Slut med konventionelle æg i 165 kantiner

Når 45.000 dagligt spisende sætter tænderne i æggeretter i Fazer Food Services’ kantiner landet over, kan de med god samvittighed spise løs. I stedet for at overgå til skrabe- eller frilandsæg har kantineleverandøren nu kun økologiske æg på menuen.

10.01.2018

CSR.dk

Omlægningen sker som svar på en stigende efterspørgsel på bæredygtig mad fra kunderne. Det har været undervejs i flere år, men nu er det lykkedes kantineleverandøren at få en økologisk æggeaftale i hus, og det glæder adm. direktør i Fazer Food Services A/S, Morten Hammerich.

- Kunderne forventer, at vi har en holdning til den mad, vi serverer. Det handler ikke kun om økologi, men at vi har tænkt hele forsyningskæden ind og dermed også tager højde for velfærden hos de dyr, der forsyner vores kantiner med lækre fødevarer. I 2017 har vi serveret 170 tons æg, og med den store mængde tror vi på, at vi kan gøre en forskel.

Direktøren påpeger samtidig, at hverken han eller medarbejderne hos Fazer Food Services ser sig selv som eksperter i dyrevelfærd, men at kantineleverandøren følger æggeanbefalingerne fra Dyrenes Beskyttelse.

Mindre kød giver mere økologi

Det er ikke kun økologien, der er tænkt ind i beslutningen. Alle æggene er som udgangspunkt danske, men kniber det med at få den danske æggeproduktion til at række, vil Fazer Food Services trække på sine nordiske leverandører.  

- Vi ved altid, hvor æggene kommer fra. Det giver både en høj fødevaresikkerhed og stor gennemsigtighed. Frokosten skal være en bekymringsfri zone, hvor vores kunder kun skal fokusere på at nyde maden, siger Morten Hammerich og fortsætter.

- Omlægningen til økologiske æg er en naturlig del af den bæredygtige udvikling, vi er i. Selvom økologiske æg er dyrere end både bur-, skrabe- og frilandsæg, kommer kunderne ikke til at mærke prisforskellen. Vi henter besparelserne andre steder. Blandt andet har vi skruet op for de grønne retter og reduceret mængden af kød på buffeten, og det mærkes positivt på bundlinjen. Den gevinst investerer vi i endnu mere bæredygtighed og højere kvalitet.

En glædelig nyhed

Også hos brancheforeningen Danske Advokater mærkes efterspørgslen på mere bæredygtig frokost og mødeforplejning. Det gælder både foreningens ansatte og de ca. 6.000 gæster og kursister, der årligt benytter sig af foreningens kursusfaciliteter i ”Valencia” på Vesterbrogade i København. Danske Advokater har siden 2014 haft Fazer-kokke bag komfuret, så her glæder de sig over nyheden.

- Både økologi og etik i forhold til dyrevelfærd betyder meget for os. Men vi mærker også, at mange af vore gæster i stigende grad netop lægger vægt på dette, når de skal vælge faciliteter til møder, kurser, temadage m.fl. De kigger ikke kun på de fysiske faciliteter. Sammen med Fazer Food Services arbejder vi meget fokuseret på at bevare en høj økologiprocent, så vi kan præsentere gæsterne for et økologisk spisemærke i sølv, siger Søren Egemar Knudsen, administrationschef hos Danske Advokater.

Bæredygtighed vægter højt

Fazer Food Services’ økologiforbrug spænder bredere end æg. Når der steges, hakkes og snittes i kantinerne er det ofte økologiske ingredienser, dagens menu står på. Hvert år tilbereder kantinerne mad af mere end fire 4 tons økologiske råvarer, hvilket svarer til ca. 40 procent af den totale produktion.

- Men vi køber ikke kun økologi for økologiens skyld. Det skal også være bæredygtigt, og så skal smagen naturligvis være i top. Står valget mellem et økologisk æble transporteret fra Chile eller et konventionelt Ingrid-Marie æble fra Danmark, er der ingen tvivl om, hvad vi vil vælge. Vi tager en stor, saftig bid af det danske æble, afslutter Morten Hammerich.

Fazer Food Services beskæftiger 1.000 medarbejdere i 165 kantiner i såvel private virksomheder, kontorhuse, offentlige institutioner som på universiteter landet over. Kantinerne går under navnet Fazer Food & Co og står for god mad, der har det friske og hjemmegjorte som kendetegn.

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

05.12.2025CSR.dk

Nytænkt diplomuddannelse skal styrke Danmarks forsyningskæder

04.12.2025SUSTAINX ApS

Sponseret

Klimamål kræver samarbejde

27.11.2025CSR.dk

Marks and Spencer ruller nyt klimaprogram ud i modebranchen

25.11.2025CSR.dk

Kina brændt inde med 700.000 ton tomatpure ovenpå afsløringer om tvangsarbejde

25.11.2025Etisk Handel Danmark

Sponseret

Brug for kompetencer til ansvarlig virksomhedspraksis? Akademi for Bæredygtige Værdikæder 2026 åbner for tilmeldinger

21.11.2025CSR.dk

Nyt partnerskab vil skære markant i CO2 fra facadevinduer

20.11.2025CSR.dk

Nordic Salt Cycle rejser kapital til at styrke genvindingen af kritiske mineraler i Europa

17.11.2025CSR.dk

Klimavenlig e-handel vokser op til Black Friday

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Cirkulært produktdesign og cirkulære forretningsmodeller i praksis

Få inspiration til at komme i gang med cirkulært produktdesign og omlægning til cirkularitet i din virksomhed. Få indblik i udvalgte dele af standarden DS/EN 45560:2024, ’Metode til at opnå cirkulært produktdesign’, som netop er udkommet på dansk.

Dato

09.12.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 14001 kursus: Diplomkursus i miljøledelse

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden ISO 14001:2015 Miljøledelse, og lærer hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Der vil undervejs i kurset være praktiske øvelser, der kan inspirere dig til arbejdet til i din egen organisation efterfølgende. Som afslutning følger en multiple choice eksamen, som måler på dine erhvervede viden og færdigheder.

Dato

10.12.2025

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
ISO 14001 kursus: Diplomkursus i miljøledelse

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden ISO 14001:2015 Miljøledelse, og lærer hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Der vil undervejs i kurset være praktiske øvelser, der kan inspirere dig til at arbejdet til i din egen organisation efterfølgende. Som afslutning følger en multiple choice eksamen, som måler på dine erhvervede viden og færdigheder.

Dato

10.12.2025

Tid

08:00

Sted

Dansk Standard, Nordhavn

Dansk Standard
Webinar
Online morgenmøder: Få mere værdi ud af dine aktiver med et ledelsessystem

Hvordan kan organisationer systematisk og bæredygtigt få mere værdi ud af sine aktiver og samtidig sikre, at det sker i overensstemmelse med de strategiske mål og krav fra interessenter? Svaret kan ligge i et velfungerende asset management-ledelsessystem som du kan høre mere om på to kommende morgenmøder.

Dato

10.12.2025

Tid

09:00

Sted

Online

JUC SERVICE ApS
Kursus
Afværgeforanstaltninger ved miljøskader og forurening

Dette kursus tager udgangspunkt i retspraksis og konkrete eksempler. Det giver en indføring i den komplicerede offentligretlige og privatretlige lovgivning. Emnerne omfatter ansvar for miljøskader, forurening og overhængende risiko. Det dækker, hvem der kan gøre ansvar gældende, og hvad ansvaret indebærer. Derudover undersøges rettigheder og pligter for naboer og andre tredjeparter.

Dato

10.12.2025

Tid

09:30

Sted

JUC, Axelborg - Vesterbrogade 1620 København V

UN Global Compact Network Denmark
Workshop
Special closing event for the Business & Human Rights Accelerator

Join us in Copenhagen on 10 December 2025-International Human Rights Day-for the special closing event of the Business & Human Rights Accelerator.

Dato

10.12.2025

Tid

13:00

Sted

København