Slut med konventionelle æg i 165 kantiner

Når 45.000 dagligt spisende sætter tænderne i æggeretter i Fazer Food Services’ kantiner landet over, kan de med god samvittighed spise løs. I stedet for at overgå til skrabe- eller frilandsæg har kantineleverandøren nu kun økologiske æg på menuen.

10.01.2018

CSR.dk

Omlægningen sker som svar på en stigende efterspørgsel på bæredygtig mad fra kunderne. Det har været undervejs i flere år, men nu er det lykkedes kantineleverandøren at få en økologisk æggeaftale i hus, og det glæder adm. direktør i Fazer Food Services A/S, Morten Hammerich.

- Kunderne forventer, at vi har en holdning til den mad, vi serverer. Det handler ikke kun om økologi, men at vi har tænkt hele forsyningskæden ind og dermed også tager højde for velfærden hos de dyr, der forsyner vores kantiner med lækre fødevarer. I 2017 har vi serveret 170 tons æg, og med den store mængde tror vi på, at vi kan gøre en forskel.

Direktøren påpeger samtidig, at hverken han eller medarbejderne hos Fazer Food Services ser sig selv som eksperter i dyrevelfærd, men at kantineleverandøren følger æggeanbefalingerne fra Dyrenes Beskyttelse.

Mindre kød giver mere økologi

Det er ikke kun økologien, der er tænkt ind i beslutningen. Alle æggene er som udgangspunkt danske, men kniber det med at få den danske æggeproduktion til at række, vil Fazer Food Services trække på sine nordiske leverandører.  

- Vi ved altid, hvor æggene kommer fra. Det giver både en høj fødevaresikkerhed og stor gennemsigtighed. Frokosten skal være en bekymringsfri zone, hvor vores kunder kun skal fokusere på at nyde maden, siger Morten Hammerich og fortsætter.

- Omlægningen til økologiske æg er en naturlig del af den bæredygtige udvikling, vi er i. Selvom økologiske æg er dyrere end både bur-, skrabe- og frilandsæg, kommer kunderne ikke til at mærke prisforskellen. Vi henter besparelserne andre steder. Blandt andet har vi skruet op for de grønne retter og reduceret mængden af kød på buffeten, og det mærkes positivt på bundlinjen. Den gevinst investerer vi i endnu mere bæredygtighed og højere kvalitet.

En glædelig nyhed

Også hos brancheforeningen Danske Advokater mærkes efterspørgslen på mere bæredygtig frokost og mødeforplejning. Det gælder både foreningens ansatte og de ca. 6.000 gæster og kursister, der årligt benytter sig af foreningens kursusfaciliteter i ”Valencia” på Vesterbrogade i København. Danske Advokater har siden 2014 haft Fazer-kokke bag komfuret, så her glæder de sig over nyheden.

- Både økologi og etik i forhold til dyrevelfærd betyder meget for os. Men vi mærker også, at mange af vore gæster i stigende grad netop lægger vægt på dette, når de skal vælge faciliteter til møder, kurser, temadage m.fl. De kigger ikke kun på de fysiske faciliteter. Sammen med Fazer Food Services arbejder vi meget fokuseret på at bevare en høj økologiprocent, så vi kan præsentere gæsterne for et økologisk spisemærke i sølv, siger Søren Egemar Knudsen, administrationschef hos Danske Advokater.

Bæredygtighed vægter højt

Fazer Food Services’ økologiforbrug spænder bredere end æg. Når der steges, hakkes og snittes i kantinerne er det ofte økologiske ingredienser, dagens menu står på. Hvert år tilbereder kantinerne mad af mere end fire 4 tons økologiske råvarer, hvilket svarer til ca. 40 procent af den totale produktion.

- Men vi køber ikke kun økologi for økologiens skyld. Det skal også være bæredygtigt, og så skal smagen naturligvis være i top. Står valget mellem et økologisk æble transporteret fra Chile eller et konventionelt Ingrid-Marie æble fra Danmark, er der ingen tvivl om, hvad vi vil vælge. Vi tager en stor, saftig bid af det danske æble, afslutter Morten Hammerich.

Fazer Food Services beskæftiger 1.000 medarbejdere i 165 kantiner i såvel private virksomheder, kontorhuse, offentlige institutioner som på universiteter landet over. Kantinerne går under navnet Fazer Food & Co og står for god mad, der har det friske og hjemmegjorte som kendetegn.

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

07.11.2025Uniteam Group

Sponseret

Sådan bliver samarbejde om Scope 3-data en god forretning for hele værdikæden

28.10.2025CSR.dk

Gode data kan give nye forretningsmuligheder

27.10.2025CSR.dk

Logistikvirksomhed vokser, men har lavere energiforbrug end for otte år siden

17.10.2025CSR.dk

Isoleringsvirksomhed vil gøre tekstilaffald til byggemateriale

15.10.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric deltager ved Dansk Fjernvarme Landsmøde 2025

09.10.2025Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Solidaritet som forretningsmodel: Isangs og Folkekirkens Nødhjælp viser vejen

03.10.2025Dansk Industri

Sponseret

Bæredygtighed som strategi: AV Group Denmark vil arbejde med bæredygtighed i hele værdikæden

01.10.2025Schneider Electric

Sponseret

Ny fleksibel ladeløsning reducerer udfordringer med el-kapaciteten

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4Wind Management Awareness Refresher Training

Event Description

Dato

28.10.2025

Tid

08:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
CQI and IRCA QMS Lead Auditorkursus baseret på ISO 9001:2015 (Dansk)

5 dages intensivt kursus der giver dig den fornødne viden og færdigheder, så du efter endt træning kan organisere og lede audits af kvalitetsledelsessystemer baseret på ISO 9001:2015. CQI and IRCA Nr.: 17898

Dato

10.11.2025

Sted

Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Environmental Management System Auditor/Lead Auditor Training Course as per ISO 14001:2015 | CQI and IRCA Certified Course ID: 17913

This 5 day course provides the knowledge and skills needed to organize and lead Environmental Management System audits.

Dato

10.11.2025

Sted

Odense

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

10.11.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Facilitatoruddannelse – bliv certificeret facilitator!

Bliv en helstøbt og stærk facilitator! På denne facilitatoruddannelse får du fyldt rygsækken med ny viden og masser af værktøjer, der gør dig i stand til professionelt at facilitere møder, workshops, processer og forandringer.

Dato

10.11.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Facilitatoruddannelse – bliv certificeret facilitator!

Bliv en helstøbt og stærk facilitator! På denne facilitatoruddannelse får du fyldt rygsækken med ny viden og masser af værktøjer, der gør dig i stand til professionelt at facilitere møder, workshops, processer og forandringer.

Dato

10.11.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København