Siemens sikrer bæredygtige børnebyer

Vedvarende energiløsninger fra Siemens skal være med til at reducere SOS Børnebyernes udgifter til driften af SOS-børnebyen på Zanzibar. Målet er at udvikle en stærk model, der kan implementeres i flere SOS-børnebyer.

Siemens hjælper SOS Børnebyerne med at reducere energiudgifterne, så pengene i stedet kan bruges til at hjælpe endnu flere børn..

Børnebyen på Zanzibar i Tanzania er bygget for snart 25 år siden og trænger til en større renovering. Den anledning vil SOS Børnebyerne bruge til at implementere vedvarende energiløsninger, der kan mindske energiregningen, så endnu flere penge kan gå til organisationens arbejde for at hjælpe udsatte og forældreløse børn.

Derfor har SOS Børnebyerne allieret sig med Ingeniører Uden Grænser (IUG) og Siemens, der tilsammen har den nødvendige ekspertise og de rette produkter til at udvikle de mest effektive løsninger i børnebyen.

”IUG og Siemens skal udvikle bæredygtige løsninger, der kan reducere vores driftsudgifter. Børnebyen på Zanzibar bliver den første til at teste teknologi og løsninger. Målet er, at de bedste teknologier og løsninger på sigt skal implementeres i flere af vores afrikanske børnebyer, så energibesparelserne kan sprede sig som ringe i vandet”, fortæller Maria Jin Thomsen, Corporate Relations Manager i SOS Børnebyerne.

I slutningen af 2014 var IUG på besøg i børnebyen på Zanzibar for at få afdækket behovet. Se video fra turen: https://www.youtube.com/watch?v=JCeDfnBrfDQ

Til sommer begynder arbejdet med at implementere de løsninger, der er opstået i samarbejdet mellem SOS Børnebyen på Zanzibar, IUG og Siemens.

Et partnerskab med vokseværk

SOS Børnebyernes samarbejde med Siemens blev etableret i 2013, hvor Siemens donerede en ultralydscanner, der er med til at give kvinder på Zanzibar en mere sikker graviditet: http://www.sosbornebyerne.dk/virksomheder/sadan-gør-andre/donation-redder-kvinder-og-spædbørns-liv-pa-zanzib

Flere og flere Siemens medarbejdere støtter op omkring samarbejdet ved at vælge firmajulegaven fra og i stedet donere beløbet til SOS Børnebyerne. I 2014 valgte næsten 200 medarbejdere denne løsning.

Læs mere om virksomhedspartnerskaber hos SOS Børnebyerne: http://www.sosbornebyerne.dk/virksomheder

10.12.2018SOS Børnebyerne

Sponseret

Ny fotobog med verdensmålene som poetisk ramme

18.06.2018SOS Børnebyerne

Sponseret

Globalt partnerskab sikrer 1100 udsatte børn en tryg opvækst og en god fremtid

12.05.2016SOS Børnebyerne

Sponseret

Danskernes vilje til at hjælpe er større end nogensinde før

19.10.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

Forretningsdrevet CSR - Muligheder & udfordringer på det afrikanske marked

08.10.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

SOS Børnebyerne vinder partnerskabspris

20.08.2015SOS Børnebyerne

Sponseret

SOS Børnebyerne er nomineret til CSR-pris