Serviceøkonomer giver grønne løsningsforslag til sejlsportsevent

Erhvervsakademi Aarhus's elever arbejder med grønne løsninger og bæredygtighedsinnovation til eventbranchen - bl.a. i samarbejde med verdens største kapsejlads, som besøger Aarhus i 2023.

På valgfaget skulle de studerende pitche deres grønne løsninger. Foto: Andy Grantham..

09.01.2022

CSR.dk

På tværs af brancher og erhverv er det i høj grad blevet vigtigt at forstå, hvordan bæredygtighed kan integreres i forretningsmodellen. Derfor kan det også være en fordel at de grønne løsninger og innovative projekter allerede kommer ind under huden hos de generationer, der endnu ikke er på arbejdsmarkedet.

Den tankegang følger Erhvervsakademi Aarhus, der netop har etableret valgfaget ’Grøn Oplevelsesøkonomi: Den Værdibaserede Event’, som studerende på serviceøkonomuddannelsen har kunne tilmelde sig i efteråret og vinteren sidste år.

Valgfaget har fokus på, hvordan man kan bruge events som en stærk formidlingsplatform af bæredygtighed og er udviklet i samarbejde med Aarhus Events og bæredygtighedsbureauet Worldperfect. Samarbejdet er igangsat i anledning af, at Aarhus i sommeren 2023 er værtsby for The Ocean Race – verdens største sejlsportsevent.

Læs også: Døde havskildpadder skal sende affald det rigtige sted hen i EU

Valgfaget kulminerer i en opgave, som skal skrives i forbindelse med Sustainability Island, der ligger på området omkring Domen på Pier 2 og bliver under The Ocean Race Stopover Aarhus 2023 stedet, hvor de bæredygtige initiativer mødes.

I den forbindelse har de studerende give forslag til, hvordan der skabes opmærksomhed omkring klimaforandringer, og hvordan det påvirker og vil påvirke verdens have. Grupperne leverede en række innovative koncepter, heriblandt kunst med fokus på plast fra havene, børneaktiviteter, der skal skabe opmærksomhed om den stigende vandstand og forskellige workshops.

Kort sagt er tanken, at adfærdsændringer begynder hos os selv, og det lokale engagement kan være med til at skabe en global forandring.

Bæredygtighed kræver praktisk erfaring
For Palle Nørgaard, der er lektor på Erhvervsakademi Aarhus, er sammensætningen af den faglige læring og praktiske erfaring helt ideel for både de studerende og oplevelsesøkonomien generelt.

”Det er enormt god læring for os, når eventen kommer helt ind i grundlaget af faget. Det tvinger de studerende til at møde The Ocean Race med deres faglighed, service- og oplevelsesøkonomien. Oplevelser og eventoplevelser har et transformerende potentiale. De kan, når de er bedst, ændre eventgæstens syn på verden og med lidt held, måske også det aftryk, han eller hun sætter på den. Så valgfaget kan med opgaven om Sustainability Island være med til at farve oplevelsesøkonomien grøn”, siger han.

Læs også: Call to action for grønt samarbejde mellem verdensledere og den maritime industri

Som en del af undervisningsforløbet har der blandt andet været gæsteoplæg med Charlotte Kirk Elkjær, som er Stopover Director for The Ocean Race Aarhus 2023, og Meegan Jones, som siden 2017 har været Sustainability Programme Advisor for The Ocean Race. Meegan Jones er også begejstret for det aarhusianske initiativ:

”Det er fantastisk, at Aarhus som Stopover City skaber et helt nyt fag, som er forankret i The Ocean Races grønne mantra om ’Racing with Purpose’. Og så giver det rigtig god mening at invitere de unge med og tænke deres kreative bidrag ind i udformningen af bæredygtige koncepter og eventdesign”, siger hun.

Generelt er bæredygtighed og virksomhedssamarbejder en vigtig del af læringen hos erhvervsakademiet, understreger Palle Nørgaard.

”På serviceøkonomuddannelsen er vi i gang med at udvikle en håndbog for bæredygtighedsudvikling til praktikanter, som kan skabe en forståelse for, hvordan det bedst kan integreres i den virksomhed, man befinder sig i. Derudover er vi altid interesserede i at lokale virksomheder kan henvende sig og få de studerendes bud på løsninger på bæredygtighedsudfordringer”, siger han.

- HCL

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

28.02.2024Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K satser på elbilopladning til erhvervskunder – vil have 25 pct. af markedet

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

27.02.2024CSR.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

27.02.2024CSR.dk

TDC NET forpligter sig som første virksomhed i verden til FN-mål for biodiversitet

27.02.2024Denteks A/S

Sponseret

Go Green: Sådan kan hoteller få en bæredygtig profil

26.02.2024Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online