Roskilde summede om verdensmålene

FN's verdensmål bandt alle elementer sammen for Roskilde Kommunes årlige sommertræf i Roskilde Kongrescenter, hvor over 250 små og store virksomheder deltog for at få inspiration og dele viden om verdensmålene

Over 250 repræsentanter fra virksomheder, uddannelsesinstitutioner, Boligselskabet Sjælland og kommunen var ved det årlige sommertræf mødt op i Roskilde Kongrescenter for at få inspiration og dele viden om, hvordan man kan arbejde aktivt. FNs Verdensmål blev gjort håndgribelige med hjælp fra eksempler fra innovationsforeningen CORO CoLab Roskilde, der også var til stede ved erhvervstræffet i Roskilde Kongrescenter.

19.09.2019

CSR.dk

Mens enkelte er godt i gang med indfrielsen af et eller flere af FNs verdensmål, har mange virksomheder stadig svært ved at se, hvordan de kan forene FNs Verdensmål med forretning i hverdagen. Verdensmålene og bæredygtige løsninger var derfor temaet for Roskilde Kommunes årlige sommertræf, der i år blev holdt i Roskilde Kongrescenter i modsætning til tidligere, hvor Rådhusets kantine har dannet ramme om det årlige erhvervstræf.

Kongrescenter samlede
Udover Roskilde Kommune og Erhvervsforum Roskilde, der traditionelt har været sammen for værtsskabet om sommertræffet, var CoLab Roskilde og Roskilde Kongrescenter i år også med som arrangører. Dermed opfyldte arrangementet bl.a. verdensmål nr. 17 om at danne partnerskaber. Og det var også det gennemgående tema i erhvervstræffets program, der bl.a. havde til formål at bringe parter sammen om fælles løsninger på forskellige udfordringer.

Om Roskilde Kongrescenter

  • Roskilde Kongrescenter er Sjællands største kongrescenter uden for København. Med 13.500 m2 fordelt på fire haller og flere mødelokaler er der plads til alt fra kurser og gå hjem-møder til konferencer, messer og firmafester, ligesom Roskilde Kongrescenter løbende huser sportsbegivenheder, foredrag og koncerter.
  • Roskilde Kongrescenters mission er at være et moderne kultur-, idræts- og mødecenter med aktiviteter for idrætten, kulturen og erhvervslivet i Roskilde.
  • Kongrescenteret måler deres aktiviteter og succeser ud fra fire bundlinjer: aktivitet, socialt ansvar, bæredygtighed og økonomi.

"Gennem det sidste års tid har vi arbejdet systematisk med FNs 17 verdensmål i Roskilde Kongrescenter. Og som stort konferencested vil vi gerne danne rammen om netværk og videndeling, hvor organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner finder sammen om bæredygtige løsninger til gavn for samfundet", siger direktør René la Cour Sell, der sammen med sine medarbejdere i dagens anledning havde iscenesat kongrescenterets store sal med verdensmålene som kulisse.

Over 250 repræsentanter fra virksomheder, uddannelsesinstitutioner, Boligselskabet Sjælland og kommunen var her mødt op for at få inspiration og dele viden om, hvordan man kan arbejde aktivt med ét eller flere af Verdensmålene og gøre dem til en både forretningsmæssig og samfundsmæssig succes. Roskildes borgmester Tomas Breddam (S) bød velkommen, og dagens program blev bundet sammen af formanden for Roskildes Erhvervs- og Vækstudvalg, byrådsmedlem Lars Lindskov (K).

Inspiration og videndeling
Og deltagerne kom vidt omkring bæredygtige løsninger og problemstillinger. På både scenen og blandt de mange stande blev der således drøftet udfordringer om affaldssortering, genanvendelse af plastik, bæredygtige adfærdsændringer, fremtidens bæredygtige boformer samt udviklingen af nye jobmuligheder og fleksibilitet på arbejdsmarkedet for udsatte borgere.

Verdensmålene og bæredygtige løsninger var temaet for Roskilde Kommunes årlige sommertræf tirsdag eftermiddag, der blev afholdt en del anderledes end vanligt som del af et større partnerskab mellem Roskilde Kommune, CORO, Roskilde Kongrescenter og Erhvervsforum, der har en fælles ambition om at få målene til at leve overalt i Roskilde..

Erhvervsforum Roskilde, der organiserer flere end 500 virksomheder, var glad for igen at kunne bidrage til at bringe medlemsvirksomhederne sammen med kommune og aktører inden for innovation og forretningsudvikling.

"Det er vigtigt for det lokale erhvervsliv både at møde ligesindede til netværk og at møde mennesker, der har en anden tilgang til produkt- og forretningsudvikling, end de selv kommer med. Med FNs verdensmål, der kan virke abstrakt for en virksomhedsejer, har det været godt i dag at se konkrete eksempler på, hvordan de kan omsættes til bedre bundlinje i hverdagen. Det var også spændende at høre om muligheder for finansiering af nye produkter og teknologier", understreger bestyrelsesformand Kasper Bæk.

Blandt indslagene var også indlæg fra COROs innovationsforløb CoChallenge, hvor otte organisationer fra Roskilde fremlagde udfordringer, de søgte potentielle samarbejdspartnere til for at udvikle bæredygtige løsninger sammen med.

Herudover gav erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen fra Danske Bank en status på de ni nominerede til Roskilde Erhvervspris, der uddeles ved kommunens nytårskur for erhvervslivet i januar, mens satiriker og radiovært Huxi Bach sluttede arrangementet af med et underholdende indslag.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

03.06.2024BSR

Sponseret

The United States Is At Risk of Marginalizing Itself on Sustainability: What Business Can Do

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet