Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål

Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)

24.06.2022

CSR.dk

Science Based Targets initiative (SBTi) bekræftede i går, at Danfoss’ mål for reduktion af virksomhedens udledning af drivhusgasser (GHG) er i overensstemmelse med deres kriterier og anbefalinger.

Videnskabsbaserede klimamål angiver en klart defineret vej for reduktion af virksomheders udledning af drivhusgasser i overensstemmelse med Paris-aftalen.  På den måde bidrager de til  at forhindre de værste konsekvenser af klimaforandringer.

SBTi’s valideringsteam har fastslået, at Danfoss' såkaldte scope 1 og 2 mål er i overensstemmelse med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1,5°C. Som en del af de videnskabsbaserede mål vil Danfoss reducere sine totale scope 1 og 2 drivhusgasemissioner med mindst 46,2 % inden 2030 sammenlignet med 2019. Derudover har Danfoss forpligtet sig til, at virksomheden bliver CO2-neutral indenfor scope 1 og 2 emissioner inden 2030. Danfoss vil samtidig reducere de totale scope 3 drivhusgasemissioner med 15 % inden for samme tidsramme.

"Vi har bygget et stærkt fundament for at nå vores science-based target, som er en vigtig søjle i Danfoss' nye 2030 ESG-ambition.  Vores science-based target udvider reduktionsmålet til mere end vores egen udledning, og går på tværs af hele værdikæden. Det afspejler vores fortsatte dedikation til at gøre en indsats for klimaet og blive den foretrukne partner for leverandører og kunder, der vil dekabonisere deres forretninger,” , siger Kim Fausing, administrerede direktør i Danfoss. 

Danfoss meddelte i marts 2022, at virksomheden havde nået sit 2030-mål om at fordoble energiproduktiviteten på sine fabrikker globalt – ni år før tid. Energiproduktiviteten blev forbedret med 104 % i 2021 sammenlignet med 2007, og energiintensiteten blev halveret mellem 2007 og 2021. Danfoss producerede dobbelt så meget i 2021 som i 2007 med samme energiforbrug. Efterfølgende har Danfoss meddelt, at bæredygtighed bliver en central del af virksomhedens Core & Clear 2025-strategi med en ambition om at være ledende inden for dekarbonisering, cirkularitet og diversitet & inklusion.

Orden i eget hus og start på HQ
Martin Rossen, som er øverste chef for kommunikation og bæredygtighed, har været ansvarlig for at udvikle Danfoss’ ESG-strategi og sætte ambitionen om at reducere udledninger på tværs af hele virksomheden. Han tilføjer:

”Valideringen af ​​vores videnskabsbaserede mål bekræfter, at Danfoss’ klimaambitioner er i overensstemmelse med videnskaben og Paris-aftalens mål. Men det handler om mere end at have orden i eget hus. Kunder, medarbejdere og offentligheden efterspørger i stigende grad gennemsigtighed og belønner handling på ESG-området. Med god grund. Virksomheder kan ikke bare slippe afsted med at sige, at de handler. De skal dokumentere det. Videnskabsbaserede mål giver lige vilkår. De giver en konkurrencefordel til de virksomheder, der virkelig bekymrer sig og handler. FN's generalsekretær Kofi Annan sagde engang who cares wins, og vi tror på, at virksomheder, der bekymrer sig, vinder."

Danfoss er på vej til at gøre sit hovedkvarter på 250.000 m2 i Nordborg CO2-neutralt i scope 1 og 2 i 2022 gennem implementering af allerede eksisterende energieffektive løsninger og indkøb af vedvarende el og varme.

Danfoss’ hovedkvarter er en af ​​de konkrete eksempler, som ministre blev inviteret til at se under Det Internationale Energiagenturs 7. årlige globale konference om energieffektivitet i Sønderborg, som foregik den 7. til 9. juni. Sønderborg, der ved konferencens start blev døbt ”den globale hovedstad for energieffektivitet” af Dr. Fatih Birol, administrerende direktør for IEA, fungerede som et globalt udstillingsvindue for energieffektive løsninger, da mere end 300 toppolitikere, embedsmænd og erhvervsledere deltog i konferencen om energieffektivitet.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

15.04.2024CSR.dk

85 procent ønsker globalt forbud mod engangsplastik

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus