Skolebøger til børn i Cambodja

Hos bogklubben PLUSbog.dk mener man, at alle har ret til at læse. Derfor vil de nu sikre, at udsatte børn i Cambodja kan få skolebøger.

Bøger er en skattet ting i Cambodja. Under De Røde Khmers brutale styre i 70’erne blev bøger brændt, skoler og universiteter lukket, og skolelærere dræbt. I dag står uddannelse højt på prioritetslisten, og nye generationer af børn og unge vokser op ivrige efter at læse og lære.
 
Nu får børn i Cambodja hjælp fra bogklubben PLUSbog.dk, der har indledt et samarbejde med SOS Børnebyerne. Fremover afsætter PLUSbog.dk en procentdel af sine medlemsindtægter til at sikre gratis skolebøger til SOS Børnebyernes skoler i Cambodja.

"Vi har gjort det til vores mission at gøre bøger tilgængelige for så mange mennesker som muligt. Det ligger derfor helt i tråd med PLUSbog.dk's værdier, at vi nu kan være med til at sikre at fattige, forældreløse skolebørn fremover får adgang til gratis skolebøger.” siger Andreas Dirksen, ejer af PLUSbog.dk

Uddannelse er vejen ud af fattigdom

Cambodja er et af verdens fattigste lande, og mange børn kommer enten ikke i skole eller må droppe ud for at hjælpe med at tjene penge til deres familie. For selv om uddannelse er gratis i grundskolen, skal man betale for skoleuniform og skolematerialer, og det kan være en uoverkommelig udgift for en fattig familie eller en eneforsørger.
 
SOS Børnebyernes tre skoler i Cambodja underviser over 1.100 elever på 1.-12. klassetrin. I SOS-skolerne går både børn, der vokser op i en SOS-børneby, og børn fra familier i det omgivende lokalområde.

Fakta om Cambodja

  • Fattigdom: Cambodja med 15 millioner indbyggere er et af de fattigste lande i verden. 23 procent af befolkningen lever under FN’s fattigdomsgrænse på ca. otte kr. om dagen.
  • Børnedødelighed og underernæring: 43 børn ud af 1.000 dør, før de fylder fem år. I Danmark er det tilsvarende antal fire børn. 28 procent af alle børn er underernærede, og fire ud af ti børn udvikler sig ikke som de skal.
  • Børnearbejde: Ifølge Unicef har knap hver tiende barn i Cambodja mistet en eller begge forældre. Mange forældreløse børn ender som børnearbejdere for at overleve. Mere end hvert tredje barn arbejder i landbruget, i fiskeri, i miner, som tjenestefolk, som gadesælgere eller som tiggere. Disse kommer ofte enten ikke i skole eller dropper ud.

Læs mere om virksomhedspartnerskaber hos SOS Børnebyerne: http://www.sosbornebyerne.dk/virksomheder

10.12.2018SOS Børnebyerne

Sponseret

Ny fotobog med verdensmålene som poetisk ramme

18.06.2018SOS Børnebyerne

Sponseret

Globalt partnerskab sikrer 1100 udsatte børn en tryg opvækst og en god fremtid

12.05.2016SOS Børnebyerne

Sponseret

Danskernes vilje til at hjælpe er større end nogensinde før

19.10.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

Forretningsdrevet CSR - Muligheder & udfordringer på det afrikanske marked

08.10.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

SOS Børnebyerne vinder partnerskabspris

20.08.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

SOS Børnebyerne er nomineret til CSR-pris