Serviceøkonomer giver grønne løsningsforslag til sejlsportsevent

Erhvervsakademi Aarhus's elever arbejder med grønne løsninger og bæredygtighedsinnovation til eventbranchen - bl.a. i samarbejde med verdens største kapsejlads, som besøger Aarhus i 2023.

På valgfaget skulle de studerende pitche deres grønne løsninger. Foto: Andy Grantham..

09.01.2022

CSR.dk

På tværs af brancher og erhverv er det i høj grad blevet vigtigt at forstå, hvordan bæredygtighed kan integreres i forretningsmodellen. Derfor kan det også være en fordel at de grønne løsninger og innovative projekter allerede kommer ind under huden hos de generationer, der endnu ikke er på arbejdsmarkedet.

Den tankegang følger Erhvervsakademi Aarhus, der netop har etableret valgfaget ’Grøn Oplevelsesøkonomi: Den Værdibaserede Event’, som studerende på serviceøkonomuddannelsen har kunne tilmelde sig i efteråret og vinteren sidste år.

Valgfaget har fokus på, hvordan man kan bruge events som en stærk formidlingsplatform af bæredygtighed og er udviklet i samarbejde med Aarhus Events og bæredygtighedsbureauet Worldperfect. Samarbejdet er igangsat i anledning af, at Aarhus i sommeren 2023 er værtsby for The Ocean Race – verdens største sejlsportsevent.

Læs også: Døde havskildpadder skal sende affald det rigtige sted hen i EU

Valgfaget kulminerer i en opgave, som skal skrives i forbindelse med Sustainability Island, der ligger på området omkring Domen på Pier 2 og bliver under The Ocean Race Stopover Aarhus 2023 stedet, hvor de bæredygtige initiativer mødes.

I den forbindelse har de studerende give forslag til, hvordan der skabes opmærksomhed omkring klimaforandringer, og hvordan det påvirker og vil påvirke verdens have. Grupperne leverede en række innovative koncepter, heriblandt kunst med fokus på plast fra havene, børneaktiviteter, der skal skabe opmærksomhed om den stigende vandstand og forskellige workshops.

Kort sagt er tanken, at adfærdsændringer begynder hos os selv, og det lokale engagement kan være med til at skabe en global forandring.

Bæredygtighed kræver praktisk erfaring
For Palle Nørgaard, der er lektor på Erhvervsakademi Aarhus, er sammensætningen af den faglige læring og praktiske erfaring helt ideel for både de studerende og oplevelsesøkonomien generelt.

”Det er enormt god læring for os, når eventen kommer helt ind i grundlaget af faget. Det tvinger de studerende til at møde The Ocean Race med deres faglighed, service- og oplevelsesøkonomien. Oplevelser og eventoplevelser har et transformerende potentiale. De kan, når de er bedst, ændre eventgæstens syn på verden og med lidt held, måske også det aftryk, han eller hun sætter på den. Så valgfaget kan med opgaven om Sustainability Island være med til at farve oplevelsesøkonomien grøn”, siger han.

Læs også: Call to action for grønt samarbejde mellem verdensledere og den maritime industri

Som en del af undervisningsforløbet har der blandt andet været gæsteoplæg med Charlotte Kirk Elkjær, som er Stopover Director for The Ocean Race Aarhus 2023, og Meegan Jones, som siden 2017 har været Sustainability Programme Advisor for The Ocean Race. Meegan Jones er også begejstret for det aarhusianske initiativ:

”Det er fantastisk, at Aarhus som Stopover City skaber et helt nyt fag, som er forankret i The Ocean Races grønne mantra om ’Racing with Purpose’. Og så giver det rigtig god mening at invitere de unge med og tænke deres kreative bidrag ind i udformningen af bæredygtige koncepter og eventdesign”, siger hun.

Generelt er bæredygtighed og virksomhedssamarbejder en vigtig del af læringen hos erhvervsakademiet, understreger Palle Nørgaard.

”På serviceøkonomuddannelsen er vi i gang med at udvikle en håndbog for bæredygtighedsudvikling til praktikanter, som kan skabe en forståelse for, hvordan det bedst kan integreres i den virksomhed, man befinder sig i. Derudover er vi altid interesserede i at lokale virksomheder kan henvende sig og få de studerendes bud på løsninger på bæredygtighedsudfordringer”, siger han.

- HCL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)