvis det kræver, at kunderne skal shoppe først.

Men ifølge Henrik Andersen, administrerende direktør i Sofacompany, ville effekten ville være meget mindre, hvis de to ting ikke hang sammen:

”Hvis danskerne ved, at de bidrager til at gøre verden til et bare lidt bedre sted, når de køber et møbel hos os, så tror vi, at det kan skabe nogle ringe i vandet, hvor danskerne stiller langt højere krav til de brands, de lægger penge hos”, siger han og fortsætter:

”Det går stærkt hos Sofacompany. Vi asfalterer, mens vi kører, når det gælder bæredygtighed. Og vi er ikke bange for at sige højt, at vi er langt fra målet om at blive førende på området inden for få år. Netop derfor føler vi os også forpligtede til at gå imod fænomener som Black Friday og kunstigt opskruede priser med tilsvarende kunstige rabatter”.

Flere er med på boycot

Sofacompany er ikke den eneste virksomhed, der i år dropper Black Friday for at skabe fokus på bæredygtighed.

For eksempel har Ikea Danmark valgt at opfordre til genbrug frem for forbrugsfest ved på deres hjemmeside at linke til Ikea-møbler til salg på Den Blå Avis. Også tøjfirmaet ELSK melder sig ind i klimakampen ved at donere 100 procent af fredagens omsætning til organisationer, som arbejder med miljøbeskyttelse. Tøjfirmaet Mads Nørgaard vælger for fjerde gang st lukke sin webshop på dagen. 

Et sidste eksempel er, at brancheforeningen Wear netop i dag, hvor alle taler om forbrug og Black Friday, sender et magasin på gaden om ansvarlighed i modebranchen.

Boycot giver goodwill
Og der kan være gode grunde til, at der i år er gået trend i at modsætte sig det amerikanske tilbudskoncept:

”Der er som bekendt stor fokus på klimaet i disse tider. Derfor kan det potentielt give virksomheder en goodwill at droppe Black Friday og i stedet vise, at man har fokus på klimaet”, forklarer professor Lars Thøger Christensen, ekspert i markedskommunikation fra Copenhagen Business School til dr.dk.

Læs også: Folkekirkens Nødhjælp vender Black Friday på hovedet

”Samtidig flyder nettet over med en hel masse tilbud i den her uge. Hvis man vil skille sig ud af det støjhav, kan det være en god strategi at trodse strømmen for at få opmærksomhed”, siger han.

-SMP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet